Cactus Club Coal Harbour, un restaurant cu vedere spre port

Lantul de restaurante Cactus Club si-a deschis de curand o noua locatie - Cactus Club Coal Harbour in Vancouver. Cei 1858mp ofera de doua ori mai mult spatiu clientilor decat oricare dintre cele 23 de restaurante si mai presus de orice, ii incanta cu perspective spectaculoase spre port si oras.
Inserat in acoperisul vegetal de deasupra cladirii Centrului Conventiilor din Vancouver, proiectat de echipa LMN Architects si construit pe faleza, noul restaurant se deschide spre apa prin intermediul unui perete cortina inclinat. Acesta in perioadele calde se deschide complet, permitand celor care servesc masa la interior sa se simta in mijlocul naturii.
La interior, decorul propus de echipa Acton Ostry Architects a fost inspirat de contextul local, cu pardoseli din piatra naturala si pereti de inaltime mica, realizati prin suprapunerea placilor de piatra. Aceasta materialitate este explicata de arhitecti prin faptul ca „ea reflecta peisajul coastei de est a Canadei si stabileste o legatura simbolica pentru patroni si angajati”. Mese din lemn lamelar impreuna cu canapelele din piele sunt puse in valoare cu ajutorul unor corpuri de iluminat din sticla prelucrata manual. Pe parcursul zile, lumina naturala patrunde in interior prin zonele vitrate din acoperis si fatada creand o atmosfera placuta, aerisita, de parca ai sta afara. Pentru a oferi intimitate clientilor dar si posibilitatea ca majoritatea sa poata admira privelistile spre port, interiorul a fost amenajat pe paliere la inaltimi diferite. Pete de culoare au fost presarate in cadrul restaurantului prin intermediul mobilierului, cum este cazul canapelelor portocalii sau al lucrarilor de arta ce decoreaza spatiul, printre care opere ale lui Graham Gillmore si Andy Warhol.
Amplasat la marginea Cartierului de Afaceri, restaurantul Cactus Club Coal Harbour a devenit in scurt timp foarte popular in randul localnicilor, care nu s-au sfiit sa isi faca publice parerile despre designul si atmosfera acestuia.
Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Pe lângă conferințe, workshop-uri și zona expozițională, nZEB Expo aduce plusvaloare prin oferirea unui context dedicat de interacțiune de business, mizând pe o comunitate extinsă de specialiști pregătiți să ofere consultanță personalizată pentru orice proiect de locuință, în zone special amenajate. Dezvoltatori imobiliari, arhitecți, ingineri, auditori energetici, meșteri calificați și experți în energie și construcții – peste 150 de companii și profesioniști – vor fi prezenți pentru a răspunde întrebărilor vizitatorilor și pentru a le pune la dispoziție informațiile esențiale unei construcții sau renovări eficiente și sustenabile.
nZEB Expo s-a consolidat ca principalul hub din România dedicat educației, inovației și consultanței în construcții sustenabile și își propune să devină un reper în Europa de Est și Sud-Est pe această nișă, prin extinderea constantă a comunității și a impactului său în industrie.

Noi facem asfaltul vechi mult mai durabil
Aici intervenim noi, cu tratamente speciale pentru asfalt care prelungesc durata de viață a suprafețelor deja existente, fără a fi nevoie de frezare sau asfaltare completă. Tratamentele moderne pe care le folosim nu sunt acoperiri temporare, ci patrund în structura asfaltului, o intaresc, sigileaza suprafata si fisurile fine și previn pătrunderea apei și sării – principalii vinovați pentru degradare. În plus, suprafața tratată devine mai sigură cu un aspect nou.

Planul simplu pentru un asfalt mult mai durabil:
1. Ne contactezi și evaluăm starea actuală a asfaltului.
2. Aplicăm tratamentul potrivit, fără a opri activitatea.
3. Te bucuri de un asfalt durabil, sigur și cu aspect profesional pentru ani de zile!

Ce câștigi tu?
- Costuri mai mici cu până la 80% față de reparațiile tradiționale
- Fără întreruperi în activitatea de zi cu zi – tratamentul se aplică rapid
- Un aspect curat și uniform, care inspiră încredere clienților și partenerilor
- Prelungirea duratei de viață a asfaltului existent cu 7 până la 10 ani
Ce se întâmplă dacă nu intervii la timp?
Fără tratament, asfaltul tău va continua să se degradeze, iar reparațiile vor deveni inevitabile și extrem de costisitoare. Activitatea ar putea fi întreruptă, iar imaginea afacerii tale poate avea de suferit.

Exemple de lucrări concrete și rezultate reale:
Am lucrat cu retaileri, primarii, piste de karting, centre logistice și spații comerciale cu trafic intens. În toate cazurile, am aplicat tratamentele noastre fără să afectăm activitatea clienților. Rezultatele au fost imediate: suprafața arăta noua si uniforma, iar costurile de intretinere au scazut. Tratamentele moderne pe care le folosim nu sunt acoperiri temporare, ci intervin în structura asfaltului, o intaresc, sigileaza suprafata si fisurile fine și previn pătrunderea apei și sării – principalii vinovați pentru degradare. În plus, suprafața devine mai aderentă și mai sigură pentru circulație.
Acționează acum si economisește!
Cu o soluție aplicabilă rapid, eficient și fără întreruperi, îți protejezi investiția și eviți problemele care oricum apar mai devreme sau mai tarziu.
Contactati-ne astazi pentru o evaluare gratuita pe email la office@aktiv-asfalt.ro sau la 0733125410.
Vedeți mai jos un clip video cu aplicarea tratamentului pentru asfalt:
Vezi mai multe informații pe: https://aktiv-asfalt.ro/servicii/
https://aktiv-asfalt.ro/reparatii-fisuri-asfalt-3/

