Vitraje cu control solar SAINT GOBAIN

Vitraje cu control solar SAINT GOBAIN

Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
SAINT GOBAIN

Sticlă cu protecţie solară și izolaţie termică SGG PLANISTAR SUN

În contextul actual, creșterea tarifelor la energie, problemele legate de mediul înconjurător și nevoia de confort accentuează importanţa eficienţei energetice a clădirilor. Astfel, reducerea consumului de energie devine o necesitate care nu trebuie să intervină în obţinerea confortului dorit în interiorul clădirii.


În climatele calde sau pentru orientările către sud și vest a ferestrelor,  SGG PLANISTAR SUN reprezintă soluţia optimă pentru a atinge o eficienţă  energetică ridicată prin reducerea supraîncălzirii pe timp de vară, în timp ce asigură o izolare termică sporită pe timp de iarnă și conferă un aport generos de lumină naturală în orice anotimp.


SGG PLANISTAR SUN este un tip de sticlă clară pe care se depune, prin pulverizare catodică în vid, un strat fin, transparent, compus din materiale de origine metalică. Această depunere are o dublă proprietate:

 • Control solar: reflectă o mare parte a energie solare;
 • Emisivitate joasă: reflectă radiaţiile infraroşii de lungime mare de undă, caracteristice căldurii.

SGG PLANISTAR SUN aduce, astfel, dublului vitraj, funcţia de confort vară-iarnă şi între anotimpuri.


Utilizări:

Asamblat în dublu vitraj, SGG PLANISTAR SUN este ideal pentru pereţii vitraţi ai construcţiilor noi sau care urmează să fie renovate supuse momentelor însorite:

- Pereţi din sticlă;

- Ferestre, uşi-ferestre;

- Verande;

 • - Terase și balcoane vitrate.

- Aspectul său neutru corespunde şi unor utilizări atât în sectorul rezidenţial, cât şi în cel nerezidenţial:

- Locuinţe individuale;

- Imobile cu locuinţe colective;

- Școli;

- Spitale, case de bătrâni;

- Cafenele, hoteluri, restaurante.

Dublul vitraj realizat cu SGG PLANISTAR SUN se combină perfect cu toate tipurile de tâmplărie: PVC, lemn, aluminiu, mixt. SGG PLANISTAR SUN poate fi asamblat, de asemenea, în triplu vitraj.


Avantaje:

Vara. SGG PLANISTAR SUN blochează în exterior peste 60% din energia solară. Montată în dublu vitraj, avantajele acestei sticle sunt remarcabile, și nu afectează deloc performanţele vitrajului.

 • Menţinerea în interior a temperaturii plăcute.
 • Reducerea cheltuielilor legate de climatizare.
 • Confort vizual sporit: utilizarea mai puţin frecventă a storurilor sau a obloanelor pentru o vedere mai liberă, mai plăcută.
 • Reducerea transmisiei de raze ultraviolete.
 • Aport însemnat de lumină naturală indiferent de anotimp.
 • Aspect neutru în reflexie şi transmisie, apropiat de cel al unui dublu vitraj clasic.

Posibilitatea combinării şi a altor funcţii în dublu vitraj: (1) funcţia de autocurăţare; (2) izolare acustică; (3) asigurarea siguranţei bunurilor şi persoanelor; (4) funcţia decorativă; (5) păstrarea intimităţii.


Iarna. Vitrajul dublu care incorporează sticla SGG PLANISTAR SUN conferă o izolare termică de 3 ori mai mare decât în cazul unui dublu vitraj obişnuit.

Avantajele unei astfel de izolări termice sunt numeroase: 

 • Reducerea semnificativă a costurilor de încălzire;
 • Sporirea confortului;
 • Eliminarea, aproape în întregime, a zonei reci din vecinătatea pereţilor vitraţi;
 • Uutilizarea maximă a spaţiului;
 • Reducerea riscurilor producerii de condens pe faţa interioară a geamului;
 • Posibilitatea de extindere a dimensiunilor suprafeţelor vitrate, cu respectarea reglementărilor tehnice în vigoare;
 • Protecţia mediului înconjurător prin reducerea emisiei de gaze cu efect de seră (CO2).
 

Sticlă cu protecţie solară și izolaţie termică SGG PLANISTAR SUN PLUS

Costurile energiei au crescut considerabil în ultimele decenii, iar dorinţa oamenilor de a reduce consumul de energie este din ce în ce mai mare.


Atenţia noastră este îndreptată către creșterea eficienţei energetice și, în același timp, spre obţinerea unui Plus de confort.


Indiferent de sezon sau de vremea de afară, SGG PLANISTAR SUN PLUS este conceput pentru a oferi un maxim de transparenţă, un factor solar foarte scăzut și un coeficient de izolare termică excelent.


SGG PLANISTAR SUN PLUS are funcţie multiplă: izolare termică avansată (datorită emisivităţii foarte scăzute, căldura transportată în spectrul radiaţiilor infraroșii este reflectată), control solar (reflectă o mare parte a energiei solare) și transmisie ridicată de lumină naturală.

Performanţele sunt asigurate de combinaţia de straturi aplicate pe o sticlă transparentă, utilizând un proces de sputerizare catodică în instalaţii speciale (magnetron), în condiţii de vid înaintat şi atmosferă controlată.

 

Aplicații:

SGG PLANISTAR SUN PLUS este potrivit atât pentru clădirile rezidenţiale, cât și pentru clădirile comerciale mici. Datorită proprietăţilor unice ale depunerii, este ideală pentru aplicaţii care necesită o transmisie luminoasă ridicată și neutralitate excelentă - pe lângă valoarea optimă a controlului solar și a izolării termice.


Sticlă cu protecţie solară și izolaţie termică SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION

Cu SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION te bucuri de temperatura perfectă şi lumina ideală indiferent de anotimp. Funcţia de confort vară–iarnă menţine o atmosferă plăcută tot timpul anului, iar ușoara reflexivitate asigură un nivel confortabil de intimitate.


Depunerile SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION se obţin prin sputerizare catodică în instalaţii speciale (magnetron), în condiţii de vid înaintat şi atmosferă controlată.


Aceste depuneri sunt caracterizate printr-o emisivitate redusă și au dublă proprietate: reflectă radiaţiile infraroşii, caracteristice căldurii provenită din încălzire şi, în acelaşi timp, reflectă o mare parte a energiei solare.


Performanţele sticlei SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION au fost îmbunătăţite, oferind o protecţie solară sporită și o estetică îmbunătăţită, prin scăderea nivelului de reflexive extern.


Confort sporit vara și izolare termică iarna

SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION te transformă într-un martor pasiv al succesiunii anotimpurilor în interiorul casei tale, asigurându-ţi confortul termic ideal indiferent de schimbările vremii. Cu SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION pierzi noţiunea timpului datorită mediului ambiental creat de temperatura optimă constantă și aportul de lumină ideal pe tot parcursul anului.

Vara. Temperatură ideală pentru casa ta – confortul şi răcoarea sunt asigurate chiar şi în zilele caniculare.

SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION permite o simbioză perfectă între infuzia de lumină naturală și un interior răcoros datorită gradului de reflexie a căldurii de până la 62%, chiar și în cazul suprafeţelor vitrate de mari dimensiuni. Acest avantaj al sticlei SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION de a menţine temperatura optimă în interior se reflectă într-un consum redus de energie datorită ratei mici de utilizare a aerului condiţionat.

SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION setează noi standarde de design al ferestrelor în detrimentul jaluzelelor inestetice, asigurând în același timp aportul de lumină vital creșterii calităţii vieţii.

De asemenea, confortul termic sporit permite utilizarea suprafeţelor vitrate de mari dimensiuni accesând noile tendinte arhitecturale contemporane de design exterior.

Iarna. SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION reprezintă o treaptă în plus pe scara evolutivă a produselor de confort ambiental, oferind o izolaţie de 3 ori mai mare decât a vitrajelor duble obișnuite. Principalele avantaje în sezonul rece sunt căldura și confortul asigurat de aceasta. Cu sticla SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION se vor înregistra diminuări ale pierderilor de căldură, iar climatizarea interioară în zonele din apropierea ferestrelor va fi imperceptibilă.

Primăvara. Vitrajele cu SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION diminuează efectele asteniei de primavară, asigurând tot confortul necesar indiferent de modificările climatice caracteristice anotimpului.

Toamna. Cu SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION tranziţia către anotimpul rece devine insesizabilă, confortul și suprimarea costurilor reduse pentru încălzire fiind asigurate.


Sticlă cu protecţie solară, izolaţie termică și aspect neutru SGG COOL-LITE XTREME

SGG COOL-LITE XTREME sunt sticle superselective obţinute prin procedeul de sputerizare magnetronică în condiţii riguroase de vid inaintat și atmosferă controlată.


Avantaje:

Avantaje excepţionale pentru constructori și arhitecţi

Xtreme de luminos: sticla ideală pentru spaţii luminoase, cu deschidere

Transmisia extrem de bună a luminii naturale creează o atmosferă prietenoasă. Se creează astfel, un spaţiu luminos și elegant, iar comunicarea cu mediul linișteste și revigorează spiritul în același timp.

Xtreme de răcoros: protecţie solară sporită

Chiar pe perioada verilor fierbinţi, în interior avem un mediu răcoros, relaxant.

Xtreme de economic: izolare termică avansată

Gradul foarte avansat de izolare termică asigură reducerea considerabilă a energiei necesare pentru încălzire pe perioada iernilor geroase.

Xtreme de estetic: sticla ideală pentru arhitectura contemporană

Nivelul scăzut al reflexiei conferă eleganţă și stil clădirii în ansamblul ei, permiţând integrarea acesteia în mediul înconjurător. Totodată, datorită ușoarelor nuanţe verde-albăstrui se poate obţine o notă dinamică a aspectului clădirii.

Xtreme de flexibil: sticla ideală pentru situaţii extreme de climă

SGG COOL-LITE XTREME asigură confortul ideal indiferent dacă afară este iarnă dură sau vară caniculară.Sticlă cu protecţie solară și izolaţie termică SGG COOL-LITE KN 166 II

SGG COOL-LITE KN 166 II este o sticlă selectivă cu o protecţie solară avansată, asigurând, în același timp, izolare termică excelentă și un aport ridicat de lumină naturală.


Aspectul sticlei din exterior este unul elegant, dinamic, nuanţa fiind ușor gri-argintie, adaptându-se cu o ușurinţă surprinzătoare oricărei culori a ramelor sau pereţilor învecinaţi.

În transmisie, culoarea luminii este neutră, asigurând un mediu foarte confortabil și sănătos de lucru.

Sticla suport este SGG PLANICLEAR, depunerea SGG COOL-LITE KN 166 II fiind obșnuită în instalaţii magnetronice de ultimă generaţie.

SGG COOL-LITE KN 166 II este de tip "to be tempered", adică trebuie să fie tratată termic (securizată / călită) pentru a putea fi pusă în operă.

Datorită aspectului elegant și viu, se combină perfect cu toate tipurile de tâmplărie, dând locuinţei o notă distinctă și dinamică în același timp.


Aplicații

- Non-rezidenţiale: clădiri de birouri, magazine, faţade, luminatoare etc.;

- Rezidenţiale: locuinţe, vile, apartamente, terase închise etc.


Avantaje:

Pe lângă izolarea termică sporită, sticla SGG COOL-LITE KN 166 II asigură o protecţie solară foarte bună și un nivel ridicat de lumină naturală. Astfel, pierderile de căldură pe timpul iernii sunt reduse considerabil, iar pe perioada verilor fierbinţi, interioarele sunt mult mai confortabile, mai răcoroase, reducându-se utilizarea aparatelor de aer condiţionat sau ventilaţie. În același timp, prin aportul ridicat de lumină naturală, se asigură un mediu mult mai sănătos de lucru și o economie de energie pentru iluminat.

Văzută din exterior, sticla SGG COOL-LITE KN 166 II este parte integrantă din faţada clădirii, conferindu-i personalitate, dinamism, aspect plăcut și elegant.


Sticlă cu protecţie solară și izolaţie termică SGG COOL-LITE SKN

Cool-Lite SKN este o gamă de produse a căror depuneri asigură înalta performanţă atât în ceea ce priveşte controlul solar, cât şi în izolare termică. Straturile sunt aplicate pe suport clar, tip Planiclear prin pulverizare catodică în vid. Fiecărei depuneri SGG Cool-Lite SKN îi corespunde varianta "ce trebuie securizată" SGG Cool-Lite SKN II, care în urma tratamentului termic are parametri identici cu varianta nesecurizabilă. Cele două variante pot fi puse împreună pe aceeaşi faţadă).


Aplicații:

Datorită proprietăţilor unice, aceste sticle sunt perfect adaptate aplicaţiilor în care ponderea de vitraj este mare şi în care trebuie să se asigure consumuri energetice cât mai mici pentru încălzire / răcire şi un aport ridicat de lumină naturală.

Totodată, aceste sticle satisfac cele mai înalte exigenţe de ordin estetic, clădirile căpătând un plus de personalitate şi eleganţă. Spaţiul capătă o notă caldă iar comunicarea cu mediul linişteşte şi revigorează spiritul în acelaşi timp.


Avantaje:

SGG Cool-Lite SKN îmbină avantajele unui produs de înaltă performanţă în control solar şi izolare termică cu cele ale unei sticle neutre:

- Valoare mică a factorului solar g;
- Coeficient de transfer termic excelent: Ug ≤1,1 W/m2.K;
- Transmisie mare de lumină;
- Reflexie scăzută;

- Un grad înalt de neutralitate atât în transmisie cât şi în reflexie.

SGG Cool-Lite SKN se utilizează în scopul de a crea interioare cât mai confortabile, reducând considerabil efectul de seră.

Astfel se reduc dimensiunile sistemelor de climatizare, deci implicit, se reduc şi costurile pentru răcirea încăperilor. În perioada rece, acelaşi SGG Cool-Lite SKN asigură un nivel ridicat de izolare termică, pierderile de căldură fiind reduse substanţial. Corelând aspectele de mai sus, avem posibilitatea de a utiliza vitraje de dimensiuni mai mari, obţinând astfel un aport ridicat de lumină naturală și confort vizual. Beneficiem astfel de un mediu mai sănătos şi de reducerea cheltuielilor legate de energie.

Întreaga gamă Cool-Lite SKN este disponibilă şi în variante ce trebuie securizate/călite (Cool-Lite SKN II).

Acestea au, după tratarea termică, aceleaşi caracteristici ca ale variantelor de bază.

Cool-Lite SKN este o gamă de produse ale căror depuneri asigură înalta performanţă în ceea ce priveşte controlul solar adecvat, izolarea termică avansată, cât şi un aport ridicat de lumină naturală.


Sticlă cu protecţie solară și izolaţie termică SGG COOL-LITE SKN 176

SGG Cool-Lite SKN 176 II este soluţia optimă pentru aplicaţii în care se cere o transmisie luminoasă foarte ridicată, corelată cu un grad ridicat de protecţie solară și o izolare termică avansată.


Aspectul neutru al sticlei de control solar SGG COOL-LITE SKN 176 contribuie la obţinerea unui mediu deosebit de confortabil cu lumină naturală, atât pentru interior cât şi pentru exterior.

SGG COOL-LITE SKN 176 II este varianta de produs ce trebuie tratat termic (securizat/călit) cu scopul de a îndeplini cerinţele / normele de siguranţă, de a crește rezistenţa mecanică și de a reduce riscul de spargere prin șoc termic.

Dacă un produs tratat termic trebuie combinat cu un produs recopt, vă recomandăm mai întâi o testare.

SGG COOL-LITE SKN 176 II este combinaţia perfectă dintre protecţia solară, aportul ridicat de lumină naturală şi izolarea termică excelentă asigură confortul în interiorul camerei, în fiecare sezon.


Aplicații:

- Toate faţadele din sticlă;
- Ferestre pentru mansarde;
- Vitrine și suprafeţe vitrate;
- Toate aplicaţiile rezidenţiale sau non-rezidenţiale care necesită o transmisie cât mai ridicată și naturală a luminii, o valoare optimă a factorului solar și o izolare termică avansată.


Avantaje:

- Estetic. Imagine clară spre exterior, fără perturbarea şi obstrucţionarea vizuală, ca în cazul jaluzelelor / lamelelor / obloanelor. Aspectul este neutru atât din interior cât și din exterior, așadar poate fi utilizată și pentru clădirile nerezidenţiale.

- Eficacitate. Protecţie solară optimă nivel ridicat de fiecare dată, chiar şi în condiţii de radiaţii cu ultraviolete.

- Confort vizual. Transparenţă ridicată și aspect neutru. Spaţiul este mai puţin întunecat decât în cazurile în care se utilizează sisteme de umbrire. Rezultatul: o atmosferă luminoasă, prietenoasă cu suficientă lumină pe întreg parcursul anului.

- Protecţie solară. Reduce temperature camerei pe timp de vară cu până la 5°C - în comparaţie cu vitrajele izolante obișnuite.

- Izolare termică. O foarte bună izolare a interiorului.


Sticlă cu protecţie solară SGG COOL-LITE ST

Gama SGG COOL-LITE ST cuprinde tipuri de sticlă cu protecţie solară, realizate prin depunerea mai multor straturi metalice pe suportul de sticlă clară SGG PLANICLEAR sau colorată în masă verde Parsol, folosind procedeul pulverizării catodice în vid.


Procedeul de fabricaţie şi tipul de material pulverizat conferă rezistenţă şi durabilitate sporită acestui strat.


Datorită acestor proprietăţi, sticlele SGG COOL-LITE ST pot fi prelucrate (călite, laminate, emailate etc.) fără să fie afectate caracteristicile tehnice şi estetice. Se montează cu depunerea poziţionată pe faţa 2.


Aplicații:

Sticlele cu protecţie solară SGG COOL-LITE ST oferă proiectanţilor multiple posibilităţi arhitectonice.

Sunt adecvate pentru toate tipurile de clădiri, atât pentru proiecte mari, cât şi pentru clădiri mici, cum ar fi:

- Clădiri de birouri;
- Magazine;
- Şcoli;
- Fabrici;
- Locuinţe;
- Faţade;
- Acoperişurile serelor;
- Double skin.


Avantaje:

Sticla SGG COOL-LITE ST este foarte uşor de prelucrat şi poate fi depozitată în condiţii normale ţinând cont de recomandările Saint-Gobain Business Glass. Acest lucru se datorează rezistenţei crescute a depunerii.

Gama variată de culori în reflexie permite utilizarea sticlelor SGG COOL-LITE ST pentru orice tip de faţadă sau reşedinţe.

Vazută din exterior, sticla SGG COOL-LITE ST este parte integrantă din faţada clădirii, conferindu-i personalitate şi dinamism. Prin filtrarea luminii se obţine o atmosferă plăcută în casa sau biroul dumneavoastră.

Punctul forte al sticlelor SGG COOL-LITE ST este protecţia solară foarte bună. În felul acesta, energia solară care pătrunde în interior este mult mai mică, iar dumneavoastră faceţi economii considerabile, micşorând costurile destinate climatizării.

Lucru în România