Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Capacele compozite, soluția ecologică și economică pentru acoperirea căminelor de canalizare

Capacele și grătarele din SMC (Sheet Moulding Compound) reprezintă cea mai bună soluție pentru asigurarea căminelor de canalizare, apometre sau vane, fiind o alternativă durabilă și ecologică la capacele de canal din fontă.
Capacele compozite, soluția ecologică și economică pentru acoperirea căminelor de canalizare

SMC-ul este o materie primă compozită folosită în domeniul aeronauticii. O mare varietate de produse sunt utilizate pentru avantajele conferite în condiţii extreme. Acesta este un amestec omogen între rășini poliesterice și fibră de sticlă care oferă o bună armare a produsului. Prin folosirea acestuia, produsul finit, va avea o structură uniformă și o finisare a suprafeței foarte precisă.

Introducerea capacelor compozite în proiectele de infrastructură și cele dezvoltate de constructori reprezintă o soluție reală la probleme care pot apărea pe parcursul exploatării altor produse asemnănătoare, dar care au o calitate îndoielnică.

Utilizarea capacelor și a grătarelor din SMC produse de Valplast Industrie oferă o nouă viziune asupra rețelelor de canalizare, fiind soluții noi pentru piața din România, care aduc o mai mare siguranță în exploatare.

Utilizarea capacelor din compozit aduce o serie de avantaje: greutatea scăzută, protecția antifurt, montajul rapid și ușor, protecția împotriva refulării și inundării la ploi sau faptul că spre deosebire de cele din fontă capacele din compozit nu corodează și nu poluează, având un coeficient al emisiilor de carbon foarte scăzut.

"Capacele din compozit sunt o soluție pentru problemele care apar în cazul capacelor din fontă. Folosirea materialelor compoztie reprezintă un avantaj pentru că sunt silențioase și rezistente în exploatare, oferă protecție anti-furt și pot fi montate și manevrate cu ușurință. Oferim mai mult decât un produs, propunem o rezolvare", a spus Bogdan Tătaru, director general Valplast Industrie.

Valplast Industrie este unul dintre cei mai importanți producători din România de țevi și sisteme complete din PVC și materiale plastice pentru canalizare, tubarea puțurilor de apă, drenaj și pentru protecția cablurilor electrice și de telecomunicații.

Fabrica produce de anul trecut o gamă deversificată de capace din compozit, de clasa A15 (susține o greutate de 1,5 tone), B125 (susține o greutate de 12,5 tone) și D400 (susține o greutate de 40 de tone).

Capacele produse de Valplast Industrie respectă directiva Europeană 1000/13/CE referitoare la limitarea emisiei de compuși organici volatili din solvenți și sunt produse conform standardelor de producție SR EN 124-5:2015 și SR EN 124-1:2015.

Capace compozit
Arhiva Valplast Industrie
Capace compozit
Articol scris de
VALPLAST INDUSTRIE