Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

A fost finalizată cea mai înaltă clădire de apartamente din UE (Video)

Cea mai înaltă clădire de apartamente din Uniunea Europeană a fost finalizată în oraşul Benidorm din Spania, după mai bine de un deceniu de tergiversări.

A fost finalizată cea mai înaltă clădire de apartamente din UE (Video)
Captură YouTube

Intempo este un zgârie-nori înalt de 187 de metri, format din două turnuri gemene unite în partea superioară printr-o structură în formă de diamant. Clădirea de 47 de etaje eclipsează toţi ceilalţi zgârie-nori din jur şi este considerată un pas important în direcţia transformării oraşului de pe Costa Blanca într-un Miami al Mediteranei, notează The Guardian.

Intempo are şi cel mai rapid lift din Spania: acesta atinge viteza de 4,2 metri pe secundă în urcare şi ajunge la ultimul etaj în 52 de secunde.

La etajele superioare se află apartamentele de tip penthouse, care costă în jur de 2 milioane de euro. Pentru celelalte apartamente, preţurile pornesc de la 257.000 de euro.

Conform presei locale, Intempo cuprinde o vasta zonă de joacă pentru copii, un restaurant, o piscină de tip infinty la ultimele etaje, sauna, o sală de gimnastică şi jacuzzi.

Deşi momentul finalizării clădirii nu pare cel mai nimerit, în condiţiile în care economia dependentă de turism a oraşului a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus, potrivit companiei imobiliare Uniq Residential, 100 dintre cele 256 de apartamente au fost deja vândute.

Planurile clădirii au fost prezentate în 2006 de firma de arhitectură Pérez-Guerras, iar lucrările de construcţie au început în 2007. Termenul iniţial pentru finalizarea clădirii a fost 2009. Criza economică din 2008 şi intrarea în faliment a devoltatorului imobiliar se numără printre cauzele întârzierii.

“Finalizarea lucrărilor pentru Intempo reprezintă un important punct de referinţă pentru sectorul rezidenţial, nu doar din punct de vedere local, ci şi dintr-o perspectivă naţională şi internaţională”, spune directorul de marketing Uniq Residential, Angel Gregori.

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva