Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Altfel de pomi de Crăciun: Închiriați de sărbători și plantați de-a lungul străzilor după

Poate ca nu este chiar traditionalul pom de Craciun cu care suntem obisnuiti, dar un puiet sfrijit de conifer -ori orice alt arbore viu - sintetizeaza spiritul sarbatorilor mai bine decat cel mai falnic brad, taiat.
Altfel de pomi de Crăciun: Închiriați de sărbători și plantați de-a lungul străzilor după
Friends of the Urban Forest, un ONG din San Francisco, le "inchiriaza" oamenilor pomi de Craciun in ghiveci pe perioada sarbatorilor. In ianuarie, arborii, selectati din specii cu sanse ridicate de supravietuire in orasul californian, sunt redati organizatiei, care ii planteaza de-a lungul strazilor.

"Multi oameni nu vor sa investeasca intr-un arbore care va ajunge in cele din urma sa contribuie la fluxul de deseuri si sunt entuziasmati de posibilitatea ca un arbore viu pe care il stiu sa fie plantat", spune Karla Nagy de la Friends of the Urban Forest, potrivit Fast Company.

Sigur, poti sa cumperi un pom de Craciun in ghiveci din magazine, insa ce faci cu el mai tarziu? Locuitorii din mediul urban nu au in general unde sa planteze un conifer care va atinge dimensiuni considerabile si care are in plus nevoie de conditii climatice specifice pentru a supravietui.

Cei de la Friends of the Urban Forest selecteaza plante din zone cu o clima similara cu cea din San Francisco, care pot face face unor perioade prelungite de seceta, cum ar fi Afrocarpus gracilior. Piperniciti, cu numai cateva crengute, se adreseaza celor care "gandesc in afara cutiei", mai spune Nagy

Arborii au un rol vital in spatiile urbane, imbunatatind calitatea aerului, contribuind la ameliorarea unor afectiuni precum astmul, la starea de bine a locuitorilor si la reducerea efectului de insula de caldura. Pentru a simti cu adevarat aceste efecte, arborii ar trebui sa acopere 40% din suprafata orasului, sustin specialistii.

Foto: Facebook / Friends of the Urban Forest

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva