Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Albastru Clasic, nuanța cerului la amurg, este culoarea anului 2020

Ce au in comun bluejeans, afinele si cerul la amurg? Culoarea anului 2020, se pare. Pantone a desemnat Albastru Clasic (Classic Blue), “preferatul tuturor”, drept culoarea anului ce deschide o noua decada.
Albastru Clasic, nuanța cerului la amurg, este culoarea anului 2020
Pixabay

Expertii in culori de la Pantone Color Institute o descriu drept "o prezenta linistitoare care inspira calm, incredere si conectare". Daca anul pe care ne pregatim sa-l incheiem a fost definit de coraiul vivid Living Coral, nuanta anului 2020 aduce un sentiment de pace si de liniste.

Asociat cu promisiunea sosirii unei noi zile, acest albastru cobalt ce evoca cerul infinit de seara ne indeamna sa privind dincolo de ce este evident si sa gandim mai profund, argumenteaza reprezentantii Pantone.

"Traim intr-o perioada in care avem nevoie de incredere si de credinta. Acesta este tipul de constanta si de siguranta exprimat de Pantone 19-4052 Classic Blue, o nuanta de albastru stabila, pe care ne putem baza intotdeauna", spune Leatrice Eiseman, directorul Pantone Color Institute.

Incepand cu anul 2000, Pantone Color Institute analizeaza tendintele in materie de culoare manifestate in industrii variate, de la moda si design interior la tehnologie, publicitate si destinatii de vacanta, si anunta in fiecare decembrie culoarea anului urmator in functie de "de ce se intampla in cultura noastra globala la un moment dat".

 

Citeste si: In interiorul apartamentului unei arhitecte iubitoare de albastru

 

Foto: Free-Photos Pixabay

 

C.S.

Albastru Clasic, nuanța cerului la amurg, este culoarea anului 2020
Albastru Clasic, nuanța cerului la amurg, este culoarea anului 2020

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva