Tuburi si accesorii din beton simplu sau armat pentru canalizare si camine de vizitare ELPRECO

Tuburi si accesorii din beton simplu sau armat pentru canalizare si camine de vizitare ELPRECO

Marca:
ELPRECO
Produs furnizat de:

ELPRECO

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
ELPRECO
Tuburile de canalizare sunt in conformitate cu standardul european armonizat SR EN 1916:2003; SR EN 1916:2003/AC:2008 “Tuburi si accesorii de beton simplu, beton slab armat si beton armat“. Caminele de vizitare sunt in conformitate cu standardul european armonizat SR EN 1917:2003; SR EN 1917:2003/AC:2008 “Camine de vizitare si camine de racord sau de inspectie de beton simplu, beton slab armat si beton armat“.

Produsele Elpreco sunt o investitie avantajoasa, deoarece au o durata de viata foarte ridicata, probabilitatea deteriorarii in timpul montarii sau in exploatare fiind extrem de redusa. Designul imbinarii si specificatiile garniturilor de cauciuc ofera o durata mare de viata si costuri reduse de intretinere. Protectia suplimentara din polistiren previne patrunderea prafului si a pietrelor in aria de etansare.

Realizat cu tehnologie performanta - tehnologia daneza Pedershaab - prin vibropresare, sistemul de canalizare din beton are o durata mare de viata datorita clasei betonului utilizat (C 32/40) si a garniturilor elastice integrate care asigura o etanseitate sporita. In conditiile respectarii instructiunilor de manipulare, depozitare si conservare se asigura o garantie de 10 ani.
Sistemul de canalizare Elpreco cuprinde o gama dimensionala larga de tuburi de canalizare si camine de vizitare. Gama Elpreco cuprinde tuburi din beton simplu sau armat cu diametre nominale intre 300÷2000 mm si camine de vizitare cu diametre nominale de 800, 1000 si 1200 mm, cu diferite grosimi.

Componente sistem canalizare

Tuburi
- Tuburi de canalizare/podete cu mufa din beton simplu sau armat
- Tuburi de canalizare cu cep si buza din beton armat
Tuburi de conectare
- Tuburi cep-cep din beton simplu sau armat necesare racordarii tuburilor cu mufa la caminele de vizitare
Garnituri de cauciuc pentru imbinarea tuburilor din BETON
Camine de vizitare cu trepte
- Element de baza
- Cap tronconic intermediar
- Element drept
- Cap tronconic superior
- laca de reductie de acoperire camin
- Inele de ajustare
- Ansamblul rama - capac din fonta
Garnituri de cauciuc pentru asamblarea elementelor caminelor de vizitare, baza-element sau element-element
Garnituri de cauciuc si piese de racord pentru racordarea tuburilor din BETON/PVC/PE/HDPE la elementul de baza

Camine

Camin cu diametru constant - ELPRECO

Recomandat pentru executia caminelor de vizitare cu grosime a peretelui de 12-15 cm, in soluri cu incarcari superioare.


Camin cu diametru redus pe inaltime - ELPRECO

Varianta eficienta de realizare a caminului de vizitare la adancimi ≤4 m, prin reducerea diametrului pe inaltime.


Camin baza - ELPRECO

Solutie optima de realizare a caminelor fara camera de vizitare, pentru adancimi reduse situate sub 1,2 - 1,5 m.


Camin cu inchidere pe con de reductie - ELPRECO

Solutie constructiva rapida si eficienta recomandata pentru realizarea caminelor cu inaltime ≤7 m.

