Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Arhitect de interior, o nouă ocupație introdusă în Clasificarea ocupațiilor din România

Introducerea ocupației arhitect de interior a primit aviz favorabil din partea Ministerul Muncii și Protecției Sociale privind actualizarea Clasificării ocupațiilor din România (COR), anunţă Ordinul Arhitecţilor din România (OAR).

Arhitect de interior, o nouă ocupație introdusă în Clasificarea ocupațiilor din România
Pixabay

Avizul a fost dat în urma unei solicitari a Facultăţii de Arhitectură de Interior, din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București către minister,

Astfel, ocupația arhitect de interior va fi introdusă în cadrul grupei de bază 2161 Arhitecți constructori și va avea codul 216111, potrivit sursei citate. Până la publicarea în Monitorul oficial, acest cod poate fi folosit cu titlu provizoriu.

"Acest demers este o continuare benefică a acțiunilor Ordinului Arhitecților din România de reglementare a acestei profesii, prin primirea în organizație a arhitecților de interior, în conformitate cu prevederile în vigoare ale Legii nr. 184/12.04.2001 privind organizarea și exercitarea profesiei de arhitect - republicată și inițierea unui proiect de modificare a legii Nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții în sensul reglementării dreptului de semnătură al arhitectului de interior", se arată pe site-ul OAR.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva