Vasile Mereuta

Membru din: 09-01-2013   |   Nivel: ★★★

    73 posturi

     31 - 60 din 73 de posturi
    Scris la data: 12 Mar 2013, 05:28
    Termenul de “izolație poliuretanică" acoperă întreaga familie de materiale izolante pe baza de poliuretan PUR sau poliizocianurat PIR. Poliuretanul este obținut prin reacția chimică dintre diizocianat și un poliol.O dată ce această reacție a avut loc se obține o substanță sigură și extrem de versatilă. Poate avea diverse proprietăți (elasticitate, flexibilitate, rigiditate) în funcție de alegerea substanțelor combinate. Cercetări vaste au arătat că acestea reprezintă materiale sigure și inerte. Nu sunt impuse specificații pentru siguranță sau sănătate pentru întreg ciclul de viață al poliuretanului sau pentru faza de folosire. Acest tip de izolație prezintă cele mai mici nivele de emisii în aer în comparație cu toate celelalte produse pentru izolație din piață. Astfel, în țările unde există standarde pentru emisiile de substanțe periculoase izolațiile, PU sau PIR fac parte din cele mai bune clase. Este foarte important ca izolațiile cu spumă pulverizabilă să fie aplicate întotdeauna de contractori calificați.
    Scris la data: 09 Mar 2013, 09:16
    Termoizolatia la un acoperis sub astereala, intre capriori, cu spuma poliuretanica rigida insprayata - Elastospray DAU BASF 36 kg/m3 ( lambda 0.022 W/m.K. ) grosime 10 cm obtinand o rezistenta termica de 3,55 m2K/W. Cu termosistemul spuma rigida se obtine o masa compacta, fara rupturi termice, toata suprafata acoperisului. Chiar si cele mai dificile, ascunse zone, pot fi termoizolate. Se doreste o termoizolatie in adevaratul sens al cuvantului ? Strike Cons raspunde oricarei provocari ! http://www.sistemepoliuretanice.ro
    Scris la data: 08 Mar 2013, 08:29
    Mai intai trebuie gasita cauza condensului si mucegaiului. Fiecare ``lucrare`` e aparte. Nu peste tot e necesar neaparat o termoizolare, asta daca intradevar se vrea doar rezolvarea problemei mucegaiului si a condensului. Daca se vrea si termoizolare, cercetati piata in amanunt si luati toate materialele termoizolante in considerare. Pe piata romana nu exista doar polistiren si vata bazaltica, ca sisteme termoizolante, ci sunt mult mai multe. http://www.sistemepoliuretanice.ro
    Scris la data: 08 Mar 2013, 08:06
    Sunt foarte multi care nu gandesc in perspectiva. Proiectul unei case il privesc sumar si doar ca aspect, sau poate la suprafata sa vada vecinu ce gresie si tapet are. Consider ca fiecare detaliu, a unui proiect de casa, analizat din toate punctele de vedere, e imposibil sa duca la un rezultat nesatisfacator. Nu generalizez, dar sunt foarte multi care sunt limitati. Pe cealalta parte sunt cei care pun in opera lucrari, sub orice critica (motivele fiind diverse). Astfel de persoane nu gandesc ca isi taie creanga de sub picioare, dar mai rau e ca si ``colegii`` de breasla au de suferit, peste tot se generalizeaza. Promovate sunt proiectele suportate economic, de colosii producatori de diverse materiale. Proiectul Prisma, este un proiect frumos si reusit. Am vazut detalii doar pe spatiulconstruit.ro
    Scris la data: 07 Mar 2013, 20:51
    O noua provocare ... O solutie ideala !!!
