Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Automatizarea ferestrelor - soluții tehnologice ingenioase

Unul dintre cele mai avansate sisteme scoase pe piata este actuatorul cu lant construit in asa fel incat fereastra sa se deschida si sa se inchida cu ajutorul utilizarii unui lant dublu din otel in interiorul unui invelis.
Automatizarea ferestrelor - soluții tehnologice ingenioase

Cum actioneaza acest sistem? Miscarea este generata utilizand o energie electrica ce alimenteaza un motor de reductie controlat de un dispozitiv electric functional. Ferestrele pot fi programate sa se deschida prin dispozitivul inteligent de ultima generatie care permite deschiderea lantului la 200, 300 si 500 mm.

Nu este necesara reglarea atunci cand fereastra revine in pozitia de pornire, mai exact in timpul inchiderii, capatul cursei utilizand un proces electronic cu auto-reglare, absorbind energia. Imbinarea dintre actuator si suportii de prindere este rapida, nu necesita instalarea de suruburi si permite rotirea actuatorului pentru a putea urma cursul lantului chiar si in cazul unor ferestre mai mici. Acest tip de actuator este in special asamblat atunci cand doua sau mai multe puncte de inchidere sunt necesare. Si aici vorbim despre acele ferestre de dimensiuni mai mari, care sunt mult mai grele ca urmare a fortei exercitate de actuatoare.

Automatizari profesionale, design special creat pentru luminatoare

Siguranta si confortul casei dumneavoastra nu mai reprezinta acum o problema. Reprezentat printr-o gama inovatoare de automatizari profesionale, acest tip de design este foarte bine conceput, astfel incat dumneavoastra sa puteti identifica cat mai usor zona de interes. Ferestrele automate cauta sa rezolve problemele ce tin de certificari, confort, dar si de siguranta, oferind protectie in caz de incendiu.

Ventilatia naturala este o alta latura importanta a ferestrelor. Circulatia aerului din interior este realizata in asa fel incat sa se pastreze tot timpul o calitate ridicata a acestuia. Consumul de energie este optimizat prin consumul de aer conditionat.

Desfumare. In cazul unui incendiu, caile de evacuare sunt libere de fum pentru ca cei aflati in cladire sa poata iesi in siguranta. Desfumarea este posibila prin panouri de control dedicate si motoare testate in conditii de incendiu capabile sa opereze ferestre, luminatoare si lamele pentru extragerea fumului.

Un alt avantaj pe care il aduce automatizarea ferestrelor este controlarea acestora prin intermediul unui telefon sau a unei tablete. Accesand aplicatia dedicata, ferestrele se vor deschide / inchide fara a fi nevoie de un efort suplimentar.

Gama de produse include actuatoare cu piston PLS (ideale pentru deschiderile din luminatoare sau trapele grele). Usor modelata intr-o carcasa de aluminiu, constructia acestora este limitata la 50 mm diametru. Cu un design minimalist regasim si actuatoarele PLA, cu o putere de 600-1200 N si cu un diametru de 36 mm care se integreaza usor in orice fel de proiect. Disponibil in varianta de 800 N cu o tehnologie dovedita in timp este si actuatorul SP. Aceasta gama a fost creata special pentru luminatoare

Toata gama de produse vine cu un set complet de accesorii de fixare, telecomenzi, senzori de vant, ploaie, fum, temperatura si centrale de mediu care completeaza confortul si siguranta clientului.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
UNILUX CONSTRUCT
Lucru în România