Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

9 motive pentru care ar trebui să locuiești într-un cartier nou construit

Vrei sa te muti din chirie si cauti cea mai buna solutie pentru tine si familia ta? Jonglezi intre un apartament in oras sau un apartament / casa intr-un cartier rezidential? Cei mai multi aleg cartierele rezidentiale nou construite, pentru ca ajung sa vada multe avantaje puse la dispozitie de cei care construiesc astfel de complexe.
9 motive pentru care ar trebui să locuiești într-un cartier nou construit
Pixabay

Te intrebi care sunt motivele pentru care din ce in ce mai multe persoane aleg sa se mute in cladiri nou construite? Iata noua dintre acestea:

Ai zone comerciale aproape de casa


In zilele noastre, cartierele rezidentiale ofera zone comerciale integrate, astfel nu mai este o problema distanta pana la primul magazin sau ca trebuie sa mergi in oras pentru a-ti face aprovizionarile.

Siguranta


Aproape toate complexele rezidentiale pun la dispozitie sisteme de supraveghere video in spatiile comune, care au legatura directa catre o firma de paza atunci cand este nevoie. Accesul este privat avand chiar si bariera la intrarea in incinta complexului. Multe complexe au ales bariere auto Nice. Daca acestea nu erau deja, la propunerea locatorilor au fost montate ulterior, pentru un plus de siguranta.

Gradinita privata


Deoarece multi dintre cei care aleg sa faca o astfel de achizitie sunt familii tinere cu copii mici, unele complexe pun la dispozitie si o gradinita particulara moderna si aproape de casa.

Spatii de joaca sigure


Nu circula multe masini in zonele rezidentiale. Sunt spatii special create pentru cei mici, acestea fiind mai sigure si mai aproape comparativ cu cele din oras.

Spatii de parcare suficiente


Un plus important la complexele rezidentiale. Inca din faza de proiectare, sunt gandite cu tot cu locuri de parcare si optiunile sunt numeroase. Parcari subterane, parcare langa casa ta sau chiar si in jurul blocului, fiind de ajuns pentru toti rezidentii.

Spatii verzi bine intretinute si extinse


Unele zone rezidentiale au echipe de specialisti care se ocupa constant de zonele verzi, astfel incat intreg aspectul cartierului sa fie unul unitar. In unele cartiere se planteaza inca de la inceput sute de arbori in parcurile centrale sau in zona de pe malul lacului, daca e cazul. Locatarii se bucura de spatiile verzi umbroase si linistite, aici putand sa-si cunoasca si sa socializeze cu vecinii.

Liniste


In complexele rezidentiale noi, construite inspre periferie, viata pare mai calma si mai putin agitata, departe de ritmul rapid si haotic al capitalei sau al orasului. Sunt si foarte multe zone pietonale mari unde nu este permis accesul cu masina, ceea ce permite copiilor sa se joace in voie si in siguranta.

Se creeaza o comunitate unita


Vecinii se pot intalni la ateliere sau petreceri unde se incurajeaza comunicarea, imbunatatirea si pastrarea in buna stare a spatiului de locuit.

Sala de fitness, piscina exterioara mare, restaurante, acces la lac


Facilitatile puse la dispozitia locatarilor variaza de la un nou cartier la altul, insa merita luate in calcul: cartierele de lux, de exemplu, ofera beneficii precum sala de fitness inclusa in interiorul complexului, piscine, restaurante sau, in functie de localizare, acces la lac.


Ansamblurile imobiliare moderne ofera un stil de viata si o experienta total diferite de locuirea intr-un apartament din centrul orasului. Tu ce ai alege? Apartament in centrul orasului sau cartier nou construit la marginea lui?