Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

3 idei de amenajări interioare cu mozaic. Mozaicurile anului 2019

Fiecare an aduce noutati in domeniul amenajarilor si 2019 nu face exceptie. Iar pentru pasionatii amenajarilor interioare cu mozaic ideile abunda. Iata ce poti incerca in 2019 si cum poate mozaicul sa-ti schimbe perceptia asupra lumii din jurul tau.
3 idei de amenajări interioare cu mozaic. Mozaicurile anului 2019

Mozaic Marmura Cleopatra Hexagon Polisata

 

1. LIVING CORAL - cand viata vibreaza pe perete


Culoarea anului 2019, stabilita de Institutul Pantone, transmite vibratia socanta a vietii coraligene adunata intr-un accent pe peretele tau. Se potriveste in orice camera si, indiferent de modelul creat, invioreaza atmosfera. Mozaicul astfel realizat transmite mediului optimism si exuberanta. Travertinul Peach aduce culoarea mai aproape si confera placarii suplete si profunzime. Travertinul Red aprinde peretii cu note arhaice.

 

Executia mozaicului din placi de travertin groase de 1 cm este o provocare pentru orice fan DIY si necesita scule speciale, pentru prelucrarea pietrei. Rezultatele sunt insa remarcabile si accentul creat de mozaic personalizeaza peretele intr-un mod inegalabil. 

3 idei de amenajări interioare cu mozaic. Mozaicurile anului 2019

Mozaic Travertin Classic Sugar Antichizat  


2. Placarea pe tavan aduce impactul contrastului


Tavanul nu se placheaza, insa anul 2019 aduce surpriza accentelor de deasupra capului. Un mozaic montat pe tavan apare ca surprinza living-ului in care-ti primesti oaspetii. Inspirat din decorarea bisericilor si avand intentii pur estetice, in faza incipienta, mozaicul de pe tavan poate oferi, pe langa o personalizare eleganta a camerei, si o extensie a spatiului sau un mesaj greu de evidentiat in alt mod.


Alegerea unui mozaic liber de multe culori sau texturi, evitand incarcarea excesiva si obositoare, cu un finisaj mat care impiedica reflexia superioara a luminii, reprezinta o solutie fireasca pentru controlul impactului acestui tip de placare asupra mediului din jur. Combinatia Bianco Carrara-Cleopatra-Nero Marquina, un mozaic creat pe ideea unei asocieri contrastante, din trei tipuri de marmura delicat inchise in cuburi, potenteaza efectul unui tavan surpriza. Mozaicul din marmura Volakas Plaza ridica valul, dezvaluind ochii tavanului, care acum te privesc linistit, odihnitor.


3. Aspectul rustic vine pe culori de pamant


O tendinta pastrata inca si care denota persistenta elementului traditional, care trimite la origini, este placarea cu aspect rustic. Mozaicul conceput astfel poate acoperi un perete intreg, depasind mesajul unui simplu accent. In culori intunecate, de pamant, cu texturi primitive, nefinisate sau cu finsaje mate, mozaicurile rustice sunt potrivite in orice amenajare interioara. Montajele in "bradut" (herringbone) ale mozaicului din marmura Cleopatra respecta cel mai bine tendintele, copiind din pamant nuantele inchise de culoare, cu finisaj mat, o prelungire a tendintelor anului trecut, in voga si in baia anului 2019. Tipul de montaj dilata spatiile si indica o directie.


Pentru living si bucatarie accente deosebite ofera mozaicul din marmura Cleopatra, de culoare inchisa si cu finisaj mat. Placarea unui perete cu acest mozaic hexagonal subliniaza stabilitatea fagurelui, oferind echilibru si armonie. Mozaicul din Travertin Yellow, cu finisaj scapitat, aduna tentele pamantului toamna si le expune ca accente in baie sau living, in vreme ce mozaicul din Travertin Latte se potriveste pentru placarea unui intreg perete de bucatarie. PIATRAONLINE recomanda mozaicul ca pe o expresie a pietrei in detalii.


Ca generator de inspiratie in domeniu, PIATRONLINE intampina 2019 cu o colectie noua de mozaicuri din marmura Bianco Carrara, Nero Marquina, Cleopatra, care vor sosi in aceasta primavara, imbogatind pavilionul si show-room-ul din Aleea Teisani 137 A. Descopera aceste minunate mesaje in piatra, elegante si subtile, care te vor ajuta sa realizezi cele mai sustenabile amenajari in casa ta.

3 idei de amenajări interioare cu mozaic. Mozaicurile anului 2019

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PIATRAONLINE
Lucru în România