Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

A fost inaugurată cea mai înaltă statuie din lume. Este de două ori cât Statuia Libertății

Cea mai mare statuie din lume a fost inaugurata saptamana aceasta in India. Inalt de 182 de metri, aproape de doua ori cat Statuia Libertatii din New York, monumentul numit "Statuia Unitatii" il infatiseaza pe fostul ministru indian de interne Sardar Vallabhbhai Patel, cunoscut ca "Omul de Fier al Indiei''.

Statuia, realizata de Michael Graves Architecture & Design, a fost ridicata pe insula Sadhu-Bet, situata la aproximativ 3,5 kilometri de Barajul Sardar Sarovar din districtul Narmada, statul Gujarat, fiind inaugurata miercuri, cu ocazia implinirii a 143 de ani de la nasterea lui Patel, unul dintre cei mai importanti actori in lupta pentru independenta a Indiei.

Edificiul indian preia astfel titlul de cea mai inalta statuie din lume, detinut pana acum de Buddha din Templul Izvorului din China, complet eclipsata cu cei "numai" 128 de metri ai sai.

Fundatia monumentului a fost turnata in 2013 de premierul actual al Indiei, Narendra Modi, pe atunci seful statului Gujarat. Costurile proiectului s-au ridicat la 450 de milioane de dolari, suma alocata in mare parte din fonduri publice, motiv pentru care a atras numeroase critici.

Statuia este realizata din beton, bronz si fier reciclat. Acesta din urma a fost colectat de la fermieri din toate statele Indiei, topit si folosit ca simbol al unificarii. In "pieptul" statuii, la 152 de metri, se afla un punct de observatie din care vizitatorii au acces la privelisti panoramice asupra raului Narmada si a imprejurimilor inverzite.

  • Statuia Unitatii cantareste circa 67.000 de tone si a fost construita astfel incat sa reziste la cutremure si vanturi puternice
  • Exteriorul este placat cu aproximativ 12.000 de panouri din bronz, cantarind peste 1.800 de tone
  • Monumentul si complexul din care face parte ocupa o suprafata de peste 20.000 de metri patrati, care este inconjurata de un lac supeficial de 12.000 de kilometri patrati

 

Nu va fi cea mai inalta statuie din lume pentru mult timp, dar titlul ramane in India. Guvernul din statul Maharashtra construieste pe coasta Mumbaiului un monument dedicat regelui indian Chhatrapati Shivaji (secolul XVII), care urmeaza sa fie finalizat in 2021.

A fost inaugurată cea mai înaltă statuie din lume. Este de două ori cât Statuia Libertății

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România