Tuburi din beton vibropresat

Tuburile cu mufa sau cu cep si buza din beton simplu si beton armat sunt recomandate pentru realizarea de retele de canalizare etanse pentru preluarea apelor uzate si meteorice prin curgere libera sau sub presiune redusa, realizate la adancime, in sol.
Tuburile din beton armat se armeaza cu o carcasa sudata din otel pentru a asigura o rezistenta optima. Armarea se poate realiza in functie de proiectul beneficiarului.
Specificatii armare :
- Distanta maxima dintre barele longitudinale <350 mm
- Pasul fretei: 70÷155 mm
- Diametrul minim al barelor: 5 mm
Pentru tuburile cu Ø interior ≥1000 mm armarea este alcatuita din doua carcase concentrice.

Tuburi cu mufa din beton sau beton armat - ELPRECO

Se recomanda pentru realizarea retelelor de canalizare etanse, subterane.

Confera siguranta in exploatarea retelelor.


Tuburi cu cep si buza din beton armat - ELPRECO

Se utilizeaza pentru racordarea tuburilor cu mufa la elementul de baza al caminelor de vizitare, la executarea retelei de canalizare. Se folosesc pentru realizarea retelelor de canalizare prin care fluidul (apa uzata/meteorica) curge liber sau sub presiune redusa.


Tuburi de conectare din beton sau beton armat - ELPRECO

Se utilizeaza pentru racordarea tuburilor cu mufa la elementul de baza al caminelor de vizitare, la executarea retelei de canalizare.


Garnituri tuburi - ELPRECO

Utilizate pentru realizarea imbinarii tuburilor de canalizare si la imbinarea elementelor de baza pentru camine cu celelalte componente ale caminului de vizitare. Garniturile se integreaza in timpul procesului tehnologic, la formarea mufei. Se simplifica astfel instalarea si se asigura o imbinare etansa, eliminandu-se astfel problemele traditionale asociate cu garniturile montate otional. Protectia suplimentara din polistiren previne patrunderea prafului si pietrelor in aria de etansare.


Recomandari montaj:

- Se curata interiorul mufei tubului de montat de eventualele impuritati, cu ajutorul unei perii

- Inainte de imbinare se indeparteaza protectia din polistiren a garniturii de cauciuc (se trage cu mana de capatul benzii rosii pana la inlaturarea totala a polistirenului)

- Se curata spitul (cepul) tubului urmator cu peria si se aplica un strat lubrifiant rezistent la ploaie si inghet (nu este necesara uscarea, nu este toxic si nu deterioreaza cauciucul)

- Se centreaza tuburile si se realizeaza imbinarea


Inel ajustare - ELPRECO

Permite realizarea caminului la cota impusa de proiect si/sau de teren. Numarul inelelor utilizate depinde de inaltimea necesara pentru aducerea caminului la profilul drumului sau a zonei de suprafata.


Cap tronconic superior - ELPRECO

Elementul de camin cap tronconic superior realizeaza in cel mai eficient mod inchiderea caminului prin reducerea diametrului acestuia, avand profilul superior executat in asa fel incat sa permita montarea inelelor de ajustare si a capacului din fonta.


Cap tronconic intermediar - ELPRECO

Este utilizat pentru reducerea diametrului caminului, in situatia caminelor de inaltimi mari conducand la o solutie constructiva eficienta economic. La suprapunerea elementului drept peste capul tronconic-intermediar, este obligatorie montarea garniturii de etansare - Garnitura F116 Dn 800.


Element drept - ELPRECO

Se utilizeaza pentru realizarea corpului caminului pentru aducerea acestuia la cota.

Elementele drepte pot fi prevazute cu trepte pentru scari de acces, in functie de inaltimea nominala, astfel:

- H = 0,25 m - 1 treapta

- H = 0,5 m - 2 trepte

- H = 0,75 m - 3 trepte

- H = 1 m - 4 trepte


Placa de reductie de acoperire - ELPRECO

Recomandata pentru inchiderea caminelor cu D800, D1000 si D1200 avand dublul rol de reducere a diametrului caminului cat si de acoperire a acestuia. Se pot realiza in varianta carosabila sau necarosabila, cu sau fara capac inglobat.


Elementul de baza - Varianta constructiva baza circulara - ELPRECO

Elementul de baza se realizeaza cu sau fara bancheta (cuneta). Bancheta (cuneta) ajuta la dirijarea apei in interiorul caminului de vizitare si poate fi realizata pentru toate variantele constructive de baza.


Element baza tesita - ELPRECO

Elementul de baza se realizeaza cu sau fara bancheta (cuneta). Bancheta (cuneta) ajuta la dirijarea apei in interiorul caminului de vizitare si poate fi realizata pentru toate variantele constructive de baza.


Camin pentru statii pompare apa uzata - DN1600/DN1800/DN2000 - ELPRECO

Caminul pentru statie pompare ape uzate este utilizat pentru transferul apelor uzate menajere in reteaua de canalizare pentru apa uzata menajera.

Caminul de vane are aceeasi forma constructiva, realizat de inaltime mai mica si este recomandat in punctele de ramificatie ale retelelor de alimentare cu apa. In interiorul acestuia se pot monta vane pentru inchidere-golire.


Ansamblu rama - capac - ELPRECO

Elementele de acoperire pot fi carosabile sau necarosabile, cu capac din fonta sau fonta-beton.


Garnituri pentru elementele de camin - ELPRECO

Utilizate pentru asamblarea elementelor care compun caminele de vizitare. Garniturile pre-lubrifiate permit centrarea cu usurinta a elementelor de camin si realizarea unei imbinari etanse. Garniturile asigura etansarea optima si montajul usor al elementelor caminului. Etanseitatea la apa este asigurata de durabilitatea garniturilor din cauciuc. Diametrele garniturilor sunt de 800 mm, 1000 mm sau 1200 mm.


Recomandari montaj:

- Se curata cepul si buza elementelor care urmeaza a se imbina de eventualele bavuri de beton

- Se potriveste garnitura pe cepul caminului

- Se fixeaza prin tragere in cateva puncte

- Se centreaza elementul urmator si se asambleaza


Garnituri pentru racordare la elemente de baza - ELPRECO

Racordarea retelei de conducte in elementul de baza al caminului de vizitare se poate realiza fie cu garnitura fie cu piesa de racord. In caminele de vizitare realizate de Elpreco pot fi racordate toate tipurile de conducte: din beton, PVC, HDPE, PE, Pafsin, etc. Garniturile de etansare sunt confectionate din cauciuc sintetic cu o rezistenta de 40 ±5 IRH, material care satisface complet cerintele standardelor europene (EN 681-1).

Recomandate pentru conectarea tuburilor din PVC sau beton, la caminele de vizitare, garniturile ofera o metoda simpla si economica de racordare a tuburilor din PVC la caminele de vizitare asigurand o imbinare perfecta chiar in cazul unei alinieri gresite. Conectarea uscata la baza caminului din beton, a conductei din PVC cu D250mm permite un unghi de reglaj prin utilizarea garniturii de racord.


Recomandari montaj:

- Se indeparteaza protectia de polistiren a garniturii (retea de tuburi din beton)

- Se curata golul elementului de baza al caminului de eventualele bavuri de beton

- Se preseaza garnitura in acest gol fara a folosi lubrifiant (retea de tuburi din PVC)

- Se aplica lubrifiant pe capatul tubului de montat

- Se introduce tubul in elementul de baza


Piese racord - ELPRECO

Tuburile din PVC se pot racorda si prin intermediul pieselor de racord din PVC incastrate in elementul de baza.

Piesele de racord sunt utilizate pentru imbinarea tuburilor la elementele de baza ale caminelor de vizitare. Acestea se integreaza in elementul de baza in timpul procesului tehnologic.


Treapta - ELPRECO

Se monteaza pe elementele caminului, asigurand acces usor in interiorul sau. Montajul in elementul de beton se face prin intermediul a 2 dibluri din PVC ce sunt fixate in peretele elementului din beton inca din faza de turnare.

Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.