Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Care este cel mai potrivit parchet pentru biroul tău

Biroul, indiferent ca vorbim despre cel de acasa, ori cel din sediul companiei pentru care lucrezi, este un spatiu in care iti petreci aproximativ o treime din zi. Ar trebui, asadar, sa te asiguri ca parchetul pe care il alegi pentru pardoseala acestei camere nu are doar rol decorativ, ci mai ales ca este de calitate, rezistent si durabil.
Care este cel mai potrivit parchet pentru biroul tău
Unsplash

Se consideră ca biroul este un spatiu cu trafic intens, ceea ce inseamna ca nu orice fel de parchet este potrivit. Daca lucrezi de acasa si ti-ai amenajat biroul in living sau in camera, atunci nu este cazul sa-ti faci probleme prea mari din cauza uzurii rapide a parchetului.

Conform specialistilor in domeniu, biroul personal trebuie sa imbine utilul cu placutul, iar pardoseala nu ar trebui sa faca exceptie - altfel spus, pe cat este de necesar spatiul de lucru, pe atat de estetic si armonios trebuie sa arate pentru a crea o atmosfera energica si placuta. Biroul este locul in care ar trebui sa poti lucra in liniste, fara ca nimic sa-ti distraga atentia.

Este recomandat ca amenajarea unui spatiu de munca sa inceapa, inainte de toate, cu alegerea parchetului. Descopera in randurile de mai jos cum sa alegi parchetul potrivit, in functie de dorintele si nevoile tale.

Alegerea parchetului in functie de stilul biroului

Daca ai stabilit deja stilul in care vrei sa-ti amenajezi biroul, ar fi bine sa te asiguri ca optezi si pentru o pardoseala potrivita.

De exemplu, daca biroul va fi modern, atunci parchetul din lemn ar putea sa se incadreze cu dificultate in decor. Eventual, te poti orienta spre alte tipuri de pardoseli ori, daca nu vrei sa renunti la lemn, incearca sa alegi un model intr-o culoare deschisa - acest tip de parchet arata mult mai modern decat cele standard.

Daca ti-ai propus sa decorezi biroul in stil clasic, atunci parchetul laminat sau cel din lemn de fag se vor potrivi de minune cu aspectul incaperii. Ambele modele de pardoseli sunt rezistente, durabile si ofera biroului un aspect clasic, elegant, de bun-gust.

Alegerea parchetului in functie de mobilierul pentru birou

In general, un birou, indiferent de dimensiuni, are cateva piese de mobilier de baza: biroul propriu-zis, scaunul si spatiile de depozitare - dulapuri, corpuri suspendate etc. Daca dispui deja de mobilier, atunci este recomandat sa alegi parchetul in functie de acesta - aici poti lua in considerare stilul mobilei si culoarea predominanta. Spre exemplu, daca predomina nuantele de maro inchis, poti opta pentru un parchet din lemn stratificat sau dublu stratificat, maro deschis - astfel, contrastul va fi de efect, iar incaperea nu va parea prea intunecoasa.

In cazul in care mobila este deschisa la culoare, alegerea parchetului va fi exact opusul a ceea ce s-a mentionat mai sus - pentru un contrast reusit, este indicat sa alegi un parchet din lemn in nuante deschise de maro sau gri. Important este ca in final, decorul sa fie armonios.

Alegerea parchetului in functie de luminozitate

In cele mai multe cazuri, biroul personal este amenajat intr-o incapere destul de mica sau intr-un colt al livingului. Pentru a te bucura de o buna luminozitate, ar fi bine sa optezi pentru o mobila deschisa la culoare - avand biroul acasa, probabil parchetul este deja montat. Dar, daca iti amenajezi spatiul de lucru intr-o incapere din afara locuintei, poti merge pe un parchet din lemn foarte deschis la culoare, care ofera un aspect luminos oricarei camere.

In concluzie, ar trebui sa alegi un parchet de calitate, rezistent la trafic intens (exista cateva tipuri special fabricate in acest sens), durabil si usor de intretinut. De asemenea, tine cont de stilul biroului, de mobilier si de culorile predominante. Daca vei lua in considerare aceste criterii, este foarte posibil ca rezultatul final sa fie exact ce ti-ai dorit.