Umplutură cu greutate redusă peste planșeul unui garaj subteran din Budapesta

Pentru prevenirea suprasolicitarii planseului unui garaj subteran din Budapesta, umplutura existenta a fost partial inlocuita cu granule de sticla celulara Energocell®.

 

Datorita masei sale reduse, Energocell® se poate folosi si in cladiri noi, in diverse lucrari de umplutura ca de ex. la plansee sau in straturi suport pentru instalatii tehnice. In umpluturile realizate la plansee, granulele de sticla celulara se compacteaza usor (1:1,1-1,2), ceea ce se poate realiza si cu un tavalug de gradina de 50-70 kg.

 

Finalizarea garajului subteran din Piata József Nádor (Budapesta) cu trei niveluri si o suprafata de 17.000 m² si 525 spatii de parcare a fost urmata de lucrarile de nivelare a suprafetei. Intre planseul de inchidere si nivelul superior al pavajului s-a masurat o diferenta de nivel de 2-2,5 m datorita pantei de suprafata.

 

Inainte de inceperea lucrarilor de nivelare a suprafetei, si in urma examinarii umpluturii, beneficiarul a decis ca pentru prevenirea suprasolicitarii planseului umplutura existenta sa fie partial inlocuita cu granule de sticla celulara Energocell®. In functie de grosimea necesara a stratului, Energocell® a redus greutatea umpluturii cuprinsa intre 450-1.575 kg pe metru patrat.

 

Datorita conditiilor de inclinare a suprafetei, respectiv pentru compensarea incarcarilor sub suprafata, granulele Energocell® s-au utilizat in strat de grosimea compactata cuprinsa intre 20-70 cm. Gradul de compactare recomandat de 1:1,3 si rezistenta de E2=46 Mpa prevazuta de proiectant s-a obtinut prin compactarea in straturi de cate 20 cm cu un cilindru de 3,5 tone.

 

Pentru prevenirea amestecarii prin scurgere cu mediul de plantare s-a utilizat un strat despartitor din geotextil. Intreaga cantitate de 2.100 m³ de Energocell® s-a livrat in vrac in unitati de cate 60 m³, in cantitati zilnice de 60-120 m³. Pe langa reducerea greutatii umpluturii, granulele de sticla celulara Energocell® incorporate corespunzator pot constitui si un strat termoizolant pentru elementele de structura.

 

Sticla celulara Energocell® este un material izolant anorganic foarte usor, cu structura celulara inchisa, produsa din deseuri de sticla. 

 

Supermateriale Distributie este cel mai nou membru al grupului de firme Ortogonal Construct, grup de firme cu peste 12 ani de experienta la punerea in opera a materialelor de constructii de calitate pentru constructiile eficiente energetic.

ENERGOCELL - material folosit ca umplutura cu greutate redusa pentru planseul unui garaj subteran Budapesta SUPERMATERIALEStar de granule din sticla celulara ENERGOCELL pentru planseul unui garaj subteran din Budapesta Budapesta SUPERMATERIALERealizarea stratului de sticla celulara ENERGOCELL  Budapesta SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEStratul de sticla celulara - umplutura peste planseul garajului subteran din Budapesta  Budapesta SUPERMATERIALE DISTRIBUTIE