Prelucrare sticla complex de birouri Sema Park

- Autor: arh. Vladimir ARSENE

- Coautori: arh. Cristiana STEFAN, arh. Silviu CHITU, arh. Zzing LEE
- Birou de proiectare: WESTFOURTH ARCHITECTURE

- Sticla AGC cu multiple prelucrari: Spectrum Industries srl


Cladirile Unu si Doi sunt primele in constructie in Sema Parc, un complex de birouri rezidential si de comert dezvoltat  pe terenul fostei fabrici Semanatoarea. Cladirea Unu, de tip “curte interioara” (Courtyard Building), cu o suprafata total construita de 17.500 mp prima din seria celor de 6 etaje, are un plan in forma de E si contine un atrium pe  inaltimea tuturor  etajelor  cladirii, intre doua din cele trei aripi paralele. Atriumul, de dimensiuni in plan de 500 mp, cel mai mare contruit pana in prezent in Romania, este acoperit cu un luminator compus din panouri de sticla de 4 m x 1 m. Aceeasi modulare este folosita si pentru peretele de sticla ce inchide pe sase etaje latura sudica a atriumului.

Cladirea Doi, de tip “urban” (City Building), cu  o suprafata total construita de 32.500 mp are o desfasurare de 100 de metri in lungul Splaiului Independentei.

Pentru acest proiect au fost executati si livrati peste 21.000 mp de vitraje duble, pentru pereti cortina, din sticla Planibel Energy (8mm; 10 mm) securizat si laminat, si emalituri pentru zonele opace.

Prelucrare sticla complex de birouri Sema Parc  Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESPrelucrare sticla complex de birouri Sema Parc  Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESPrelucrare sticla complex de birouri Sema Parc  Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESPrelucrare sticla complex de birouri Sema Parc  Bucuresti SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIES