Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

4 idei de amenajare a băilor mici cu piatră naturală

Iti place piatra naturala si ti-ai dori s-o regasesti in baia ta mica ? Sa nu-i crezi pe cei care te trimit inapoi la gresie si faianta cu argumente dintre cele mai stupide. PIATRAONLINE te inspira sa-ti plachezi baia dupa cum iti place. Trebuie doar sa tii cont de cateva recomandari. Iata-le:
4 idei de amenajare a băilor mici cu piatră naturală

Mozaic Marmura Mix Marble Polisata

1. Creeaza spatiu folosind obiecte sanitare potrivite - pentru asta este util sa le alegi mai inainte si sa le amplasezi cu respectarea conductelor de scurgere deja montate. Te sfatuiesc sa montezi vasele de WC din categoria Compact, care au dimensiuni mai mici, spalatoarele inguste, cu baterie pe margine si fara mobilier dedesubt, si sa inlocuiesti cada de baie mare cu o cabina de dus pe colt de forma patrata sau semi-circulara si dimensiuni de 80x80 cm sau chiar de 70x70 cm.

Accesoriile se vor limita ca numar la strictul necesar - suport hartie igienica, perie WC, eventual suport prosop si cuier - si vei avea grija sa le amplasezi in spatii care altfel ar fi greu de utilizat (idee: suport de prosop deasupra rezervorului WC sau cabina de dus cu suport prosop atasat). Iti recomand sa ai grija cum alegi accesoriile, de exemplu daca vei lua un suport de hartie igienica fara capac doar de dragul spatiului mai restrans de care ai nevoie la montaj, s-ar putea sa ai surpriza sa constati ca amplasarea langa spalator, desi economiseste spatiul, nu-i cea mai buna, intrucat vei avea mereu hartia uda de la stropii imprastiati de robinet.

2. Mareste spatiul cu lumini si oglinzi - se stie ca iluminarea superioara dezvaluie colturile intunecate si astfel spatiul pare mai mare. Iluminarea indirecta ofera, de asemenea, senzatia de spatiu. Luminile corect alese si amplasate creeaza impresia de volume mai mari si daca la acestea adaugam si o oglinda a carei suprafata va reflecta lumina, atunci efectul va fi amplificat.

4 idei de amenajare a băilor mici cu piatră naturală

Ardezie Flexibila SKIN - Indian Autumn


3. Adauga spatiu cu montaje de placi mici - placile din piatra naturala au dimensiuni diferite, insa potrivite pentru placarile peretilor bailor mici sunt placile de dimensiuni reduse. Variantele de 10x10 cm si cele cu dimensiuni apropiate vor genera spatiu virtual suplimentar. Placile din travertin Classic antichizat 10x10x1 cm sau cele din travertin Silver antichizat 10x10x1 cm, marmura Black antichizata cu aceleasi dimensiuni sunt exemple concrete. Montajele acestor placi iti recomand sa le faci pe diagonala (diamond) sau tesut (basket weave) - aceste tipuri dau impresia de spatiu mai mare. Pe pardoseli se pot monta placi de dimensiuni mari (60x30 cm).

4 idei de amenajare a băilor mici cu piatră naturală

Travertin Classic Cross Cut Antichizat


4. Ofera spatiu prin culoare - alege placile de piatra potrivite, mici si cat mai deschise la culoare. Acestea suplimenteaza spatiul virtual, amplificand dimensiunile. Mozaicul din marmura Mugla White scapitata sau cel din marmura Thassos polisata sunt doua exemple bune. Este de asemenea recomandat sa nu ai o variatie prea mare de culori in camera de baie. Chiar daca un contrast este poate placut ochiului, placarile in culori inchise inchid spatiile, la cum se intampla si in cazul in care variatia de culoare este prea rapida sau prea brusca.


PIATRAONLINE ofera idei personalizate in functie de situatia specifica a clientului si de aceea iti recomand sa vii in Aleea Teisani 137 A, sector 1, unde consilieri priceputi iti vor putea prezenta solutiile lor dedicate chiar pentru baia ta. Pavilionul si show-room-ul iti stau la dispozitie pentru modele de placari dintre cele mai diverse. Iar mostrele de material sunt gratuite, fie ca le iei direct, fie ca le primesti acasa.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PIATRAONLINE
Lucru în România