Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Care sobe sunt cele mai eficiente termic? (II)

Atunci cand iti doresti atmosfera magica si caldura placuta a focului de lemne in propria locuinta, o soba pe lemne eficienta termic poate fi alegerea perfecta! Un numar tot mai mare de persoane aleg o soba tip semineu in locul construirii unui semineu, din motive intemeiate si foarte importante!

Care sobe sunt cele mai eficiente termic? (II)

Clasamentul celor mai eficiente sobe din catalogul PeFoc (II)

Iata mai jos topul realizat de clientii nostri cand vine vorba de “cele mai eficiente”:

 

7. Soba AB
7. Soba AB

Soba clasata pe locul al 7-lea este fabricata din otel de inalta calitate si captusita cu samota in interior, avand un design remarcabil, cu forme rotunjite si elegante, atingand o greutate de 126 kg. Ocupa putin spatiu in incaperea in care este amplasata, dar, datorita sticlei semirotunde, ofera o vizibilitate maxima asupra focului din orice unghi! Datorita arderii cu dubla combustie cu care este dotata, aceasta soba va avea un consum mult mai mic de lemne.

De asemenea, poate fi racordata la admisia de aer din exterior pentru cei care doresc ca aerul de ardere sa fie adus din afara. Astfel, nu va consuma oxigenul din incaperea in care este amplasata, rezultand mai putine reziduuri si un tiraj mai bun.

Caracteristici:

● Capacitatea de depozitare cu usa sub incinta de ardere.
● Arderea completa a lemnului, reducand reziduurile si cenusa.
● Captuseala speciala din samota (Accumote), eficientizand procesul de ardere, mentinand sticla curata si temperatura ridicata.
● Sistemul de inchidere de tip "click", cu functie practica si estetica.
● Atentia la detalii si sudurile solide realizate la corpul sobei cu gaze nobile, asigurand o etansare perfecta.
● Variante disponibile cu cahle decorative.

8. Soba THOR
8. Soba THOR

Datorita designului si formei sale polivalente, soba Thor poate fi amplasata in orice loc: intr-un living spatios, intr-un parter open-space sau chiar intr-un colt al oricarei incaperi. Flacara focului este vizibila din orice unghi, creand o atmosfera placuta si relaxanta! Soba este fabricata din otel si este captusita cu samota de inalta calitate in interior.

Acesta are o forma rectangulara, aspect ultramodern, fiind prevazut cu sticla pe 2 laturi, ceea ce il transforma dintr-un simplu dispozitiv termic in atractia principala a caminului.

Caracteristici:

● Se incadreaza in clasa energetica A+.
● Prezinta una dintre cele mai inalte eficiente disponibile pe piata pentru o soba (83%), fiind considerata printre cele mai bune optiuni in ceea ce priveste eficienta.
● Poate fi conectata la aerul de admisie din exterior.
● Dispune de un spatiu de depozitare cu usa sub camera de ardere, extrem de practic si util, fiind ascuns si neafectat in aspect.
● Sticla rezistenta la temperaturi ridicate, cu contur negru, care ii accentueaza designul modern.
● Usa se inchide perfect datorita sistemului complex de inchidere, cu un maner solid si elegant in acelasi timp.
● Sistemul de tripla combustie al sobei asigura o ardere mai completa a lemnului si mai putine reziduuri de cenusa.
● Stratul interior "Accumote" contribuie la o ardere mai curata si mentine sticla mai curata!
● Soba poate fi racordata atat prin partea superioara, cat si prin spatele acesteia.
● Deflectorul inclus extinde traseul fumului pe canalul de evacuare.
● Vine in varianta cu 3 laturi sau varianta cu samota.

9. Soba K8
9. Soba K8

K8 este o soba din fonta cu o eficienta deosebita, remarcabil atat prin forma sa, cat si prin designul oferit. Cu un aspect cilindric, modern si elegant, se potriveste perfect in orice tip de locuinta contemporana. Gasirea unui astfel de model de soba cilindrica este destul de rara, putand fi considerata chiar o varianta unica! Aceasta este o caracteristica care atrage multi clienti catre un produs de acest fel.

Caracteristici:

● Functionalitate exceptionala.
● Se poate racorda atat sus, cat si prin partea din spate.
● Obtinerea maxima a caldurii.
● Maner detasabil.
● Durata mare de viata datorita peretilor dubli din fonta de inalta calitate, precum si a grosimii acestora de minim 8 mm.
● Sticla ceramica pe forma semi-rotunda.

Aceasta soba este disponibila si intr-o varianta si mai speciala - versiunea tip tunel - o optiune cu adevarat exclusivista. Astfel, va ofera posibilitatea de a vedea focul din doua parti (atat din fata, cat si din spate), iar atunci cand este amplasata in centrul unei locuinte open-space, devine punctul focal al camerei.

