Termoizolarea structurii unei piscine din Săldăbagiu de Munte cu ajutorul sticlei celulare

Pentru termoizolarea structurii unei piscine din Saldabagiu de Munte a fost utilizata sticla celulara Energocell®, deoarece constituie un bun ameliorator al stabilitatii statice.

 

Termoizolarea structurii se recomanda in special la piscine cu apa calda, acoperite. Un avantaj suplimentar este ca granulele de sticla celulara Energocell® pot inlocui stratul de baza. Pe langa asigurarea unei bune termoizolari, umplutura efectuata cu sticla celulara in jurul peretilor previne aparitia unor tasari ulterioare. Astfel, utilizarea Energocell® va garanta pastrarea formei initiale a pavajului montat in jurul piscinei.

 

Construirea unei piscine langa Oradea (Saldabagiu de Munte)


Granulele Energocell® au fost incorporate sub o piscina cu structura monolit din beton armat. Granulele de sticla celulara s-au utilizat in acest proiect deoarece constituie un bun ameliorator al stabilitatii statice. Materialul s-a compactat in straturi multiple, peste care s-a realizat imbracamintea din beton slab armat separat cu o folie polietilena, urmata de realizarea structurii piscinei.

 

Sticla celulara Energocell® este un material izolant anorganic foarte usor, cu structura celulara inchisa, produsa din deseuri de sticla. Alte caracteristici ale sticlei celulare sunt: rezistenta la compresiune, material termoizolant, nu absoarbe u