Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

6 idei de amenajare a livingului cu piatră naturală

Ideile de folosire a pietrei naturale in livinguri nu sunt noi. De-a lungul vremii ele au aparut, sub diverse forme si stiluri, pe toate meridianele.
6 idei de amenajare a livingului cu piatră naturală

Travertin Classic Cross Cut Mat

In special in vechime, cand actualele materiale de constructie nu fusesera inca inventate, piatra naturala era folosita pe scara larga in felurite amenajari, mai ales in conditiile in care dimensiunile camerelor erau apreciabile si permiteau aranjamente in piatra remarcabile, inclusiv amplasarea unor statui.

Astazi, cand volumele s-au micsorat, amenajarile in piatra naturala au devenit placari de pardoseli si pereti ori accente. In living acestea se pot intinde pe suprafete mai mari astfel incat piatra sa-si arate acea splendoare inimitabila care-i potenteaza valoarea. Iata cateva idei de amenajare cu piatra naturala decorativa pe care le-ai putea folosi in living-ul tau.

1. Amenajare living - pardoseala din piatra

Aceasta nu este propriu-zis o amenajare cu piatra decorativa, insa merita mentionata pentru frumusetea ei si pentru plusvaloarea pe care o confera. Montabila inclusiv peste sistemele de incalzire in pardoseala, piatra naturala se foloseste in livinguri ample, care ofera spatii pentru punerea ei in valoare. Placi de dimensiuni mai mari (60x30, 60x40 cm) din granit, marmura sau travertin raspund oricaror cerinte si satisfac orice pretentie.

6 idei de amenajare a livingului cu piatră naturală

Travertin Yellow Cross Cut Polisat


2. Amenajare living - pereti din mozaic


Mozaicul in living se poate folosi atat pentru acoperirea unui perete in totalitate, cat si pentru accente, prin acoperirea doar partiala a peretelui. Prin caracterul sau armonios, dar si prin posibilitatile de placare pe pereti curbi, mozaicul din piatra naturala este principala optiune de amenajare. Exista multe posibilitati de alegere a mozaicului, ceea ce permite adoptarea oricarui stil in living. Mai multe tipuri de piatra, intre care se disting marmura si travertinul, cu felurite finisaje, alcatuiesc o paleta de optiuni mereu disponibila.


Pentru aspectul brut, natural, finisajul scapitat este cel mai des solicitat, amenajarile cu piatra naturala scapitata oferind un aspect greu de egalat de catre alte materiale. Montajul mozaicului este similar cu cel al placilor din piatra naturala, iar pentru intretinere se folosesc detergenti specializati si impermeabilizanti profesionali.

6 idei de amenajare a livingului cu piatră naturală

Mozaic Travertin Classic


3. Amenjare living - pereti din paneluri


Piatra naturala sub forma de panel este una dintre cele mai frumoase posibilitati de placare. Aspectul arhaic si natural al panelurilor accentueaza un stil inimitabil, care confera incaperii maxima autenticitate. Ardezia, marmura si cuartitul sunt principalele furnizoare de paneluri cu dimensiuni standard de 60x15 cm. Este greu de gasit o forma de amenajare mai potrivita pentru introducerea unui stil arhaic decat panelul. Montajul acestuia se realizeaza dupa o tehnologie similara cu cea a placilor. Panelurile din piatra naturala se trateaza si ele prin spalare cu detergenti pentru piatra si prin impermeabilizare cu solutii profesionale.

6 idei de amenajare a livingului cu piatră naturală

Panel Ardezie Rusty Black 


4. Amenajare living - mobilier din piatra naturala


Mobilierul din piatra naturala in living se caracterizeaza prin trainicie si frumusete. Masutele circulare din marmura, folosite atat pentru luarea mesei, cat si pentru cafea, sunt elegante si au stil. Un blat mare din granit, folosit pe post de tablie de masa, confera spatiului o caracteristica dubla, frumusetea si pragmatismul intalnindu-se si dezvoltandu-se in aceeasi dimensiune.


5. Amenajare living - obiecte din piatra


In living, obiectele din piatra naturala cu utilizare practica sunt veritabile opere de arta. Veioze din piatra, scrumiere, suporturi pentru lumanari ori pentru sticle de vin, toate dau masura durabilitatii grefata pe o incomparabila frumusete.


6. Amenajare living - decoratiuni interioare


Decoratiunile interioare din piatra naturala isi au locul lor bine determinat in living. Monolitii din marmura aduc un aer exotic in living.

6 idei de amenajare a livingului cu piatră naturală

Veioza Sandstone Mandras


Nisipul decorativ atrage privirea si accentueaza zonele in care este expus. Desert Rose, floarea din piatra cu aspect de trandafir, nu poate lipsi din niciun aranjament subtil si elaborat care contine elemente delicate si minunatii ale naturii. Mici decoratiuni din marmura folosite ca bibelouri arunca pe pereti reflexii de lumina suprinzatoare.


PIATRAONLINE, generator de inspiratie, sustine placarile si obiectele din piatra naturala in living. Vino si descopera pavilionul si show-room-ul deschise in Bucuresti, Aleea Teisani 137 A si asteptarile tale vor fi depasite.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PIATRAONLINE
Lucru în România