Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Adrian Bold a fost repus în funcţia de arhitect-şef al Capitalei

Adrian Bold a revenit in functia de arhitect-sef al Capitalei, dupa ce a castigat un proces intentat fostului primar general Gabriela Firea, care l-a concediat in 2017.
Adrian Bold a fost repus în funcţia de arhitect-şef al Capitalei
Pixabay

Informatia a fost confirmata de Nicusor Dan, actualul primarul general al Capitalei, care precizeaza pe pagina de Facebook ca Adrian Bold a fost repus in functie de Gabriela Firea in ultima zi de mandat.

”Gabriela Firea si-a detonat in fata propriul fake news. Zicea ea intr-o postare, pe care a sters-o intre timp, ca l-as fi numit in functie pe arhitectul-sef Adrian Bold. E de rasul-plansul fiecare postare a sa, dar asta le-a intrecut pe toate. Aveti, mai jos, cine a semnat pentru reintegrarea lui Adrian Bold in functia de arhitect-sef, pe 28.10.2020, deci cu o zi inainte de a prelua eu mandatul - chiar doamna ex-primar. Problema serioasa este cate acte de acest fel a mai semnat Gabriela Firea si nu-si mai aminteste de ele. O si mai mare problema este ca Firea nu a intocmit corect actele de demitere, iar instanta a anulat decizia primarului. Din acest motiv Primaria este azi obligata la plata unei sume consistente”, a scris Nicusor Dan.

Nicusor Dan a publicat si dispoziţia din 28 octombrie, semnata de Gabriela Firea, conform careia se ia act de anularea dispoziţiei primarului general nr. 1473/2017, privind incetarea raportului de serviciu in cazul lui Adrian Bold.

Bold a fost concediat in urma cu trei ani de Gabriela Firea, pentru ca nu si-ar fi indeplinit obligatiile de serviciu. Bold a castigat procesul intentat edilului inca din 28.11.2018.

Instanta a decis ca Primaria Capitalei trebuie sa-i plateasca salariul pe toata perioada in care a fost concediat.

Bold a fost arhitect-sef al Capitalei in perioada 1997-2008. In 2008 a fost concediat si de Sorin Oprescu, primarul general de la acea vreme, decizie pe care Bold a contestat-o de asemenea in instanta, obtinand castig de cauza in 2010.

Bold il inlocuieste in functie pe Stefan Dumitrascu.

Imagine de Madalina Gogoasa / Pixabay

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România