Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Caramida cu caramida se construieste o casa pentru cinci generatii

Caramida cu caramida se construieste o casa pentru cinci generatii

 

In cadrul acestui proiect arhitectii au trecut in revista o serie de materiale si solutii folosite la casele vechi, care si-au dovedit fiabilitatea de-a lungul timpului si care pot fi utilizate pentru a crea o casa contemporana durabila.

 

 

Sase case au fost deja finalizate pe o proprietate in Nyborg, Danemarca, fiecare casa avand o alta abordare asupra metodei folosita ca sa isi reduca amprenta de carbon, de exemplu prin o atenta selectie a materialelor de constructie si a tehnologiei folosite sau prin educarea locatarilor despre modul in care pot sa reduca consumul de energie.

 

Proiectul Casei de caramida are doua obiective principale: acela de a crea o casa care sa nu necesite lucrari de intretinere sau reparatii pentru 50ani si acela de a crea o casa a carei viata sa fie de minim 150 de ani.

 

Acest proiect are la baza o viziune despre o casa care poate trai si poate respira. Acest lucru este posibil prin folosirea unui singur material: lutul care, sub forma caramizilor arse, ajunge sa defineasca atat peretii exteriori cat si pe cei interiori ai noii case. Acest material este permeabil la vapori, astfel ca spatiile interioare sunt aerisite, raman racoroase. Pe langa aceasta, folosirea unui singur material reduce problemele de imbinare intre diferite materiale si eventualele greseli de executie ce pot aparea in astfel de cazuri.

 

Partial peretii si intradosul acoperisului au fost finisati cu placaj de lemn natur, tratat astfel incat sa isi pastreze culoarea originala. „Alegerea materialelor a venit din dorinta de a avea o casa ce nu trebuie ingrijita. Astfel am fost obligati sa gasim materiale care sa nu necesite vopsire si care puteau fi lasate in stare naturala” declara Leth.

 

Peretii solizi din caramida conduc la crearea unei case sanatoase si robuste, cu un timp de viata indelungat, cu un mediu interior placut si un cost de intretinere redus.

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.dezeen.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva