Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Atelierul De-a arhitectura Hands on!

Atelierul De-a arhitectura Hands on!

deaarhitecturaSibiu / 07 octombrie 2012
in cadrul Arhitectura.5 [un eveniment OAR Sibiu-Valcea si OAR Brasov, Covasna, Harghita]

 

Copiii sibieni s-au jucat serios duminica de-a orasele. Intr-un atelier vesel si colorat, 26 de copii intre 6 si 12 ani au lucrat in echipe la realizarea de machete, traind experienta directa a conceperii si realizarii unui spatiu public.


Cu emotiile risipite de entuziasmul cu care cei mici au descoperit ca vorbim despre cum este “pe centru”, au pornit sa construiasca. Din blocuri de polistiren, colorat, decorat, cu spatii agrementate de petice de verdeata, copaci si oameni mici, pe masura machetelor.


Abordarile celor 5 echipe au fost diferite, dar rezultatele sunt spectaculoase fara exceptie. Cei mai mari au stat de vorba despre zgarie-norii pe care si-i doreau si apoi au trecut la lucru, incercand diferite variante de mobilare a unei piete dominate de siluetele impunatoare. O echipa a avut grija sa-si imparta foarte riguros rolurile inca de la inceput si au definit viziunea pe parcurs, rezultand un ansamblu format din “Piata Mare” si “Piata Mica”. Cei mai mici au bricolat fiecare la casuta lui, iar apoi le-au gasit prin incercari formula de compunere intr-un spatiu public prietenos, cu alei, parculet si catei multi (facuti din bucatele de lemn). Intr-o macheta s-a intamplat sa ninga cu bobite de polistiren, iar in alta un meteorit a cazut chiar in mijlocul squarului verde in care isi luau pranzul angajatii unei cladiri de birouri din apropiere.


Machetele vor putea fi vizitate in urmatoarea perioada la sediul unuia dintre partenerii evenimentului, Ambient (Sos. Alba Iulia nr.100).

 

 

Speram ca am reusit sa le starnim curiozitatea fata de oras ca loc de cooperare si interventie. Intalnirea cu copiii sibieni, care isi cunosc orasul si il pot “povesti” cu entuziasm a fost un privilegiu pentru noi!


"De-a arhitectura” este un program cultural care urmareste familiarizarea copiilor cu notiuni de arhitectura si urbanism, prin observarea directa si aplicarea creativa a acestora de catre ei, scopul fiind dezvoltarea unor repere urbane si arhitecturale care vor forma un minim bagaj de cunostinte de cultura generala in aceste domenii.


Primul proiect al acestui program cultural se numeste "De-a arhitectura in orasul meu” si este un curs de arhitectura si mediu construit pentru disciplina optionala de la clasele a III-a sau a IV-a din invatamantul primar. Anul acesta se afla in perioada de pilotare in 7 scoli din

Bucuresti, iar in anul scolar 2013-2014 va putea fi preluat de orice clasa din tara.


De-a arhitectura Hands On! este un proiect complementar ce isi propune sa largeasca publicul tinta al unor evenimente legate de arhitectura si oras aducand copiii si familiile acestora in mijlocul manifestarilor culturale legate de mediul construit.


www.de-a-arhitectura.ro
office@de-a-arhitectura.ro

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România