Prelucrare sticla pentru fatada vitrata la turnurile CITY GATE din Piata Presei Libere

Numite si turnurile gemene, cladirile sunt de fapt doua lame cu inaltimea de 75 m si, asa cum sugereza si numele, au fost gandite pentru a reprezenta o poarta de intrare in oras.


● Autor: arh. Vladimir Arsene
● Coautori: Calin Negoescu, Onar Gerelioglu, Raluca Ionescu, Antoniu Craiovan
● Birou de proiectare: WESTFOURTH ARCHITECTURE

● Consutant pentru anvelopa exterioara: Aludesign

● Furnizor materie prima sticla: Saint Gobain Glass

● Prelucrarea sticlei: SPECTRUM INDUSTRIES SRL


La aceasta lucrare, s-au folosit vitraje izolante  in sistem structural (panele cu sticla  integrata) cu dimensiuni de pana la 4800 mm  x 1200 mm, realizate din foi de sticla securizata, laminata, cu motive serigrafiate.


Peretii cortina au fost realizati in sistem UNITIZED, care consta in montarea unor elemente de fatada preuzinate. Aceste elemente contin sticla gata montata in rame, inca din fabrica, permitand o mare viteza de asamblare a fatadei la santier. Practic montajul a peste 12.000 mp de fatada vitrata s-a realizat in mai putin de 6 luni.


Evident ca a fost necesara o colaborare stransa intre firmele participante la proiect, intreaga lucrare fiind programata pe etape de lucru respectate cu strictete de catre firma Spectrum, datorita atat experientei in domeniu cat si capacitatii mari de productie care a permis realizarea in timp foarte scurt a tuturor panourilor de sticla cu multiple prelucrari. Aceasta programare nu ar fi fost posibila fara o colaborare stransa intre proiectantul general, proiectantul de specialitate, executantii de fatada si firmele furnizoare. Practic, sistemul UNITIZED este asemenea unui LEGO urias care presupune o coordonare perfecta intre toti participantii la proiect, realizandu-se astfel un spectaculos ritm de lucru, care a permis inaltarea turnurilor gemene intr-un timp record.  


Sistemul de elemente de fatade preasamblate ofera si alte avantaje, in afara de rapiditatea la montaj. Este vorba si despre o rezistenta mult mai buna a fatadei, intrucat prin independenta relativa de miscare a modulelor se imbunatateste reactia lor fata de fortele orizontale la vant si cutremure. De asemenea praesamblarea sticlei in conditii de fabrica confera o calitate superioara montajului fata de sistemele traditionale.

Turnurile City Gate Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESTurnurile City Gate Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESTurnurile City Gate Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESTurnurile City Gate Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESSediu Unicredit Bank Bucuresti Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESSediu Unicredit Bank Bucuresti Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESSediu Unicredit Bank Bucuresti Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESSediu Unicredit Bank Bucuresti Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESSediu Unicredit Bank Bucuresti Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESSediu Unicredit Bank Bucuresti Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESSediu Unicredit Bank Bucuresti Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESSediu Unicredit Bank Bucuresti Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIES