Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Țara în care toate clădirile publice vor fi construite din lemn în proporție de 50%

Incepand cu 2022, toate cladirile publice noi din Franta vor fi construite in proportie de 50 la suta din lemn - sau din alte materiale sustenabile -, in conformitate cu o noua lege anuntata de guvernul de la Paris.
Țara în care toate clădirile publice vor fi construite din lemn în proporție de 50%
PxHere

Anuntul a fost facut de ministrul francez pentru locuinte, Julien Denormandie, cu ocazia unui eveniment UNESCO din luna februarie. Miscarea spre practici mai responsabile de construire este cea mai recenta dintr-o serie de initiative luate de Franta in scopul combaterii crizei climatice.

Potrivit ministrului, in loc de lemn, constructorii pot folosi alte materiale naturale, cum sunt canepa sau paiele. Astfel de materiale au o amprenta de carbon mult mai mica in comparatie cu betonul si otelul, care sunt preponderent folosite in industria constructiilor.

Propunerea este in linie cu planul pentru un oras sustenabil lansat de Franta in 2009 si cu dorinta presedintelui Emmanuel Macron ca tara sa devina neutra din punctul de vedere al emisiilor de carbon pana in 2050, fiind inspirata de construirea complexului pentru Jocurile Olimpice din 2024 ce vor avea loc la Paris, in cadrul caruia orice cladire mai inalta de opt etaje va fi construita integral din lemn.

"Ne-am luat acest angajament pentru Jocurile Olimpice. Nu exista niciun motiv pentru care ceea ce este posibil pentru Jocurile Olimpice sa nu fie posibil si pentru constructiile obisnuite", a declarat Denormandie.

 

100 de ferme urbane si alte initiative "verzi"

 

O alta initiativa "verde" a guvernului francez vizeaza construirea a 100 de ferme urbane in suburbiile orasului, o investitie care se ridica la 20 de milioane de euro.

 

De asemenea, Parisul a anuntat anul trecut ca va planta "paduri urbane" in jurul celor mai cunoscute obiective turistice ale orasului, intr-un efort menit sa reduca poluarea aerului si sa combata schimbarile climatice.

 

C.S.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva