Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Actionarii semnificativi ai Cemacon anunta decizia de actiune concertata

Actionarii semnificativi ai Cemacon anunta decizia de actiune concertata

CemaconBucurești 11 octombrie 2013 - Fodul de investiții KJK Fund II SICAV-SIF cu sediul în Luxembourg, Andrei&Andrei Consultanță, deținută de Andrei Cionca, fondator Casa de Insolvență Transilvania și SSIF Broker, principalii acționari ai Cemacon SA, anunță intenția de acțiune concertată în deciziile ce privesc compania. KJK Fund deține 29,2% din acțiunile Cemacon. Andrei Cionca deține 21,81% din acțiuni și SSIF Broker din Cluj-Napoca peste 14%.

 

Cei trei acționari au decis că este în interesul comun, atât al acționariatului cât și al companiei, să coopereze și să adopte o politică comună în ceea ce privește Cemacon, pentru a asigura stabilitatea financiară și dezvoltarea companiei. Acționarii principali au luat decizia concertării pe de o parte pentru a contribui la întărirea companiei pe piață și pe de altă parte pentru a oferi suport echipei de management. Acționarii susțin astfel procesul de negociere al restructurării pasivelor financiare ale Cemacon.

 

Decizia celor trei acționari privește votarea în acord a tuturor măsurilor ce necesită rezoluția acționarilor, cum ar fi aprobarea sau respingerea strategiei pe termen lung a companiei, numirea conducerii companiei, achiziția sau vânzarea de active etc. De asemenea, cei trei acționari au decis să acționeze concertat și în ceea ce privește eventuale oferte de preluare.

 

“În ciuda unor perioade dificile pe care Cemacon le-a traversat în trecut, cu sprijinul echipei profesioniste și dedicate și al clienților loiali, beneficiind de o linie de producție modernă și cu un management proactiv, compania are șanse de a fi o investiție cu un răspuns bun. Dar, pentru a ajunge acolo, compania, sprijinită de acționarii majoritari, trebuie să continue să depună eforturi pentru a finaliza restructurarea fundamentală începută de managementul actual. Intenționăm să rămânem în acționariatul Cemacon pentru anii ce vor urma și să lucrăm alături de companie și de co-acționari”, a declarat Jaakko Salmelin, KJK Fund II.

 

”Am investit în Cemacon pentru că am avut încă de la început încredere în șansele companiei și în capacitatea ei de redresare. Decizia de a acționa concertat alături de acționarii semnificativi ai Cemacon vine firesc, în contextul în care compania raportează rezultate operaționale foarte bune, într-un context economic nefavorabil, pe o piață în scădere. Relația cu Cemacon este una lungă și strânsă. Alături de partenerii mei de la Casa de Insolvență Transilvania i-am asistat în procesul de reorganizare încă din 2010 când am aplicat tehnici de turnaround management pentru restructurarea afacerii”, a declarat Andrei Cionca, asociat Andrei&Andrei Consultanță și asociat fondator Casa de Insolvență Transilvania.

 

"Unul dintre principiile care guvernează SSIF Broker este performanța, atât în cadrul companiei, cât și în activitatea companiilor pe care le deţinem în portofoliul nostru. Fiind fideli acestui deziderat, Consiliul de Administrație al SSIF Broker a analizat posibilitatea unui parteneriat cu alți acționari ai Cemacon și a decis că este necesar ca principalii acționari ai companiei să acționeze concertat, pentru a se asigura o politică unitară de restructurare și dezvoltare a companiei. Am constatat că principiile și interesele noastre se întrepătrund și converg în sensul consolidării poziției Cemacon în industria românească. Acest parteneriat este un exemplu că trei entități diferite ca structură și activitate pot să-și unească forțele și experiența și să-și canalizeze eforturile pentru creșterea valorii și stabilităţii financiare a companiei. Suntem onorați să facem parte din această echipă și suntem siguri că vom reuși să ducem Cemacon la un alt nivel", a declarat Grigore Chiș, directorul general al SSIF Broker.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CEMACON
Lucru în România