Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Al patrulea trimestru de crestere consecutiva pentru Lindab Group

Al patrulea trimestru de crestere consecutiva pentru Lindab Group
  • Cresterea se datoreaza evolutiei pietelor nordice si cresterii pe segmentul Buildings in ECE/CSI

Bucuresti, 19 iulie 2011 - In prima jumatate a anului 2011, vanzarile Grupului Lindab au crescut cu 6%, pana la 350,3 milioane EUR, in timp ce profitul s-a dublat, ajungand la valoarea de 14,3 milioane EUR. T2 2011 a fost cel de-al patrulea trimestru de crestere consecutiva a vanzarilor (+2%), pana la valoarea de 196,3 milioane EUR, confirmand strategia de dezvoltare a Grupului. In aceasta perioada, profitul s-a ridicat la 15,1 milioane EUR.

 

David Brodetsky, Presedinte si CEO Lindab, declara: "Cel de-al doilea trimestru din 2011 a reprezentat pentru Lindab un pas mai departe in directia potrivita. Suntem multumiti sa raportam vanzari in crestere pentru al patrulea trimestru consecutiv si cinci trimestre succesive de crestere a profitului, ceea ce confirma revenirea business-ului Lindab.

 

Cresterea din prima jumatate a anului se datoreaza in primul rand fortei pietelor nordice, precum si evolutiei in vanzarile Buildings (divizia de hale metalice), in special in zona Europa Centrala si de Est/Comunitatea Statelor Independente. Luand in considerare cresterea apreciabila pe primele 6 luni ale anului, tinta noastra de evolutie de 8% pe 2011 pare din ce in ce mai realista. Totusi, cererea reala, inca nemanifestata, ramane incerta, in special in contextul actualei crize Euro, care a dus la o atitudine retinuta in investitii.

 

Previziunile externe asupra pietei indica o revenire din ce in ce mai vizibila in 2012, si din ce in ce mai puternica in 2013, pe segmentul nostru cheie, constructiile non-rezidentiale. Pentru a ne asigura ca vom beneficia de toate avantajele in aceasta situatie, ramanem concentrati pe strategia de crestere profitabila. In trimestrul al doilea am desfasurat activitati de consolidare a distributiei, atat pe segmentul Ventilatii, cat si pe Buildings, si continuam sa consolidam programul rezidential in cadrul diviziei Profile Componente."

 

Toate zonele geografice unde Lindab este prezenta au raportat crestere sau stagnare in trimestrul al doilea. Cea mai buna evolutie a fost inregistrata in ECE/CIS (+9%), cresterea fiind sustinuta in special de segmentul non-rezidential, in timp ce constructiile rezidentiale raman la un nivel scazut. Rusia, cea mai mare piata pentru divizia Buildings, continua sa se dezvolte intr-un ritm bun. Vanzarile in regiunea Nordica au crescut cu 4% in T2, per total observandu-se o crestere a vanzarilor pe ambele segmente, rezidential si non-rezidential.

 

„Lindab Romania a avut o evolutie buna pe toate cele trei divizii in prima jumatate a lui 2011. Un interes sporit s-a manifestat pe segmentul Buildings, atat pe proiectele in derulare, cat si in ceea ce priveste comenzile noi din primele luni ale anului. Ne-am concentrat pe consolidarea relatiei cu partenerii nostri, cu arhitectii si proiectantii si am investit in apropierea de clienti, o strategie care s-a dovedit a fi cea corecta si care ne-a oferit si ne va oferi satisfactii in continuare", a explicat Andrei Sulyok, Director General Lindab Romania.


Pentru a afla informatii suplimentare despre evolutia Grupului Lindab in primul semestru al anului 2011, puteti accesa http://www.lindabgroup.com/english/ir/reports/Pages/default.aspx.


Despre Lindab Group
Lindab Group dezvolta, produce si promoveaza solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme ecologice de ventilatii. Lindab Group are puncte de lucru in 31 de tari si un numar de 4395 de angajati.

 

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati Lindab Romania, persoana de contact Camelia Dinica (0744.328.548, camelia.dinica@lindab.ro) si/sau Free Communication, persoana de contact Iuliana Serea (0752.111.722; iuliana.serea@freecomm.ro).

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România