Reabilitarea pardoselii cu granule de sticlă celulară în Castelul Sándor-Metternich din Bajna

La renovarea Castelului Sándor-Metternich din Bajna (Ungaria) materialul ales a fost sticla celulara Energocell®, datorita greutatii specifice scazute si a rentabilitatii.

 

Datorita densitatii sale reduse, sticla celulara este potrivita pentru umpluturi realizate peste planseele boltite, din structura cladirilor de patrimoniu. Totodata, la inlocuirea straturilor de pardoseala aflate in contact direct cu solul se poate utiliza ca strat termoizolant de baza, in care - după caz - se pot amplasa cu usurinta tevile de la instalatiile tehnologice.

 

Renovarea Castelului Sándor-Metternich din Bajna a fost demarata in septembrie 2018, in cadrul Programului national de reabilitare a cetatilor si castelelor din Ungaria, fiind si primul proiect Energocell® de reabilitare a patrimoniului construit in cadrul caruia s-au utilizat granulele de sticla celulara pentru umplerea spatiilor la bolti.

 

Dezvoltatorul a optat pentru utilizarea granulelor de sticla celulara Energocell® in locul altor umpluturi datorita greutatii specifice scazute (150-175 kg/m³) si a rentabilitatii. Boltile au necesitat un strat de sticla celulara cu grosimea intre 15-70 cm, iar incorporarea s-a realizat cu un rulou de gazon de 50 kg, la o rata de compactare de 10%. Suprafata  a fost acoperita cu placi OSB pentru a facilita circulatia.

 

Sticla celulara Energocell® este un material izolant anorganic foarte usor, cu structura celulara inchisa, produsa din deseuri de sticla. Este termoizolanta, fonoizolanta si nu absoarbe umiditatea.

 

Supermateriale Distributie este cel mai nou membru al grupului de firme Ortogonal Construct, grup de firme cu peste 12 ani de experienta la punerea in opera a materialelor de constructii de calitate pentru constructiile eficiente energetic.

Etapa din reabilitarea pardoselii Castelul Sándor-Metternich din orașul Bajna  Bajna SUPERMATERIALE DISTRIBUTIECompactarea sticlei celulare ENERGOCELL pentru pardoseala Castelului Sándor-Metternich  Bajna SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEPlaci OSB pentru facilitarea circulatiei  Bajna SUPERMATERIALE DISTRIBUTIELucrare de reabilitare a pardoselii Castelul Sándor-Metternich din orașul Bajna  Bajna SUPERMATERIALE DISTRIBUTIEReabilitarea pardoselii in Castelul Sándor-Metternich din Bajna  Bajna SUPERMATERIALE DISTRIBUTIE