Termoizolare ecologică cu sticlă celulară pentru Clădirea de birouri Smartware - România

Pentru compania de dezvoltare software Smartware din Saldabagiu de Munte a fost utilizata sticla celulara Energocell® in scopul termoizolarii si asigurarii rezistentei adecvate la solicitari.

 

Cladirile pe radier pot fi termoizolate la baza fara punti termice, daca izolatia se executa sub structura fundatiei. Din acest motiv, solutia este adecvata pentru case pasive. In asemenea cazuri, sub structura fundatiei se pot utiliza numai materiale termoizolante cu rezistenta sporita la compresiune. Energocell® ofera o solutie adecvata in astfel de aplicatii, datorita proprietatilor sale speciale. Prin compactarea cu placa vibratoare sau rulou compactor se poate realiza un strat de baza termoizolant corespunzator.

 

Cladirea pasiva de birouri din panouri CLT cu amprenta la sol de 2.500 m² pentru compania de dezvoltare software Smartware se construieste la Saldabagiu de Munte (Romania). Pentru termoizolarea ecologica si asigurarea rezistentei adecvate la solicitari, sub radierul cladirii s-a incorporat un strat de 40 cm de Energocell®.

 

Sticla celulara Energocell® este un material izolant anorganic foarte usor, cu structura celulara inchisa, produsa din deseuri de sticla. Datorita proprietatilor tehnice si energetice adecvate, granulele obtinute din acest material pot fi utilizate pe scara larga in industria constructiilor.


Supermateriale Distributie promoveaza materiale de constructii moderne, durabile si sustenabile, care raspund principiilor caselor pasive: termosistem performant, ventilatie cu recuperare de caldura, tamplarii eficiente, eliminare punti termice, etanseitatea tutror elementelor constructiei.

Proiectul Cladirii de birouri Smartware Saldabagiu de Munte SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEDetaliu - compactarea stratului de granule de sticla celulara Saldabagiu de Munte SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEAdaugarea stratului de sticla celulara ENERGOCELL Saldabagiu de Munte SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEEtapa de lucra la stratul de ENERGOCELL Saldabagiu de Munte SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEEtapa din timpul realizarii Cladirii de birouri Smartware Saldabagiu de Munte SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEFundatia Cladirii de birouri Smartware Saldabagiu de Munte SUPERMATERIALE DISTRIBUTIECompactarea granulelor de sticla celulara Saldabagiu de Munte SUPERMATERIALE DISTRIBUTIERealizarea stratului de sticla celulara ENERGOCELL Saldabagiu de Munte SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEStratul ENERGOCELL Saldabagiu de Munte SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEStrat de sticla celulara ENERGOCELL Saldabagiu de Munte SUPERMATERIALE DISTRIBUTIE