Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

12 arhitecti si designeri romani de renume au expus piese unicat de design in vederea sustinerii educatiei pentru arhitectura si mediu construit

12 arhitecti si designeri romani de renume au expus piese unicat de design in vederea sustinerii

 

De-a arhitectura este o asociație, creată de șase arhitecte din România, care își propune dezvoltarea și promovarea educației de arhitectură și mediu construit în vederea cunoașterii valorilor arhitecturii, design-ului și urbanismului. De-a Arhitectura își propune introducerea în curricula școlară a educației de arhitectură și mediu construit pentru copii, precum și încurajarea și îndrumarea cadrelor didactice în a utiliza mediul construit și arhitectura ca resurse de învățare pentru alte materii. 

 

La sfârșitul lunii august a acestui an a fost aprobată programa școlară pentru disciplina opțională "De-a arhitectura. Educație pentru arhitectură și mediu construit" pentru clasele a III-a și a IV-a. Cursul de-a arhitectura a pornit de la 7 școli și 220 de copii și a ajuns în 2014 la 2500 de copii, 100 de clase din școli de stat, 120 de arhitecți voluntari.

 

“ Cursul de arhitectură se va preda în clasele primare III-IV datorită expoziției Case ciripite, un eveniment ce a adus laolaltă inspirația, creația, arhitectura, natura și educația. Este uimitor ce au reușit să facă toți arhitecții și designerii români implicați în acest proiect și suntem bucuroși că aceste căsuțe vor putea fi admirate de toți vizitatorii Grădinii Botanice”, a declarat Arh. Eliza Yokina. “Toți copiii care vor studia anul acesta arhitectura vor avea un minim bagaj de cultură generală în aceste domenii, care se va completa foarte bine cu celelalte cunoștințe generale dobândite la școală”, a adăugat Arh. Corina Croitoru.

 

Arhitecții și designerii care au luat parte la acest proiect sunt: AGNES LUKACS (ADENTRO), BOGDAN BABICI (TECON), CORVIN CRISTIAN, CRISTI BORCAN (STUDIOBASAR), EMIL IVĂNESCU (OAR B.), ILEANA SAVESCU (WESTFORTH ARCHITECTURE), MIHAI POPESCU (TWINS STUDIO), MARIO KUIBUȘ (RE-ACT NOW), MARIUS MOGA (ATELIER MASS), OANA COARFĂ (REPUBLIC OF ARCHITECTS), ȘERBAN STURDZA  (PRODID), ELIZA YOKINA (SYAA).

 Căsuțele ciripite au fost achiziționate de: Antonescu PR & Consulting, CA Immo, Clinica Maria, Coldwell Banker, Delta Glass, Dedeman, M1. Crama Atelier, Richter, Siniat, The Park, Valrom, Velux.


***

Parteneri: M1 Crama Atelier, Simbio, Tipro, Siniat, verizontal.ro, SOR (Societatea Ornitologică Română), Galateca, Antonescu PR & Consulting, Gradina Botanică,


Parteneri media: Elle Decoration, Zeppelin, Igloo, Revista Arhitectura, Arhitext, arhiforum.ro, imobiliare.ro, designst.ro, Spaţiul construit, Arhimania, adelaparvu.ro, Debizz, RFI, proiectcasa.ro, copilul.ro, Gokid, orasul.ro, modernist.ro

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva