Amenajare apartament custom-made cu piatră naturală

DreamBuilders este un apartament de mari dimensiuni, amenajat de catre echipa cu acelasi nume. Este un apartament de patru camere, amenajat in stil modern, un spatiu care a luat nastere prin combinarea unor mixuri de materiale naturale, precum piatra naturala si lemn, cu sticla si decoruri de aluminiu. Atunci cand a fost achizitionat, apartamentul era unul simplu, curat, o locuinta in care te puteai muta imediat si totusi fad, fara amprenta personala a proprietarilor.Brief-ul clientului a fost simplu si clar: locuinta avea nevoie de culoare, stil modern in care esteticul sa se imbine armonios cu functionalul. 


Locuinta se remarca prin cateva aspecte deosebite, precum lastrele de marmura Golden Sky cu finisaj polisat folosite in decorarea bucatariei si a livingului open-space, baia master in care predomina spectacolul marmurei Nero Marquina si al marmurei Calacatta. Pentru baia secundara, arhitectul s-a jucat cu mai multe produse, astfel ca a fost creat un superb mozaic din travertin Yellow, marmura alba, neagra si gri. In spatiul destinat biroului, au fost folosite accente de culoare, intreaga amenajare fiind completata de un perete cu mozaic din marmura Volakas Plaza mata, luminat ambiental. 


Apartamentul DreamBuilders este amenajat intr-un stil modern, minimalist si glam, cu nuante de gri, verde si roz, fiind solicitata folosirea de mixuri de piatra, sticla, metal, lemn, lumini ambientale si obiecte de iluminat decorative, dar si sisteme de incalzire si racire prin pereti pentru a putea fi eliminate caloriferele. 


Moodboard-urile apartamentului DreamBuilders nu corespund in totalitate cu amenajarea finala, desi sunt similaritati mari. In planurile initiale, bucataria era delimitata de living printr-un perete, insa proprietarul si-a dorit un spatiu deschis si transparent, motiv pentru care au fost aduse modificari masive in acest sens. Ulterior bucataria a fost gandita cu un bar care sa o delimiteze de living, insa faptul ca in familie se afla si un bebelus, barul nu a fost cea mai buna optiune. Pentru bucataria apartamentului, a fost ales un anumit tip de piatra naturala, un curtit verde care a influentat alegerea culorilor apartamentului. In final, s-a optat pentru lastre de marmura Golden Sky, o piatra a carei cromatica se aseamana cu onix-ul. Cat despre living, acesta avea un tavan pe un singur nivel, schita la care s-a renuntat cu rapiditate. In zona de open-space, s-a optat pentru o masa de dining care sa satisfaca nevoile beneficiarilor, dar care sa separe vizual spatiul dintre living si bucatarie.

 

A fost schimbat  tavanul, astfel ca dupa interventie, acesta a fost construit pe mai multe nivele care ofera diferite surse de lumina secundare, precum baghetele luminoase - a fost creata o miscare care sa delimiteze zona de intrare de zona de living si de zona de dining. In zona de living si open space a apartamentului, s-a mizat pe mai multe spatii de depozitare, astfel ca piesele de mobilier asemanatoare au fost incastrate in perete.

 

Holul

La intrarea in apartament, te intampina holul cu semineu electric ce se remarca prin ”tabloul” din marmura Calacatta, bookmatch. Ce este remarcabil in acest spatiu sunt baghetele luminoase din tavan ce continua peste placile de marmura. Baghetele aurii de pe mobilier creeaza accente de culoare subtile. Pentru a da o pata de culoare holului, PIATRAONLINE a fost nevoita sa se ghideze dupa liniile deja trasate pe tavan in acea zona. In aceste linii a fost integrata banda led, iar placarea pardoselii cu marmura a trebuit sa continuie identic acele dungi, astfel incat sa fie un joc arhitectural deosebit. 


Dormitorul matrimonial

Paleta de culori din dormitorul matrimonial a fost gandita astfel incat sa creeze armonie si sa relaxeze, accente de culoare date de patul roz, la care se adauga dressing-ul, perdelele, draperiile si mocheta in culori neutre care nu incarca vizual spatiul si care creeaza ideea de spatiu relaxant, confortabil in care sa poti adormi linistit. 


Baia matrimoniala

In acest loc, se remarca contrastul puternic creat de marmura Nero Marquina, marmura gri si Tundra Grey si Volakas. S-a optat pentru un dus tip ”walk-in”, in vreme ce chiuvetele sunt custom, create dupa schita arhitectului, la cererea clientului si sunt realizate din piatra naturala. Cu alte cuvinte, intreaga amenajare se bucura de un design unic si rezistenta mare in timp. 

 


Baia secundara

Acesta este destinata copilului din familie, astfel ca s-a optat pentru o varianta mai vesela. S-a mers pe acelasi joc de culori, la care se adauga si pata de culoare data de travertinul Yellow. Placarea in aceasta baie este jucausa, datorita faptului ca arhitectul s-a jucat foarte mult cu forme geometrice - un mix de triunghiuri si alte forme geometrice. Mobilierul din aceasta baie este din PAL placat cu marmura Thassos pentru a respecta intregul concept. Chiuveta este custom-made, avand forma unei flori si este realizata din marmura gri. 

Study room

In camera de studiu s-a optat pentru culori indraznete, astfel ca mobilierul este in nuante de roz si albastru. De asemenea, mobilierul se remarca printr-un detaliu aparte – o parte din acesta este acoperit cu mozaic din marmura Volakas Plaza. 

 

Zona open-space

Blatul pentru masa din living este realizat din marmura gri, de mari dimensiuni, in vreme ce picioarele sunt realizate din marmura Calacatta. In bucatarie a fost creat un cub din marmura Golden Sky cu finisaj polisat, iar mobilierul a fost creat astfel incat sa poata fi folosit eficient ca un spatiu de depozitare, iar pe blatul de lucru sa nu se vada prea multe. Fiecare lastra a acestei pietre inoveaza amenajarile prin nuante aurii deosebite. Pregnanta culorii si alternanta cromatica o aseamana cu onyx-ul. Marmura Golden Sky este o piatra naturala deosebita, care a fost punctul central de amenajare al intregului apartament. In zona bibliotecii din living a fost folosit un alt mozaic din piatra naturala, astfel incat sa se inchida aceasta placare pe care si-a dorit-o arhitectul, si anume o vizibilitate 360 de grade pe un spatiu deschis.  


Camera copilului

A fost decorata astfel incat sa se creeze un spatiu linistitor si relaxant in culori calde: roz, alb si bej. Designul si functionalitatea sunt din nou combinate cu succes. Camera poate fi asemanata cu usurinta cu cea a unei printese. 


Acest apartament a intervenit ca o necesitate in viata beneficiarului, deoarece isi dorea un spatiu mai mare, cu minimum trei camere in zona de noapte si cu un spatiu generos pe terasa. Totul intr-o abordare moderna.Avea nevoie de culoare, de amprenta proprietarului si singurul mod in care putea obtine acest lucru era ca proiectul sa fie luat de la zero. Sa porneasca un santier de la gri si proprietarul sa il ”deseneze” cum a dorit. 


Daca si tu iti doresti un astfel de proiect custom-made, intra pe www.piatraonline.ro sau vino in showroom-ul nostru din Aleea Teisani, 137A sa iti alegi produsul favorit. Daca vrei, ne poti contacta la 021 9907 sau la office@piatraonline.ro. 

hol PIATRAONLINEDormitorul matrimonial PIATRAONLINEBaia matrimoniala PIATRAONLINEBaia matrimoniala  PIATRAONLINEbaia copilului PIATRAONLINEStudy room PIATRAONLINEStudy room  PIATRAONLINEZona open-space PIATRAONLINEZona open-space  PIATRAONLINEcamera copilului PIATRAONLINECamera copilului  PIATRAONLINE