Termoizolatii cu spuma poliuretanica rigida (PU) STRIKE CONS

Termoizolatii cu spuma poliuretanica rigida (PU) STRIKE CONS

Marca:
STRIKE CONS
Serviciu prestat de:

STRIKE CONS

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
STRIKE CONS
Beneficiile termo-izolatiei
Exista o multitudine de motive ce sustin faptul ca termo- izolatia face parte din categoria celor mai importante aspecte legate de design-ul tehnic al unei constructii.
 
Avantajele termo-izolatiei:
- Termo-izolatia mareste eficienta energetica a unei cladiri prin mentinerea cheltuielilor si a consumului la un nivel foarte scazut.
- Termo-izolarea contribuie la protejarea mediului prin diminuarea emisiilor de CO2 si micsorarea consumului de energie
- Termo-izolarea contribuie la economia energiei termice in cadrul unei companii prin reducerea pierderilor in procesul de alimentare cu energie
- Termo-izolarea creaza locuri de munca prin deblocarea anumitor venituri disponibile, dar si asigura un confort exceptiona sporind sanatatea.
 
Lucrari realizate de STRIKE CONS
 

Performanta termica a spumei poliuretanice rigide (PU):
Este considerata functia primara a oricarui material izolant.
 
Cu o conductivitate termica extrem de scazuta, asa numita izolatie poliuretanica poate fi folosita in majoritatea lucrarilor. Spuma poliuretanica rigida are o conductivitate termica ce porneste in general de la valoarea de 0.022 w/m.K., ceea ce face ca acest material sa fie extrem de eficient, chiar cel mai eficent sistem termo-izolant. Performanta termica , aria intinsa de benefii si avantajele izolatiei poliuretanice o ridica in topul preferintelor clientilor. Datorita proprietatii de a nu se topi sau dilata in contact cu temperaturile ridicate sau scazute, spuma poliuretanica rigida este ideala pentru a umple atat spatiile goale dintre diferite elemente de sustinere, cat si pentru a termo-izola suprafetele plane, asa cum sunt peretii, plafoanele, terasamentele sau pardoselele.
 
Solutia optima pentru termo-izolatii cu spuma poliuretanica rigida are:
- o conductivitate termica redusa, marind astfel, eficienta energetica. 
- se aplica intr-un mod usor, nefiind necesara o pregatire prealabila a suprafetei,
- poate umple spatiile greu accesibile, asa cum sunt cele ale unui acoperis traditional sau structura din lemn cu astereala. In termoizolari, se foloseste spuma poliuretanica rigida ce are o densitate scazuta (de la 30 kg/m³ la 100 kg/m³) si o flexibilitate ridicata, astfel incat sa poata fi aplicata pe orice suprafata, indiferent de forma acesteia, ceea ce o recomanda in special pentru cladirile cu o arhitectura complexa.
 
Serviciile de termoizolare cu PU, pe care le oferim, au in vedere atat peretii exteriori, cat si cei interiori, ai unei constructii. De asemeni, ele se adreseaza si altor elemente, precum umplerea spatiilor dintre cadre, copertarea peretilor, a sapelor, a pardoselilor ceramice si a acoperisurilor.
 
Spuma poliuretanica rigida da rezultate remarcabile in prinderea, aderenta si marirea eficientei energetice putand fiind aplicata pe material precum ceramica, beton, metal, lemn, gips carton.

Avantajele unei termoizolari cu spuma poliuretanica rigida (PU):
Spuma poliuretanica rigida are un continut de 99% celule inchise in structura ei si absoarbe sub 5% apa din volumul acesteia, ceea ce o recomanda pentru exteriorul locuintei si in spatiile umede. Aceasta asigura o rezistenta termica ridicata. De exemplu: un strat de 5 centimetri de PU ofera aceleasi rezultate ca si un strat de polistiren de 10 centimetri.
 
Spuma poliuretanica rigida este ca o manseta peste suprafata pe care este aplicata, fara punti si ruperi termice, astfel incat mediul exterior este foarte bine separat de cel interior. O termoizolatie cu spuma poliuretanica rigida este recomandata in cazul in care nu se doreste o greutate suplimentara care sa apese pe cladire, aceasta fiind un material foarte usor. Se face o uniformizare termica, prin pulverizarea spumei poliuretanice, inchizandu-se toti porii existenti ai suportului pe care aceasta este aplicata. De asemeni, nu sunt necesare alte materiale adezive.
 
E singurul sistem termoizolant care ofera izolatie fonica, de peste 20 decibeli, si impermeabilitate.
 
Garantia se acorda in functie de tipul aplicatiei de la 10 la 30 ani!
 
Spuma poliuretanica rigida reprezinta o alegere ideala pentru termoizolare, fiind o solutie economica si ecologica, pe termen lung.
 
Stabilitate chimica si biologica
PU isi mai atribuie urmatoarele caracteristici extrem de importante :
- Spuma poliuretanica rigida rezista tuturor elementelor si substantelor precum materialele bituminoase,produselor folosite in protectia lemnului,componenetelor de etansare sau a solventilor utilizati in adezivi.
- Termo-izolatiile cu PU combat cu succes factorii negativi precum acizii si alcalii diluati, gazele de esapament sau mediile industriale agresive.
- Aceasta izolatie nu putrezeste. Alegerea acestui tip de izolatie elimina aparitia mucegaiului si descompunerii
- Izolatia cu spuma poliuretanica rigida este rezistenta la orice tip de eroziune produsa de vant sau apa, rezistenta la temperaturi scazute cat si ridicate.
 
Proprietati mecanice excelente
Cu o densitate ce variaza intre valori cuprinse intre 30 kg/m³ si 100 kg/m³ , putem spune ca izolatia cu spuma poliuretanica rigida este usoara dar si dura in acelasi timp. Cu toate acestea, densitatea spumei poliuretanice rigide poate fi marita chiar si la 700 kg/m³ pentru aplicatiile speciale ce sunt supuse unor sarcini mecanice duse la extrem.
 
Caracteristice precum: rezistenta la compresie, deformare si sarcina de compresie, sunt pastrate de poliuretan chiar si la densitati extrem de mici. Acoperisurile plane, pardoselile si toate celelalte suprafete ce sunt supuse traficului pedestru, in mod regulat necesita aplicatii pe suport. Aceasta caracteristica a spuma poliuretanice rigide este extrem de folositoare. Cu toate acestea, trebuie asigurat faptul ca structura combinata ramane intacta si fara brese in stratul izolatiei ori de cate ori PU este folosita pentru izolarea termica in acoperisuri plane, finisari interioare sau in sistemul combinat de izolatie termica. In aceste cazuri, este foarte important ca materialul folosit sa fie rezistent la rupere si la forfecare.     
 
Valoarile standard de rezistenta la rupere si forfecare se calculeaza in functie de densitate. Pentru rezistenta la  rupere, valorile standard sunt cuprinse intre 40 – 900 kPa. In cazul rezistentei la forfecare aceste valori sunt mai mari,  intre 120 si 450 kPa.
 
Greutate mica 
Raportul de greutate intre alte solutii de izolare si solutia PU poate fi 1:6 sau chiar 1:10, depinzand de aplicatii.    Izolatia cu spuma poliuretanica rigida are o densitate redusa si o greutate mica datorita faptului ca aproximativ  97% din volumul spumei este captat in gaz. Acest fapt indica si un raport duritate/greutate extrem de ridicat.
 
PU este utilizat chiar la designul de greutate mica pentru masini, incaltaminte, saltele si alte produse. Acesta este unul dintre cele mai subtiri si mai usoare materiale disponibile pe piata si are o conductivitate termica redusa. Aceasta caracteristica indica faptul ca PU are nevoie de o grosime mai mica fata de celelalte materiale. Greutatea scazuta a produsului plaseaza o presiune foarte mica pe componente, oferind siguranta mai ales cazul existentei zapezii (cu greutatea mare) pe acoperisuri plate. 

Conductivitate termica redusa
Raportata la fatuiala si grosime, spuma poliuretanica rigida poate atinge o conductivitate termica redusa de la 0.022 W/mK pana la 0.028 W/mK .
Daca sunteti in cautarea unui material termo-izolant extrem de eficient, atunci PU este alegerea potrivita in orice situatie. Acest lucru este datorat faptului ca PU necesita o grosime mai redusa pentru a atinge un nivel de performanta ridicat comparativ cu alte materiale cu densitate mai mare.
 
