Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

8 motive să alegi faţada ventilată

Durabilitatea, impermeabilitatea și greutatea redusă sunt doar câteva dintre avantajele fațadei ventilate, la care se adauga si latura estetică de ultimă generație, care a trezit un mare interes în rândul arhitecților de astăzi.
8 motive să alegi faţada ventilată

Este un răspuns excelent la nevoile arhitectilor si contructorilor contemporani, îmbinând eleganța și eficiența cu cateva avantaje remarcabile, detaliate mai jos, care te vor convinge ca fatada ventilata este solutia constrctiilor moderne:

1. Economie de energie. Reduce consumul de aer condiționat și încălzire cu aproximativ 30% și garantează economii în perioadele cele mai reci și cele mai calde ale anului.

2. Izolație fonică. Îmbunătățește performanța acustică, deoarece cavitatea aerului acționează ca o izolație acustică suplimentară din exterior, reducând zgomotul cu 10% și 20%.

3. Performanță mai bună împotriva umezelii. Protejează împotriva umezelii prin prevenirea condensului care provoacă pete umede pe pereții exteriori.

4. Protecție împotriva apei. Faţada ventilată oferă cele mai înalte niveluri de impermeabilizare.

5. Ascunde serviciile clădirii. Fațada ventilată camuflează instalațiile electrice, de gaz sau instalațiile sanitare ale clădirii, dar în același timp permite accesul ușor la acestea.

6. Ușor de instalat și de înlocuit. Lejeritatea pieselor, special concepute pentru a reduce greutatea lor, este un mare avantaj la instalarea acestui sistem. De asemenea, dacă o piesă se deteriorează sau necesită înlocuirea sistemului, este foarte ușor de reparat.

7. Valoare estetică. Diferitele formate disponibile și gama largă de modele, culori și texturi fac sistemul de fațadă ventilat și mai atractiv.

8. Durabilitate și întreținere redusă. Rezistența sa la coroziunea acidă și razele ultraviolete înseamnă că aspectul său estetic rămâne nealterat în timp, în ciuda expunerii la soare.

8 motive să alegi faţada ventilată
8 motive să alegi faţada ventilată
Pe scurt, o fațada ventilată este un sistem de construcție ideal datorită avantajelor garantate pe care le oferă: izolație termică, economie de energie, performanță mai bună în condiții umede şi durabilitate maximă.
Articol scris de
ECOFORT