    Fisiere atasate
    Scris la data: 04 Mar 2013, 22:01
    Factorul de rezistenta la difuzia vaporilor de apa este ( ≥ 70 ). Inainte insa de a mai discuta pe tema permeabilitatii la vapori, eu sunt de parere ca orice constructie trebuie prevazuta, in primul rand, din faza de proiect cu un sistem de ventilatie, chiar natural. Nu conteaza ce fel de termoizolatie vei alege, fie ea polistiren, vata bazaltica, pluta, spuma poliuretanica rigida, cel mai important este sistemul de ventilatie.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 04 Mar 2013, 21:27
    Direct pe spuma poliuretanica rigida ... nu va recomand ! Normal ar trebuii gandit un sistem suport pentru piatra, apoi aplicata spuma poliuretanica rigida si ulterior placarea. E discutabila aceasta varianta. Atasez o imagine explicativa ( o varianta plauzibila )
    Fisiere atasate
    Scris la data: 04 Mar 2013, 06:58
    Frumos proiect ! Felicitari !
    Scris la data: 03 Mar 2013, 19:42
    Clipul incarcat pe youtube ... nu merge ... nu e valabil Mai incercati
    Scris la data: 03 Mar 2013, 19:35
    O locatie ar fi un mall din nordul capitalei ! Referitor la una din locatiile cu probleme de infiltratii. Diferenta raportata la cofecientul de transfer Lambda (0.022 spuma si 0.036 vata bazaltica) este MARE. Cat despre solutie va contrazic. Un caz real l-am avut in comuna Bolintin Vale, Giurgiu, la o sala de bowling (Arena Bowling Strike), unde problema mare se punea la diferentele de temperatura ( in special toamna si primavara) cand isi facea aparitia condensul, rezultat pe tabla cutata. Apa rezultata din condens ar fi afectat orice alt sistem termoizolant, cat si tot mobilierul existent interior. Nici un alt termosistem (in afara de spuma poliuretanica rigida), nu reuseste sa faca masa compacta cu structura (tabla cutata) lasand spatii libere si unde condensul ar fi continuat sa apara. Plus ca densitatea spumei poliuretanice rigide (BASF Elastospray DAU) 36 kg/m3 si coeficientul lambda mic 0.022, permit termoizolarea intr-un strat mult mai mic ( respectiv 10 cm aplicati ) fara sa incarce ca greutate, structura cladirii. Astfel s-a obitnut o termoizolatie, care in acelasi timp a eliminat si problema condensului, fara costuri mari, si fara a fi afectat mobilierul existent ( in cazul salii de bowling, pistele si barul din interior) O seara placuta tuturor !
    Fisiere atasate
    Scris la data: 03 Mar 2013, 17:37
    Ok ! Continuati sa rastalmaciti afirmatiile mele, dupa bunul dvs. plac. Iar daca cunostintele mele legate de termoizolatii sunt vagi, pentru ca am formulat ``vata bazaltica sau minerala`` stau si ma gandesc cat de vaste sunt ale dvs. afirmand ca spuma poliuretanica rigida este toxica si cancerigena ? Spuma poliuretanica poate ajunge si la densitati de 1000 kg/m3, in functie de cerintele aplicatiei. Dar binenteles ca dvs. ati vazut foarte multe lucrari si stiti ca cea mai mare densitate la spuma e de 46 kg/m3. Dar de ce nu spuneti ca majoritatea mall-lor copertate cu vata minerala bazaltica, au probleme cu umiditatea din tavan si infiltratiile de apa. Oare din ce cauza ? Sa va spun eu ? Pentru ca nu au gandit acest sistem pentru zona est europeana, unde iarna, cantitatea mare de zapada lucreaza asupa rezistentei mecanice a vatei minerale ( fie ea de 125 kg/m3 ), deformand si dislocand membrana din pvc care o coperteaza, astfel ca apar infiltratii. Dar nu cred ca a fost chiar vina europenilor ca recomandare, ci a proiectantilor si a beneficiarilor, optand pentru o solutie ieftina. Eu nu incerc sa prostesc pe nimeni, cred ca va simtiti dvs. prostit, si imi cer pe aceasta cale scuzele de rigoare. Daca aveti poze legat de lucrari, va rog sa le postati. Asa putem dezbate problemele la fiecare tip de aplicatie, si automat solutii pe viitor. O intrebare! Ce solutie de termoizolare ati oferii dvs. la o hala pe structura metalica imbracata cu tabla cutata (pereti, tavan)? Cea mai rentabila din toate punctele de vedere ? Cu stima !
    Scris la data: 03 Mar 2013, 09:56
    Ziua buna, Domnule Alan, dvs cititi si interpretati ce vreti sa inteleaga ceilalti ? Sunt curios, si chiar va rog sa-mi aratati, unde am specificat, ca spuma poluretanica rigida insprayata Elastospray BASF, este ignifuga sau ca are clasa A ca ignifugare ? Este gresit formulat de la bun inceput, cand toti au spus ca toate spumele poliuretanice rigide sunt ignifuge. Pot spune ca Elastospray BASF (AED si DAU) sunt printe foarte putinele care nu intretin focul. Dar se vede ca dvs. va lasati dus de val si interpretati cum va vine, caci ne aflam in talcioc, la OTV, nu pe un forum unde fiecare are dreptul sa-si prezinte produsul real, echitabil, professional. Dvs. ati intrat in discutie cu securea la gat, afirmand nefondat, ca spuma e toxica, e cancerigena, ca nu e ecologica. Promovati vata bazaltica ? Ok ! Perfect de acord, veniti cu o prezentare avantaje-dezavantaje, raspundeti la intrebari. Clipul atasat e facut de mine personal, cu fonduri 0 (de fel nu ma feresc de o pala de fum, si poate daca se vedea mai clar ca nu am unghiile de la degete, taiate era o problema de estetica, mda). In clip din cate vad eu e prezentat comportamentul la foc deschis a trei materiale (parca nu e vata bazaltica sau minerala), polistiren, spuma rigida injectata, si spuma poliuretanica rigida insprayata Elastospray AED. O prima conditie la un material termoizolant folosit in constructii, privind rezistenta la foc ... e sa intarzie cat mai mult propagarea focului, fie prin structura sa proprie, ori prin includerea acestuia intr-un sistem de mai multe materiale. Ma intreb ce se intampla daca casa izolata cu polistiren ia foc … si nu realizam unde este focarul (cazul polistirenului)? Ma intreb cat timp ati avea la dispozitie sa sunati la 112 … sau macar sa apuce pompierii sa urce in masini (cazul polistirenului)? Sunt constient, si dvs cred ca la fel, ca in bransa termoizolatorilor fie ei de polistiren, fie de vata bazaltica, fie de spuma poliuretanica rigida, sunt foarte multi care isi bat joc de client, de ``meseria lor``, , automat de produs. Dar daca cititi si interpretati corect, cred ca ar fi cazul sa va cereti scuze. Eu nu am afirmat nicaieri despre vata bazaltica ca nu are ce cauta ca termoizolant, ci doar ca are anumite dezavantaje fie prin structura sa fie prin proasta punere in opera a diferitilor aplicatori. Ca o completare - Pentru spuma poliuretanica rigida Elastospray AED/DAU BASF si membrana poliureica Elastocoat® C 6355/100 BASF este obtinut agrementul tehnic NR. 001SI-03/210-2012, eliberat de INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE IN CONSTRUCTII, URBANISM SI DEZVOLTARE TERITORIALA DURABILA, URBAN – INCERC – Sucursala IASI. O duminica cat mai placuta va doresc !
    Scris la data: 02 Mar 2013, 07:41
    Domnu AlexP, Ma repet, spuma poliuretanica din clipul expus, este - Elastospray AED (46 kg/m3) produs de BASF Poliuretanos Iberia SA. Pe piata din romania sunt n tipuri de spuma poliuretanica rigida, si nu toate au acest comportament la foc. Nu de alta. da sa nu inteleaga lumea altceva. Eu cand zic spuma poliuretanica rigida, ma refer la spuma care o aplic eu, nu ma priveste ce fac altii. O zi reusita va doresc tuturor.
    Scris la data: 01 Mar 2013, 19:10
    Strike Cons si Bencomp va prezinta o solutie viabila a termoizolarii si copertarii in sistem fatada ventilata. Spuma poliuretanica rigida si membrana poliureica (Elastospray DAU, Elastospray AED, Elastocoat marca BASF) si sistemul de copertare, fatada ventilata profile wpc, marca Bencomp.
    Scris la data: 01 Mar 2013, 18:56
    Strike Cons & Aterki Romania va prezinta Termo-Hidro sistemul Elasto O solutie viabila ! http://spatiulconstruit.ro/stire/strike-cons-si-sistemul-elasto-object_id=12703
    Scris la data: 01 Mar 2013, 11:30
    Ma bucur ca puneti in discutie aceste puncte de vedere. Nu am spus niciodata ca spuma poliuretanica rigida, este mai buna sau mai proasta decat celelalte. M-am axat doar pe avantaje si dezavantaje. Tin sa precizez ca nu tot ce inseamna spuma poliuretanica rigida e aceeasi treaba, si lucrul acesta il stiti si dvs. Eu unul folosesc in functie de cerintele lucrarii, materialele recomandate care sa asigure calitatea si garantia lucrarii. Nu am zis niciodata ca anumite tipuri de termosisteme poliuretanice rigide nu ard. Ci doar ca au un comportament mai bun la foc deschis. Si ma refer strict la ceea ce pun in aplicare. Ceea ce folosesc alte firme in termoizolare cu sisteme poliuretanice rigide, nu ma priveste. Legat de vata minerala bazaltica ... cate termosisteme au avut problema infiltrarii umiditatii in structura acestora, si problemele create ? Ce se intampla cand in structura acesteia, intra umiditatea, automat aparatia mucegaiului, si raspandirea in aerul respirabil a organismelor patogene ? Ce se intampla cu aerul respirabil, in momentul in care puterea de acoperire este discutabila si lasa loc curentilor de aer sa imprastie anumite particule din structura acesteia ? Daca sustineti ca spuma poliuretanica este toxica, cancerigena, de ce pana acum nu s-a spus de tot ce ne inconjoara la ora actuala (poliuretanul existent intr-un autovehicul 60%, poliuretanul existent in carcasa unui frigider, poliuretanul ce se gaseste in mobila de astazi, poliuretanul din incaltaminte, poliuretanul existent in carcasa unui avion, si exemple sunt nenumarate) este cancerigen si toxic ? Raspundeti dvs. Sunt constient ca fiecare termosistem isi are locul lui bine stabilit, si nu incerc sa spun ca spuma poliuretanica este ceea mai, dintre toate. Doar vreau sa subliniez ca spuma poliuretanica e un pas inainte in domeniul constructiilor. Eu la baza, sunt aplicator de sisteme poliuretanice si poliureice rigide. Nu afirm ceea ce afirm, doar ca am citit undeva, si vreau sa dezvolt o afacere. Imi face o deosebita placere, sa vad ca discutia ia amploare, pe un fagas profesional, strict pe subiect. O zi buna in continuare va doresc !
    Scris la data: 01 Mar 2013, 08:40
    Buna ziua, domnule Alan 1) Este ecologica 100%. Pe profilul Strike Cons existent pe spatiulconstruit.ro am sa atasez fisele tehnice si agrementele tehnice, ale materialeleor pe care le utilizez.. 2) Legat de comportamentul materialului pe care il folosesc - atasez clipul de mai jos. Nu tot ceea ce inseamna spuma poliuretanica rigida este automat la fel. Strike Cons utilizeaza doar materiale ce pot oferi siguranta, calitatea si garantia lucrarii. 3) Va contrazic la subiectul calitate - siguranta(omului) - ecologie. Chiar pot afirma ca este cel mai sigur, ecologic material folosit. Pe http://www.sistemepoliuretanice.ro puteti vizualiza toate detaliile legate de spuma poliuretanica rigida, pe care o pune in aplicare Strike Cons. Daca nu e ecologic, stau si ma intreb .... cum de tot ceea ce tineti in frigider nu v-a otravit pana acum ? Si de ce la un frigider nu e folosit alt sistem termoizolant ? Sau nu stiati ca tot ceea ce e in carcasa frigiderului este spuma poliuretanica rigida ? 4) Rezistenta stratului de spuma poliuretanica nu este obtinuta doar de ultimul strat (cel de la suprafata), ci de toata structura sa, mai bine zis de densitatea materialului termoizolant folosit pentru terase, care eu o recomand sa porneasca de la 46-50 kg/m3, de rezistenta mecanica obtinuta. 5) BASF Poliuretanos Iberia SA pune la dispozitia tuturor aplicatorilor, solutii diverse, adaptate la cerintele fiecarei lucrari. Da este circulabila. Pornind de la o densitate de 46-50 kg/m3, spuma poliuretanica poate ajunge pana la 1000 kg/m3 in functie de cerintele fiecarei aplicatii (referindu-ma la terase, pardoseli etc.). Cu respect,
    Scris la data: 01 Mar 2013, 08:15
    Ziua buna domnu Vladoiu. Daca sustineti asta, aduceti si argumente, detalii. Care sunt cele 40 de substante volatile cancerigene? Cat de toxica este? Spuneti dvs. adevarul, va rog ! Nu suntem la OTV ! Europa foloseste aceste produse de mai bine de 30 de ani. Chiar cupola de la Romexpo e termoizolata cu spuma poliuretanica rigida de pe vremea lui Ceausescu. In fisele tehnice ale produselor pe care le folosesc si in speta cele de la BASF Poliuretanos Iberia SA , este specificat ca sunt ecologice 100%. Ma intreb totusi de ce nu vad nici o alta abordare legat de celelalte materiale termoizolante. Titlul subiectului e Tipuri de termosisteme: Avantaje - Dezavantaje. Sa inteleg ca doar spuma poliuretanica rigida este un termosistem. O zi buna, in continuare, va doresc !
    Fisiere atasate
    Scris la data: 28 Feb 2013, 21:43
    Buna ziua, domnu Grasu ! Chiar sunt curios daca dvs. in anul 2013 ati mai locuii intr-o casa construita acum 100 de ani si sa platiti facturile aferente ? Cioara nu e nimeni, nici chiar dvs. Eu unul imi iubesc si respect meseria, calitatea materialelor si serviciilor pe care le reprezint. Aerul este un foarte bun termoizolant, insa in anumite conditii, poate cauza foarte multe probleme. Un sistem cu perdea de aer, fara insa ca aerul sa fie ventilat natural, sa circule, va creea intotdeauna umiditate-condens. Studiati mai intens problema. O zi superba in continuare !
    Scris la data: 28 Feb 2013, 11:01
    Va atasez o imagine, in care este redata rezistenta termica raportata la grosimile aferente. Coeficientul lambda este acelasi la orice densitate si grosime. Pentru detalii legat de pret, va rog sa trimiteti o cerere de oferta. Ne deplasam in toata tara, in conditiile stabilite prin oferta si contract.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 23 Feb 2013, 05:09
    Va invit sa studiati si spuma poliuretanica rigida de la Strike Cons, pe langa celelalte termosisteme. Ne puteti vizualiza oferta de sisteme si solutii, atat in cadrul spatiulconstruit.ro cat si pe http://www.sistemepoliuretanice.ro
    Fisiere atasate
    Scris la data: 23 Feb 2013, 04:44
    In tara am avut 5 cazuri in care am indepartat termosistemul existent si am aplicat spuma poliuretanica rigida, fie pe astereala intre capriori, fie pe perete. O prima problema care am observat-o la celelalte materiale a fost stabilitatea dimensionala (adica nu mai aveau grosimea initiala). O alta problema a fost umiditatea ridicata in structura acestuia (termosistemul). Principala cauza : montajul Dar cel mai important, din punctul meu de vedere, e faptul ca materialul termoizolant nu face masa compacta cu suportul, ceea ce duce la un punct de formare a condensului (in general) exact intre termoizolant si suport, astfel umiditatea fie intra in structura termosistemului fie in suport. *Numai 2% continut de apa in anumite materiale fibroase scade valoarea R cu 30%. La fel de importanta este insa si ventilatia existenta in cadrul cladirii. Spuma poliuretanica rigida are coeficentul termic lambda de 0.022 W/m.K. (unul dintre cele mai mici). Eu insa adaug marele atu, prin faptul ca modalitatea de aplicare - insprayere, duce la formarea unei mase compacte (suport+termosistem) ducand acel punct de formare al condensului spre exterior, nicidecum intre ele.
