Sticla celulară utilizată la renovarea Castelului Wenckheim din Szabadkígyós

In proiectul de renovare a Castelului Wenckheim din Szabadkígyós (Ungaria) a fost aleasa sticla celulara Energocell® ca umplutura realizata peste planseele boltite.

 

Datorita densitatii sale reduse, sticla celulara este potrivita pentru umpluturi realizate peste planseele boltite, din structura cladirilor de patrimoniu. Totodata, la inlocuirea straturilor de pardoseala aflate in contact direct cu solul se poate utiliza ca strat termoizolant de baza, in care - dupa caz - se pot amplasa cu usurinta tevile de la instalatiile tehnologice.

 

Renovarea Castelului Wenckheim din Szabadkígyós s-a realizat in cadrul Programului national de reabilitare a cetatilor si castelelor din Ungaria. In cea mai mare parte a cladirii de patrimoniu a fost nevoie de schimbarea pardoselii, deoarece umplutura dintre bolti si grinzi s-a dovedit neadecvată din punct de vedere static. Pentru a reduce incarcarile de pe bolti s-a utilizat Energocell®, deoarece s-a dovedit a fi cea mai buna solutie datorita greutatii sale de 150-175 kg/m³, a usurintei cu care se pune in opera si a pretului avantajos.

 

Agregatul de argila expandata, termoizolarea din EPS si vata minerala pentru izolare contra zgomotelor de impact pot fi înlocuite 3 in 1 cu Energocell®, deoarece acest material agregat ia forma geometrica a planșeelor boltite si are proprietati termoizolante si fonoizolante. Organizarea transportului in unitati de 60 m³ ajuta la mentinerea costurilor de transport la un nivel scazut. In stratul de Energocell® s-au plasat in mai multe locuri talpi de grinzi, pe care s-a construit pardoseala din sipci.

 

Sticla celulara Energocell® este un material izolant anorganic foarte usor, cu structura celulara inchisa, produsa din deseuri de sticla. Cantitatea mare de aer inchis in porii sticlei celulare asigura o excelenta izolatie termica. Datorita acestei caracteristici se afla printre cele mai bune materiale termoizolante.

 

Supermateriale Distributie promoveaza materiale de constructii moderne, durabile si sustenabile. Solutiile oferite de noi respecta normele europene de calitate, siguranta, estetica si durabilitate, furnizorii nostri fiind companii de renume din Europa.

Castelulul Wenckheim din Szabadkígyós  Szabadkígyós SUPERMATERIALE DISTRIBUTIESticla celulara ENERGOCELL  Szabadkígyós SUPERMATERIALE DISTRIBUTIERealizarea stratului de sticla celulara ENERGOCELL - Castelulul Wenckheim din Szabadkígyós  Szabadkígyós SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEDetaliu - strat de sticla celulara ENERGOCELL  Szabadkígyós SUPERMATERIALE DISTRIBUTIE