Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Blocul în care trebuie să ai neapărat câine dacă vrei să locuiești

Ai gasit in sfarsit apartamentul de inchiriat mult visat, dar vai! interdictia “fara animale de companie” iti pulverizeaza inca o data entuziasmul. Cum sa te muti fara Bubi? Daca te-ai saturat de astfel de dezamagiri, fa-ti bagajele si muta-te in Danemarca.

Un dezvoltator imobiliar danez s-a apucat sa construiasca o cladire de apartamente exclusiv pentru caini - bine, si pentru insotitorii lor.

Blocul cu trei etaje va fi ridicat in localitatea Frederikssund, la aproximativ 45 de kilometri de Copenhaga, si urmeaza sa fie finalizat in urmatoarele 12 luni. Cladirea va avea 18 apartamente care vor fi oferite spre inchiriere. Chiriasii trebuie sa aiba musai caine.

“Aceasta este o cerinta reala. Oamenii s-au saturat de faptul ca sunt atat de multe locuri in care nu poti avea un caine”, a spus Niels Martin Viuff pentru agentia de stiri locala Ritzau.

Viuff s-a consultat cu membrii organizatiei chinologice Kennel Club din Danemarca in legatura cu designul apartamentelor si al spatiilor comune, care include mai multe caracteristici prietenoase cu patrupedele. Impreuna cu partenerul sau Palle Soegaard, Viuff spera ca Hundehuset (Casa Cainelui), asa cum se va numi cladirea, va favoriza crearea unui puternic spirit de comunitate in randul locuitorilor sai, prin prisma pasiunii lor comune.

Cum cainii nu obisnuiesc sa-si lasa pantofii la intrare, apartamentele vor avea pardoseli rezistente, usor de curatat. Complexul va dispune si de o baie/loc de balaceala comuna pentru caini in gradina, care va fi amenajata astfel incat sa se tina cont de lipsa de consideratie pe care cateii o au in general pentru plante.

Viitorii locatari canini nu trebuie sa aiba o greutate mai mare de 45 de kilograme, deoarece apartamentele nu sunt suficient de mari. Chiriasii pot avea si doi caini atat timp cat este vorba animale de talie mica.

Nu va imbufnati, iubitorilor de feline! In cazul in care conceptul va avea succes, Viuff intentioneaza sa construiasca si un bloc special pentru chiriasii cu pisici.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România