Indiferent ca vorbim de cladiri vechi sau noi, atunci cand vine vorba de imbunatatirea eficientei energetice, termo-izolatia este practic cea mai rentabila metoda din punct de vedere al reducerii costurilor. Indiferent de temperaturile si conditiile meteo de afara, puteti sa mentineti o temperatura interna confortabila cu ajutorul termo-izolatiei datorita eficientei energetice sporite.
 
Nu necesita nici un fel de mentenanta, iar economiile pe care le veti acumula de-a lungul anilor de la instalarea izolatiei va vor ajuta sa acoperiti aceasta investitie. Prin urmare, izolatia cu spuma poliuretanica rigida va ajuta sa reduceti consumul de combustibil, sa economisiti bani la facturile pentru energie si sa reduceti emisiile de carbon. Atunci cand este instalata in mod corect si de catre profesionisti (Strike Cons), termo-izolatia este o solutie durabila si de incredere atunci cand vine vorba de marirea eficientei energetice a unei cladiri.       
 
Rezistenta la apa si umiditate
Datorita structurii sale din celule inchise, termo-izolatia din spuma poliuretanica rigida este afectata în foarte mica masura de apa sau de umiditate: aceasta nu absoarbe si nu transporta apa, adica nu exista o actiune capilara. Astfel umiditatea prezenta in mod normal in cladiri nu duce la nicio marire a conductivitatii termice.
 
Patrunderea apei sau a umiditatii pot mari in mod semnificativ conductivitatea termica a unor materiale de izolatie. La un continut de aproximativ 1% umezeala din volum, conductivitatea anumitor materiale fibroase creste abrupt cu circa 85%. Acest lucru poate duce la un transfer de caldura semnificativ mai mare prin stratul de izolatie in aplicatii precum perimetrul acoperisurilor.
 
Difuzia vaporilor de apa nu poate genera nivele de umiditate marite in izolatia din PU, decat daca aceasta nu a fost instalata in mod adecvat dintr-un punct de vedere structural. Un exemplu este situatia in care lipsesc barierele de vapori, existenta buzunarelor de aer sau a etanseizarilor defectuoase.
 
Numai 2% continut de apa in anumite materiale fibroase scade valoarea R cu 30 procente.
 
Reactia la foc
Sistemele izolante PU sunt cele mai eficiente in respectarea normelor de securitate antiincendiu in domeniul constructiilor.
Compozitia si tipul de fatuiala sunt practic doar doi dintre factorii importanti ce contribuie la clasarea izolatiei din poliuretan intre clasele B si E din punct de vedere al reactiei la foc.
 
Daca analizam producerea fumului, izolatia de poliuretan rigid se incadreaza in clasele de la S1 la S3. Aceasta clasare se face de asemenea in functie de compozitie si tipul de fatuiala.
 
Focul nu poate topi izolatia din poliuretan rigid datorita faptului ca acest material este un termo-set. Materialul se incadreaza in general in clasa D0, deoarece nu produce nici un fel de picaturi. Izolatia de poliuretan rigida nu propaga incendiul datorita faptului ca nu activeaza incandescenta continua.
 
In urma proceselor exotermice continue ce apar dupa expunerea initiala la o sursa de aprindere, combustia in incandescenta continua poate sa acumuzele o caldura in interiorul materialului. Atunci cand izolatia este capabila sa degaje aceasta caldura in exces, ea poate preveni acumularile de caldura pe viitor. Aprinderea materialului este provocata de cresterea continua a temperaturii in interiorul produsului.
 
Asigurarea beneficiilor economice
Izolarea cladirilor noastre duce la beneficii economice atat pe macro-scala, cat si pe micro-scala securitatii in alimentarea cu energie.
 
