Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

"Acasă în lume", o carte de Vintilă Mihăilescu şi Ioana Tudora

igloo lanseaza volumul "Acasa in lume", o "antropologie a casei" de Vintila Mihailescu si Ioana Tudora.
"Acasă în lume", o carte de Vintilă Mihăilescu şi Ioana Tudora

"Acasa in lume marcheaza atat un punct dureros – implinirea prea tarzie a visului profesorului si antropologului Vintila Mihailescu de a vedea materializata o cercetare de antropologie vizuala despre 'acasa' la care lucra de 20 de ani –, cat este deopotriva o celebrare a prieteniilor legate pe viața intre autorii volumului", noteaza igloo.

Este un proiect inceput in 2001 de cei doi autori impreuna cu Maria Grecu, ca o cercetare de antropologie vizuala despre "acasa", fiind stranse pe parcursul anilor mii de fotografii cu interioare, oameni, obiecte, exterioare, fațade si cartiere.

"Acasa in lume este o culegere de povesti. Spune-mi cum locuiesti ca sa-ți spun cine esti… Orice casa are o poveste de spus, despre ea si deci despre ei. Poți deci sa citesti o casa si poți sa imaginezi o poveste despre acasa. Dar sunt aceste povestiri ale casei cu adevarat posibile, este posibil ca ele sa fie adevarate?" – extras din Acasa in lume.

Volumul poate fi precomandat de pe https://www.igloo.ro/ . In perioada de precomanda la acest volum – 28 aprilie-10 mai – livrarea prin curier pentru municipiul Bucuresti si județul Ilfov este gratuita! In perioada starii de urgența nu se pot face comenzi sau precomenzi cu ridicare de la sediul igloo.

Proiectul este susținut de Ordinul Arhitecților din Romania din timbrul de arhitectura.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva