Utilizarea granulelor de sticlă celulară ca material termoizolant pentru o școală din Nemesvámos

Sticla celulara ENERGOCELL® a fost utilizata in fundatie cu retea de grinzi, pentru o scoala din Nemesvámos (Ungaria).

 

Intr-o localitate mica de langa Balaton, la Nemesvámos, se va construi prima cladire cu destinatie institutionala din beton de canepa, Gradinita si Scoala Waldorf "Fehérlófia".

 

Proiectul se va desfasura in mai multe etape, dintre care in prima se va ridica un corp cu sali de studiu. Betonul de canepa se intareste odata cu trecerea timpului, dobandind duritatea calcarului. Este un bun termoizolant si inmagazineaza eficient caldura, zidurile din acest material sunt permeabile la vapori si asigura controlul umiditatii, totodata este usor de manipulat, iar continutul de var dezinfecteaza aerul.

 

Planurile arhitecturale au fost realizate de arh. Nóbik Orsolya si arh. Perjés Dóra si implementează integral viziunea ecologica a investitorului, reusind sa creeze mediul ideal pentru copii.

 

Granulele de sticla celulara ENERGOCELL® se integreaza perfect in viziunea investitorului si a arhitectilor, deoarece sunt fabricate prin reciclarea deseurilor de sticla. Arhitectii au utilizat sticla celulara ca termoizolant si material de fundare intre grinzi, sub si de-a lungul retelei de grinzi, intr-un strat cu grosimea de 30 cm. Indeplinindu-se astfel prevederile legislatiei ungare (TNM nr. 7/2006) privind valoarea obligatorie a transmitantei termice de U=0,3 W/m²K la cladirile noi cu pardoseala realizata pe sol.


Caracteristici ale sticlei celulare ENERGOCELL®:  usoara, rezistenta la compresiune, actioneaza ca o bariera impotriva vaporilor, rezistenta la foc, solventi organici, acizi, este un excelent fonoizolant, termoizolanta si nu absoarbe umiditatea, fiind un produs rezistent la actiunea inghetului-dezghetului.

 

Supermateriale Distributie promoveaza materiale de constructii moderne, durabile si sustenabile, care, prin calitatile lor raspund principiilor caselor pasive: termosistem performant. ventilatie cu recuperare de caldura, tamplarii eficiente, eliminare punti termice, etanseitatea tutror elementelor constructiei.

Detaliu - strat de sticla celulara  Nemesvámos SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEStratul de sticla celulara vazut de aproape  Nemesvámos SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEStratul de sticla celulara  Nemesvámos SUPERMATERIALE DISTRIBUTIESchita proiectului scolii  Nemesvámos SUPERMATERIALE DISTRIBUTIESchita scolii Fehérlófia  Nemesvámos SUPERMATERIALE DISTRIBUTIE