Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Arhitecții transilvăneni fac o listă a celor mai apreciați colegi ai lor din ultimii 100 ani. Toată lumea poate contribui

Filiala Transilvania a Ordinului Arhitecţilor din România (OART) transmite o rugăminte către presă, precum si către oricine are cunoștință de "proiecte arhitecturale de excepție, cu impact major asupra mediului urban și a spațiului rural adiacent, cu implicații asupra calității vieții", din județul Cluj și din zona Transilvaniei, să le propună pentru includerea într-o viitoare carte.
Arhitecții transilvăneni fac o listă a celor mai apreciați colegi ai lor din ultimii 100 ani

Demersul este menit să vina in sprijinul profesorului Dan Fornade, membru al Academiei Romano-Americane, care intenționează să publice două albume dedicate arhitecților care s-au remarcat în ultimii 100 de ani cu lucrări în județul Cluj și în zona Transilvaniei, transmite OART printr-un comunicat de presă.

In acest context, OART a decis să consulte atât membrii Ordinului, cât și opinia publică.

”Am fost invitați, alături de Uniunea Arhitecților, de colegi istorici și de alți experți, să facem această listă. Considerăm că e foarte important ca, alături de părerile celor care 'fac' lucrările (am trimis deja informare către toți membrii noștri), la fel de importante sunt și părerile celor care beneficiază de ele. Și nu mă refer aici numai la proprietarii unor imobile, grădini, amenajări arhitecturale, ci și la beneficiarii indirecți, 'vizuali', spectatori dacă vreți, care poate și-au 'consemnat' că apreciază în mod deosebit o anumită clădire văzută zilnic. Sau au văzut-o o singură dată și nu și-o mai pot scoate din cap. Acum o pot propune pentru a fi apreciată și de posteritate. Cred cu tărie că avem nevoie de acest input subiectiv, frumos, pe care îl dau 'nespecialiștii', pentru că ne completează în mod natural. Astfel, împreună, vom putea propune cu adevărat cele mai bune lucrări”, a precizat președintele OART, Daniela Maier.

Propunerile se pot trimite până pe 5 iulie 2018, pe adresa de e-mail: secretar@oartransilvania.ro. OART recomandă ca propunerile sa fie nominale - să conțină numele arhitectului și al proiectului - sau, în cazul în care nu se cunosc aceste date, să fie trimise locația/locațiile exacte ale lucrării, alături de fotografii cât mai detaliate ale lucrării.

OART va trimite propunerile colectate către autorul enciclopediei, urmând ca selecția finală să o facă acesta. Cele două volume ale albumului urmează să apară până la sfârșitul acestui an, se mai menționează in comunicat.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România