Razboaiele, politica, cererea crescuta de la tarile in curs de dezvoltare, chiar si  calamitatile naturale, toate acestea ameninta resursele de combustibil fosil în Europa, iar acest lucru a devenit o ingrijorare pentru multe tari care doresc sa se asigure ca sursele proprii de energie sunt garantate. Consumul mare nu poate fi satisfacut prin surse alternative cum sunt vantul sau energia solara. Cererea poate fi redusa prin reducerea consumului energetic. Cea mai buna modalitate de a reduce cererea (consumul energetic) este printr-o utilizare mai buna a termo-izolatiei în cladiri, dar si in cladirile cu destinatie industrial.
Industria termo-izolatiei creeaza multe locuri de munca , iar acestea, la randul lor, creeaza bunastare. Cererea de cladiri eficiente din punct de vedere energetic creste. Industria termo-izolatiei mareste  numarul locurilor de munca, construirea de noi cladiri si imbunatatirea numarului de cladiri existent.
 
Facturi de energie reduse
Fie ca sunteti proprietarul unei case sau al unei organizatii comerciale , avand o cladire bine termo-izolata veti economisi bani cu facturile de incalzire sau de racire, recuperand din venituri, ajutand la reducerea saraciei in combustibil si sprijinind economia.
 
Protejarea mediului
Este astazi acceptat la scara larga faptul ca incalzirea globala este una dintre cele mai mari amenintari la adresa modului nostru de viata, chiar la adresa existentei noastre si ca este nevoie de actiuni în forta pentru a stopa accelerarea acesteia si a-i combate efectele.
 
In Europa aproximativ 40% - 50% din toata energia folosita este in cladiri si pana la 60% din aceasta vine din incalzirea acestora. Arderea combustibililor fosili pentru a genera energie produce dioxid de carbon - un gaz cu efect de sera care mareste incalzirea globala si produce schimbari ale climei. Prin urmare folosirea energiei in cladiri, mai ales incalzirea, creeaza foarte mult dioxid de carbon.
 
Exista o serie de modalitati prin care putem contracara aceasta problema. Multi oameni cred ca investitia in energia renovabila sau nucleara este raspunsul, insa aceste tehnologii sunt costisitoare si fiecare are propriile limitari si potentiale riscuri. O abordare mult mai responsabila este ca înainte de toate sa reducem cererea, conform principiilor modelului trias energetica, astfel incat cererea sa fie satisfacuta prin alte surse mai prietenoase cu mediul. Modalitatea cea mai simpla si mai putin costisitoare de a reduce cererea, este imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor noastre, cu alte cuvinte izolarea acestora (cu spuma poliuretanica rigida PU).

Termo-izolatia PU satisface toate criteriile de dezvoltare sustenabila:
- Eficienta termica excelenta - ceea ce duce la economisiri optime de energie si emisii reduse de dioxid de carbon. Impact asupra mediului relativ scazut la nivelul cladirii - in medie, spuma poluretanica economiseste de 100 de ori mai multa energie decat cea folosita la fabricarea sa.
- Durabilitate - care duce la performanta pe termen lung si reduce nevoia inlocuirii, prin urmare economiseste resurse si energie in timp.
- Grosime minima - minimizeaza amprenta cladirii si maximizeaza utilizarea terenului.
- Efect de domino redus asupra intregii structuri - adancimea pilastrilor, marimea incastrarilor, sarcina structurala etc.
- Transport - izolatie mai usoara si mai subtire care necesita mai putine livrari.
- Reutilizarea sau reciclarea productiei necontaminate sau a deseurilor de la santier recuperarea energiei incinerare la sfarsitul vietii utile.
- Costuri ale ciclului de viata cat se poate de reduse pentru toate materialele termo-izolante in multe aplicatii la constructii noi sau recondiționari.
- Beneficii mai mari la ratele de investitie fata de majoritatea investitiilor in produse financiare.
- Eficienta energetica sporita in cladiri - care poate duce la economisiri pentru utilizatorul final si venituri disponibile marite.
- Spatiu intern marit sau o amprenta redusa a constructiei - maximizand venitul din inchiriere sau vanzare si reducand costurile de investitie.
- Putine ajustari de design pentru case cu consum energetic scazut - costuri reduse pentru ajustarea produselor de constructie la cerintele de eficienta inalta si pentru utilizarea materialelor generale.
- Potential de crestere - pe masura ce cererea de termo-izolatie in cladiri noi creste si piata de reconditionari se dezvolta.