*Segmentul Instalații include sistemele complete pentru instalații ale TeraPlast, Grupul Wolfgang Freiler, Palplast Moldova și PVC-ul reciclat micronizat al TeraPlast Recycling.
Segmentul Granule include granulele PVC ale TeraPlast și granulele reciclate ale TeraPlast Recycling.
Segmentul Ambalaje include ambalajele flexibile ale TeraBio Pack, folia stretch Opal și Optiplast (Croația).
Segmentul Ferestre include ferestrele și ușile TeraGlass.
Evoluția segmentelor:
Instalații: 72% din veniturile Grupului
- Cifră de afaceri în creștere cu 46%, până la 178,6 milioane de lei în T1/2025, comparativ cu 122 milioane de lei în T1/2024.
- EBITDA de 18,1 milioane de lei după primele 3 luni din 2025, cu 51% mai mult decât în aceeași perioadă din 2024 (12 milioane de lei).
- Marjă EBITDA de 10,2%, în creștere cu 0,4pp față de T1/2024 (9,8%).
Creșterea accelerată a segmentului de instalații s-a datorat în primul rând cererii de pe piețele externe, unde consolidarea Grupului Wolfgang Freiler și începerea producției în fabrica din Zsámbék au fost principalele motoare ale creșterii volumelor. Acestea, la rândul lor, au contribuit și la o îmbunătățire a marjelor.
Piața din România are o cerere solidă, în ușoară creștere față de anul trecut, alimentată de proiectele de apă canal, finanțate prin fonduri europene (PNRR și PDD), dar și fonduri guvernamentale (Anghel Saligny). O sursă semnificativă a creșterii cererii pe piața națională, față de anul trecut, vine din zona rețelelor de gaz datorită proiectelor finanțate cu fonduri europene. În același timp, un neajuns al pieței interne este decontarea cu întârziere a lucrărilor clienților, finanțate prin programul Anghel Saligny. În baza informațiilor publice disponibile, plățile urmează să fie aduse la zi la mijlocul lunii mai.
Granule: 10% din veniturile Grupului
- Cifra de afaceri a crescut cu 21%, la 24,9 milioane de lei în T1/2025, comparativ cu 20,5 milioane de lei în T1/2024.
- EBITDA cu 18% mai mult decât în T1/2024, până la 2,7 milioane de lei în T1/2025 (2,3 milioane de lei în T1/2024).
- Marjă EBITDA de 10,8% în primele trei luni din 2025, față de 11,1% în aceeași perioadă din 2024.
Exporturile segmentului Granule și-au menținut trendul pozitiv, crescându-și cota de piață, în timp ce în România condițiile de piață au fost similare cu 2024.
Ferestre: 4% din veniturile Grupului
- Cifră de afaceri de aproape 11 milioane de lei, cu 5% mai mult decât în T1/2024, când a înregistrat 10,4 milioane de lei.
- EBITDA negativă, de -7 mii de lei, față de +477 mii de lei în T1/2024.
Segmentul a avut o evoluție moderată pe fondul sezonalității, a creșterii prețurilor unor materii prime și a presiunii pe prețuri. Spre deosebire de T1/2024, în primul trimestru din 2025, clienții DIY au avut o pondere mai mare în mixul de clienți, aceștia punând presiune pe prețuri și aplicând o strategie de acumulare de stocuri. În același timp, costurile cu materiile prime, în special sticla, au crescut, influențând negativ marjele. Cererea pentru lucrări de reabilitare este în creștere, ceea ce va reechilibra mixul de clienți, însă specificul sezonier al proiectelor va face ca impactul pozitiv să fie vizibil din T2.
Ambalaje: 14% din veniturile Grupului
- Cifra de afaceri în creștere cu 45% în T1/2025 față de T1/2024, respectiv de la 24 milioane de lei, la 34,8 milioane de lei.
- EBITDA pozitivă, de 197 mii de lei în T1/2025, față de o valoare negativă, de -2,8 milioane de lei în T1/2024.
Creșterea segmentului de ambalaje s-a datorat cu precădere consolidării Optiplast. Piața rămâne într-un context incert, având evoluții neuniforme din cauza volatilității de pe piața materiilor prime. Cu toate acestea, măsurile de eficientizare operațională implementate își arată efectele: în contextul ameliorării profitabilității Opal și TeraBio Pack, precum și a consolidării Optiplast, noua subsidiară din Croația, EBITDA segmentului a trecut în teritoriul pozitiv în primul trimestru. Cu toate acestea, provocările nu s-au încheiat, deoarece business-ul de ambalaje încă trece printr-o perioadă de reorganizare atât la nivel de management, cât și la nivel operațional, în scopul creșterii profitabilității.
Despre Grupul TeraPlast
Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de Sud-Est. Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova, companiile Grupului Wolfgang Freiler (Austria și Ungaria), Optiplast Croația, companiile Aquatica Experience Group și Somplast.
Din 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București, în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell și în indicii MSCI Frontier IMI.