    Scris la data: 22 Feb 2013, 15:56
    Sincer, fara sa vad situatia termo sistemului ... nu ma pot exprima in vederea gasirii unei solutii reale. Solutii ar fi, precum fatada ventilata. As recomanda aceasta solutie in cazul in care vreti sa pastrati actuala termoizolatie, si sa completati doar cu inca un termo sistem. Cu fatada ventilata vi se permite aplicarea altui sistem termozilant fara a mai avea probleme cu aderenta, si stabilitatea dimensionala a sistemului actual. De discutat pe aceasta tema, ar fi de preferat sa se discute in momentul in care un specialist in termosisteme poate vedea lucrarea la fata locului. Cu respect !
    Scris la data: 22 Feb 2013, 15:25
    Buna ziua, Ce termosistem aveti acum ?
    Scris la data: 22 Feb 2013, 14:25
    Buna ziua, Legat de intrebarea dvs. recomad decopertarea. Acest lucru il spun datorita conditiei indoielnice a materialului existent (cartonul bituminos) cat si a cerintelor de aplicare a spumei poliuretanice si a membranei poliureice, care in anumite cazuri (grosime, etc) necesita un suport rezistent si stabil la temperaturi mai ridicate (70-90 grade celsius, temperatura reactiei spumei poliuretanice). Din experienta pot spune ca acest carton bituminos, acumuleaza umiditate intre structura sa si placa suport, astfel incat in momentul aplicarii spumei (avand loc o reactie exoterma, degajare de caldura) umiditatea din suport va cauta sa se evapore, ceeea ce va duce la desprinderea cartonului bituminos de suport, si automat a termoizolatiei aplicate. Acest lucru insa se poate constata si decide de catre specialistii nostri, in conformitate cu fisa tehnica a sistemelor termo-hidro izolante, poliuretanice si poliureice, pe care le aplicam , respectiv sistemele BASF. Astept mai multe intrebari O zi buna in continuare si succes in ceea ce faceti ... cu responsabilitate !
    Scris la data: 16 Feb 2013, 18:30
    Perfect de acord dnl. Marin Sunt de aceeasi parere, ca indiferent de termosistemul ales, in primul rand trebuie asigurata o ventilatie (chiar si naturala). Imi pare rau ca nu am gasit ceva asemanator in limba romana (referitor la clipul explicativ)
    Scris la data: 16 Feb 2013, 16:46
    Multumesc, am inteles.
    Scris la data: 16 Feb 2013, 16:03
    20 mm stiti ce inseamna ? 2 cm ! Poate ati vrut sa spuneti 2 mmm vedeti vreo difernta de 2 cm ? e poza facuta razant cu nivelul spumei - e panta de scurgere !
    Fisiere atasate
    Scris la data: 16 Feb 2013, 15:57
    Ziua buna ... din nou. Am rugamintea, sa raspundeti pe cat se poate la toate intrebarile, fie ca sunt sau nu incomode. Coeficient lambda ? Problema umiditatii, in structura sa ca termoizolant, in momentul cand aceasta (umiditatea) patrunde? Sunt doar 2 intrebari care le pun, nu pentru mine, ci pentru persoanele necunoscatoare. Am sa revin cu celelalte intrebari ... dupa raspuns
    Scris la data: 16 Feb 2013, 15:41
    Ce coeficient lambda are ? Si ce se intampla cand intra umiditatea in structura acesteia ? Unde poate fi aplicata si cum ?
     31 - 60 din 73 de posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.