Sticlă celulară utilizată pentru realizarea unei pardoseli permeabile la aer

Sticla celulara Energocell® a fost utilizata pentru realizarea unei pardoseli "respirabile" intr-o casa taraneasca din judetul Baranya, in Erdősmecske (Ungaria).

 

Granulele de sticla celulara Energocell® sunt o solutie potrivita pentru inlocuirea straturilor de sub pardoseala. Stratul de sticla celulara bine compactat si de grosime potrivita termoizoleaza si asigura o baza stabila pentru sapa de beton. Un alt avantaj oferit de acest material este realizarea pardoselilor permeabile la vapori.

 

Utilizarea granulelor de sticla celulara Energocell®  pentru renovarea casei taranesti din Erdősmecske 

Pe parcursul renovarii, principalul criteriu impus de clientul german a fost pastrarea climatului constructiei din chirpici. Lucrarile de transformare a spatiilor si a peretilor interiori sunt realizate cu multa atentie si grija. Fireste, si podeaua este tratata cu aceeasi grija. Podeaua veche din lut a fost desfacuta pana la 25 cm adancime pentru a face loc unei noi structuri de straturi.

 

Proprietarul a insistat ca noul sistem de straturi sa pastreze caracterul "respirabil", permeabil la aer al podelei. Asadar, pe solul separat cu geotextil au intins un strat de sticla celulara de 10 cm grosime compactata. Pe acest strat au plasat grinzi de suport de 50 x 100 mm, iar spatiile dintre grinzi au fost umplute cu granule de sticla celulara.

 

Pe grinzile de suport au intins din nou un geotextil, pentru a evita eventualele eliminari de praf, peste care s-a realizat acoperirea finala, pardoseala din dusumea. In spatiile sanitare, peste sticla celulara se va aseza un strat de acoperire din caramida in fractii fine.

 

Supermateriale Distributie promoveaza materiale de constructii moderne, durabile si sustenabile, care raspund principiilor caselor pasive: termosistem performant, ventilatie cu recuperare de caldura, tamplarii eficiente, etanseitatea tutror elementelor constructiei.

Sticla celulara utilizata pentru podeaua permeabila la aer  Erdősmecske SUPERMATERIALE DISTRIBUTIERenovare casa taraneasca - pardoseala cu sticla celulara ENERGOCELL  Erdősmecske SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEDetaliu - pardoseala respirabila - sticla celulara ENERGOCELL  Erdősmecske SUPERMATERIALE DISTRIBUTIERealizarea pardoselii  cu strat de sticla celulara  Erdősmecske SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEInterior casa taraneasca din Erdősmecske- in timpul renovarii  Erdősmecske SUPERMATERIALE DISTRIBUTIERealizarea stratului de sticla celulara  Erdősmecske SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEStratul de sticla celulara pentru podeaua permeabila la aer  Erdősmecske SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEHolul casei - strat de sticla celulara  Erdősmecske SUPERMATERIALE DISTRIBUTIE