Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Amenajarea dormitorului în stil masculin

Masculinitatea este un concept cu ramificații extinse către absolut orice domeniu de business ce poate avea ca target bărbații. Designul interior se numără printre acestea, tratând ideea de masculinitate în stare pură drept un lucru ce se poate exprima prin forme, linii, materiale și armonie cromatică.
Amenajarea dormitorului în stil masculin
Pexels

Vorbim astăzi despre amenajarea unui dormitor în stil masculin, un proiect cu adevărat interesant ce respectă o serie de criterii stilistice stricte. Însă mai înainte de toate, trebuie să ne punem întrebarea firească:

Ce atribute definesc masculinitatea?

Se pot evidenția cu ușurință o serie de trăsături tipic masculine, ce trebuie materializate - prin mobilier, culori și materiale - în dormitorul unui bărbat.

Deci ținând cont de aceste atribute masculine, iată ce presupune mai exact amenajarea unui dormitor în stil masculin:

Patul dintr-un dormitor masculin

Patul este principala piesă de mobilier din decorul unui dormitor masculin, de aceea, amenajarea întregului spațiu trebuie să se construiască în jurul acestui element. Patul unui bărbat:

 • Trebuie să fie suficient de încăpător pentru două persoane;
 • Trebuie să fie confortabil, prin salteaua de calitate și lenjeria de pat fină;
 • Trebuie să fie flancat de două noptiere, despre a căror utilitate vorbim puțin mai jos:


Noptierele dintr-un dormitor masculin

Aceste corpuri de mobilier nu trebuie să fie percepute doar ca suport pentru veioză. Dimpotrivă, o noptieră își poate dovedi pe deplin utilitatea, dacă la cumpărarea ei se respectă o serie de criterii:

 • Să ofere suficient spațiu, pentru a putea pune fără probleme pe suprafața sa: cheile, telecomanda, un pahar cu apă, o baterie externă, portofelul etc.
 • Să aibă aceeași înălțime cu cea a patului, pentru a se evita disconfortul cauzat de diferențele de nivel.
 • Sa dispună de sertare, pentru o depozitare mai bună și un acces facil la obiectele personale.


Cele mai bune noptiere de la Tamos oferă suportul de care orice bărbat are nevoie lângă patul său. Intră acum pe link-ul de mai sus, caută produsul potrivit spațiului disponibil din dormitorul tău și comandă-l online. Te așteaptă o gamă variată de noptiere, realizate din materiale și culori ce se pot integra perfect în decorul unui dormitor masculin! Comanda se face online, iar livrarea ajunge la tine în cel mai scurt timp posibil.

Garderoba dintr-un dormitor masculin

Cine a spus ca bărbații nu pot avea propriul dressing în dormitor? Ideea conform căreia hainele sunt mereu aruncate prin cameră trebuie să se stingă încet, odată cu ieșirea din adolescență. Ordinea din garderoba unui bărbat se traduce prin: adaptare la normele vieții de adult, disciplină, atenție la detalii, grijă pentru propria imagine.

Așadar, din garderoba unui bărbat cu stil nu trebuie să lipsească:

 • Ținute business și smart-casual;
 • Cel puțin două costume croite special pentru dimensiunile sale;
 • Suficiente perechi de pantofi, potrivite pentru orice stil vestimentar ales
 • Accesorii masculine: cravate, ochelari de soare, pălării, batiste pentru sacou etc.


Culorile dintr-un dormitor masculin

Studiile arată că incidența unor trăsături de caracter tipic masculine este mai mare în cazul în care persoanele respective preferă anumite culori. Așadar, amenajarea unui dormitor masculin trebuie să țină cont de legătura puternică dintre culori și personalitatea unui bărbat.

Cromatica dintr-un dormitor masculin presupune:

 • Nuanța de bază - are menirea de a influența la nivel vizual întregul spațiu. Se poate opta pentru una dintre următoarele nuanțe: maro, gri, navy.
 • Nuanțele complementare - sunt utilizate pentru a "sparge" liniaritatea cromatică, dictată de nuanța de bază. Așadar, pentru aceste "pauze de culoare" din dormitorul unui bărbat, se pot utiliza nuanțe intense de roșu sau portocaliu, însă raportul culori tari / nuanțe de bază trebuie să fie întotdeauna 15 % / 75 %.
 

Lucru în România