Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa din copac, loc de studiu pentru cercetasi

Casa din copac, loc de studiu pentru cercetasi

 

Amplasata in muntele Hope, West Virginia, aceasta structura educationala avand o suprafata desfasurata de 312mp este un etalon pentru aventura, design inovator si protectia mediului, fiind cunoscuta ca „Sustainability Treehouse”.

 

Fiind inconjurate de vegetatie bogata arhitectii au dorit ca volumele sa se armonizeze cu natura astfel ca exteriorul a fost placat cu sipci din lemn netratat sau cu panouri din otel Corten care odata cu timpul vor oxida, oferind o varietate de nuante de la verde pana la caramiziu.

 

Constructia este evaluata in vederea obtinerii certificarii Living Building Challenge, avand in vedere ca pe langa alte elemente ce tin de arhitectura durabila, aceasta produce si gestioneaza energia si apa necesare functionarii precum si deseurile rezultate. Pentru aceasta au fost incorporate panouri fotovoltaice, turbine eoliene si un sistem de epurare al apei. Casa din copac este un exemplu de strategii durabile puse in aplicare si ii ajuta pe cercetasi sa inteleaga procesele pe masura ce parcurg expozitiile interactive.

 

Acest proiect a castigat recent Premiul de Onoare pentru Arhitectura din Washington 2013, pentru ca desi se remarca prin designul durabil si forma finala, acest proiect este mai presus de toate un mediu educational iar echipa de proiectanti a reusit de minune sa reinterpreteze visul oricarui cercetas de a avea o casa in copac.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva