Balustrade din sticlă securizată curbă pentru o scara interioară a cladirii Caru’ cu Bere - Bucureşti

Balustrade din sticla securizata curba pentru o scara interioara a cladirii Caru’ cu Bere - Bucuresti

 

Balustrade din sticla securizata curba realizate in fabrica  SPECTRUM pentru scara interioara ce leaga ultimele nivele ale clădirii localului Caru’ cu Bere din Bucuresti, unde a fost amenajat un spatiu destinat evenimentelor culturale Centru Arte Reflectie.

 

Tipul de sticla: 10 mm Planiclear

Prelucrari: debitare, slefuire, gaurire, curbare, securizare;

Dimensiuni maxime panouri: ~ 1300 x ~ 1400 mm.

Raza = ~ 1500 mm, cant slefuit lucios;

 

Caru’cu Bere a fost inaugurat in 1899 si apartine ca stil romantismului de scoala germana, vizibil in special in decoratiunile de exterior. Decoratia din interior poate fi incadrata in „Arta 1900” datorita tipului de mobilier, lambriurilor de lemn si picturilor murale cu trasee vegetale, concepute de arh. Z. Kofsinsky si executate de pictorii zugravi fratii Vollradt.

Povestea Carului cu Bere din Bucuresti incepe cu 118 ani in urma, cand berea era adusa mesenilor cu carul tras de cai.

Este unul dintre cele mai vechi restaurante din Romania si cel mai vechi restaurant functional din Bucuresti, ramas printre putinele restaurante cu traditie din Romania.

Palatul berii din capitala este opera unui taran ardelean, Nicolae Mircea. Nascut in 1868, acesta era originar din Cata, langa Rupea, intre Sighisoara si Brasov si a plecat la Bucuresti la 11 ani, sa-si caute norocul.

 

 

Incepand in anul 2012, la Caru’ cu Bere  s-au desfasurat noi lucrari de renovare ce au avut ca obiectiv reabilitarea fatadei Stavropoleos si continua in prezent cu demersul de consolidare si remodelare a ansamblului. Noile spatii de la etajele unu si doi si mansarda se definesc ca centru cultural - memorial cuprinzand istoria construirii cladirii Caru' cu Bere, personalitatea fondatorului Niculae Mircea si istoriile familiei fondatorului si arhitectului constructiei. Noua aripa a cladirii gazduieste activitati din domenii precum istorie, teatru, film, muzica, arte plastice, literatura.

Balustrade din sticla securizata curba realizate in fabrica SPECTRUM  SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESBalustrade din sticla securizata curba realizate in fabrica SPECTRUM  SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESBalustrade din sticla securizata curba realizate in fabrica SPECTRUM  SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESBalustrade din sticla securizata curba realizate in fabrica SPECTRUM  SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESBalustrade din sticla securizata curba pentru o scara interioara  SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESBalustrade din sticla securizata curba pentru o scara interioara  SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESBalustrade din sticla securizata curba pentru o scara interioara  SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESBalustrade din sticla securizata curba pentru o scara interioara  SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESBalustrade din sticla securizata curba pentru o scara interioara  SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIESBalustrade din sticla securizata curba pentru o scara interioara  SPECTRUM INOVATIV & INDUSTRIES