Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

A început cea de-a sașea ediție a campaniei Octombrie - Luna Asigurărilor de Locuințe

În România, există, în momentul de față, 8,92 milioane de locuințe, iar în fiecare zi acestea sunt expuse, inevitabil, unei multitudini de riscuri. Inundațiile, incendiile, alunecările de teren, dar și furturile din locuință sunt doar câteva exemple. Cu toate acestea, nici 20% dintre locuințele din România nu sunt protejate printr-o poliță de asigurare, nici măcar prin cea obligatorie.
A început cea de-a sașea ediție a campaniei Octombrie - Luna Asigurărilor de Locuințe

În acest context, APPA-Asociația pentru Promovarea Asigurărilor, cu sprijinul UNSAR, UNSICAR și PRBAR, au lansat cea de-a VI-a ediție a campaniei "Octombrie - Luna Asigurărilor de Locuințe", reamintindu-le, astfel, românilor, că pot face ceva pentru siguranța locuinței lor, chiar și în fața unor dezastre de proporții sau incidente pe care, oricât și-ar dori, nu le pot prevedea.

Proiectul se derulează în perioada 1-31 octombrie și include:

• O amplă campanie națională de informare și educare a populației cu privire la asigurarea locuințelor, având la bază distribuția de materiale informative;
• Diseminarea mesajelor cu privire la necesitatea asigurării locuinței printr-o campanie dedicată, derulată prin mijloacele specifice social media;
• Un eveniment dedicat riscurilor catastrofale și asigurărilor de locuință: ICAR - Forumul Internațional al Riscurilor Catastrofale.

Ca la fiecare ediție, campania va duce mesajul către publicul țintă format din proprietarii de locuințe din România, în cât mai multe forme, prin toate canalele pe care le are la dispoziție. Printre acestea:

- Un chatbot care va oferi informații despre asigurări și măsuri de siguranță a locuinței;
- Postări cu potențial de viralizare în social media;
- Distribuție de materiale informative în marile galerii comerciale, prin intermediul partenerilor campaniei;
- … și multe altele.

Creștere de 82% a intervențiilor la inundații în prima jumătate a anului 2018

În primele 6 luni ale anului, numărul intervențiilor la inundații a crescut semnificativ - cu 82% față de perioada similară a anului precedent, arată datele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență - IGSU. Au fost distruse, avariate sau inundate 795 de locuințe.

19 case pe zi, afectate de incendii în primele 6 luni din 2018

Tot de la IGSU am aflat că, în prima jumătate a anului, au avut loc 10.990 de incendii. Dintre acestea, 3.476 s-au manifestat la locuințe.

Principalele cauze generatoare de incendii la locuințe au fost reprezentate de coșuri sau burlane de fum defecte sau necurățate, instalații electrice defecte sau improvizate, mijloace de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate și foc deschis.

Alunecările de teren - mai multe în 2018

Alunecările de teren reprezintă unul dintre cele mai importante riscuri de dezastre naturale la care este expusă România. Numai în primul semestru din acest an, au fost afectate de alunecări de teren 82 de case la nivel național, în creștere considerabilă față de anul trecut. Prin comparație, în 2017, 3 locuințe au fost afectate de acest fenomen.

… iar discuția despre primele 6 luni ale anului poate continua cu cele 63 de furturi din locuințe pe zi și cele 146 de cutremure (cu intensități reduse).

Sursa material: comunicat APPA

Documente atasate:
    

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România