10. Soba AB supra
10. Soba AB supra

Printre cele mai rafinate si distinse sobe din catalogul nostru se numara Soba AB Supra. Este un model pe lemne cu un design ultramodern exclusivist, echipat cu un picior care favorizeaza o vizualizare optima a focului de la acea inaltime. Fabricat din otel de inalta calitate si captusit cu samota in interior, are forme rotunjite si elegante, ocupand totusi putin spatiu in incaperea in care este plasata. De asemenea, datorita sticlei semirotunde, ofera o vizibilitate maxima asupra focului din orice unghi!

Caracteristici:

● Ardere cu dubla combustie (mai putin lemn consumat)
● Asigura o ardere completa a lemnului, reducand astfel reziduurile si cenusa.
● Echipata cu captuseala speciala din samota (Accumote) care optimizeaza procesul de ardere, mentinand sticla curata si temperatura constanta pe termen lung.
● Se acorda atentie detaliilor si se realizeaza suduri solide la corpul sobei cu gaze nobile, asigurand o etansare perfecta.
● Vine in variante cu cahle decorative
● Rotire a corpului sobei la 360 de grade

11. Soba Blanka cu cahle

Blanka este un semineu preasamblat complet, pregatit pentru amplasare in orice locatie, format dintr-un focar de semineu cu performante ridicate, fabricat din otel refractar de 4mm, captusit in interior cu placi de samota si invelit in caramizi de teracota la exterior, asa cum am mentionat.

Are o eficienta remarcabila, deoarece retine caldura pe care o produce pentru o perioada indelungata! Astfel, folosind o tehnica speciala de incalzire, beneficiaza de acumularea de caldura, iar cu ajutorul captuselei interioare Accumote optimizeaza procesul de ardere si mentine temperatura si confortul termic dorit pentru mai mult timp! Modelul de soba este robust, datorita asemanarii cu un semineu clasic, iar montajul sau se realizeaza rapid si usor, prin simpla pozitionare, fara alte etape de asamblare, lucrari sau constructie!

Acest model de soba este unul deosebit, apropiindu-se cel mai mult ca design de vechile sobe de teracota inalte, doar ca aspectul si functiilesale sunt imbunatatite, procesul tehnologic fiind mult mai evoluat si adaptat noilor tendinte, soba fiind placata cu cahle decorative ceramice lucioase, ce ii confera un finish desavarsit! Este potrivita pentru orice tip de locuinta: moderna, contemporana sau rustica!

Caracteristici:

● Prevazuta cu 2 reglaje de aer.
● Echipata cu gratar de fonta si cenusar.
● Timp de ardere de 5 ore (la o umplere cu lemne).
● Greutate considerabila de 300 kg (care ajuta la nivelul de eficienta datorita inmagazinarii caldurii).
● Deflector, sticla ceramica termorezistenta, dubla combustie, etansari perfecte.
● Garantie de 5 ani.
● Vine in 2 variante de culori - model cu cahle albe si negre.

12. Soba K5

Ultimul model care se bucura de popularitate in topul preferintelor clientilor in ceea ce priveste sobele eficiente este Soba K5. Este o soba cu dimensiuni reduse, fiind extrem de compacta, dar oferind in acelasi timp o functionalitate excelenta!

Este echipata cu un sistem de tripla combustie care isi face treaba in mod eficient, asigurand atat arderea gazelor dublate catre evacuare, cat si mentinerea sticlei mereu curate!

Cel mai compact model de soba din gama noastra, o soba minimalista potrivita pentru incaperi de orice dimensiuni.

Caracteristici:

● Proces de ardere foarte eficient datorita captuselii accumote.
● Vedere asupra flacarilor maximizata, contrar dimensiunii mici.
● Vine in varianta standard (din otel) sau varianta din fonta.
● Deflector incorporat, gratar din fonta, cenusar inclus, un singur regulator de aer, care impiedica utilizarea necorespunzatoare a sobei si garantie de 5 ani.

Vedeti si articolul Care sobe sunt cele mai eficiente termic? (I)

In aceasta clasificare a sobelor din gama noastra, ne-am propus sa va prezentam pe scurt cele mai eficiente sobe din catalogul nostru, fara prea multe detalii care sa va incarce memoria, care se disting prin caracteristici, functionalitate si aspect in comparatie cu alte modele. Prin achizitionarea unei astfel de sobe, aceasta poate fi livrata la tine chiar a doua zi, montajul fiind simplu si cu costuri minime, garantand un confort maxim! In plus, oricare dintre aceste modele poate inlocui cu succes un semineu clasic construit, datorita formelor geometrice variate pe care le prezinta, devenind punctul central al caminului.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PEFOC.RO
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.