Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Acord între Guvern și Federația Patronatelor din Construcții pentru o creștere economică sustenabilă

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii, prin reprezentantii sai Valentin Petrescu, presedinte, si Liviu Iulian Simion, prim - vicepresedinte, a participat joi, 29.11.2018, la Alba Iulia, la sedinta de Guvern unde s-a semnat Acordul dintre FPSC si Guvernul Romaniei.
Acord între Guvern și Federația Patronatelor din Construcții pentru o creștere economică sustenabilă

Acordul cuprinde masuri pentru o crestere economica sustenabila a Romaniei, bazata pe investitii, in urmatorii 10 ani si are ca punct de plecare declararea sectorului constructiilor sector prioritar, de importanta nationala pentru economie in urmatorul deceniu, incepand cu 01.01.2019.

Necesitatea de a se adopta masuri imediate a aparut ca urmare rezultatelor sub asteptari inregistrate in ultimii ani in domeniu, a dificultatilor legate de asigurarea cu forta de munca specializata si de concurenta neloiala, ceea ce a facut ca numarul de salariati declarati de agentii economici constructori sa fie intr-o continua scadere.

De asemenea, in ciuda faptului ca in ultimii trei ani, desi economia a inregistrat un ritm ridicat de crestere a produsului intern brut, cifra de afaceri din sectorul constructiilor a scazut cu circa trei miliarde de.lei, cu alte cuvinte Romania a inregistrat crestere fara dezvoltare.

Ori, nu este de conceput ca o economie sa spere la dezvoltare fara investitii, fara infrastructura.

Apreciem ca masurile si instrumentele adoptate prin acordul semnat de Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii trebuie transpuse imediat in practica pentru a se crea premisele unei dezvoltari durabile, sanatoase, activitatea de constructii fiind decisiva pentru realizarea proiectelor de investitii publice si private.

Comunicat de presa Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii

Lucru în România