Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

15.000 de euro pentru eficientizarea energetică a locuinţei: A fost lansat în consultare publică Ghidul de finanţare

Ghidul de finantare pentru Programul "Casa Eficienta Energetic", prin care persoanele care doresc sa-si imbunatateasca locuintele din punct de vedere energetic pot primi o finantare de pana la 15.000 de euro in acest scop, a fost lansat in consultare publica.
15 000 de euro pentru eficientizarea energetică a locuinţei A fost lansat în consultare publică Ghidul
SpatiulConstruit.ro

"In conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) supune dezbaterii publice proiectul de Ordin de Ministru pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului privind efectuarea de lucrari destinate cresterii eficientei energetice in locuinte unifamiliale, beneficiari persoane fizice.

Cetatenii si institutiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, in termen de 10 zile de la data publicarii, la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Administratia Fondului Pentru Mediu", se precizeaza pe site-ul ministerului.

Ghidul poate fi consultat aici

"Obiectivul principal al acestui program este sa sprijine mediul si economia pentru ca, astfel, Romania poate sa faca investitii inteligente. Romanii vor ramane cu mai multi bani in buzunar, vom reusi impreuna sa reducem emisiile de gaze cu efect de sera si statul roman, prin Guvernul pe care il reprezint, va pompa resurse financiare importante in industrii care, la randul lor, vor crea locuri de munca", a declarat ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe.

Prin acest program urmeaza sa fie finantate sisteme de incalzire, iluminat ecologic si sisteme de izolatie, beneficiarii putand sa achizitioneze de la centrale pe peleti, ferestre izolante, pana la leduri sau panouri solare. Citeste mai mult Case eficiente energetic cu bani de la stat: Finantare de pana la 15.000 de euro de locuinta

Potrivit ministrului, in momentul de fata, in Romania exista case care pierd prin pereti cel putin 30% din energia pe care o au in interior, 25% prin acoperisuri si 25% prin ferestre. Acesta estimeaza ca de Programul "Casa Eficienta Energetic", al carui buget este de 100 de milioane de euro, vor putea beneficia aproximativ 9.000 de proprietari de case.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva