Tavanele suspendate casetate metalice se monteaza in incaperi din mai multe motive si au mai multe scopuri estetice sau functionale:
- pentru a reduce inaltimea incaperii si/sau pentru a izola termic incaperea, realizand economii energetice;
- pentru a ascunde instalatiile electrice, sanitare, de ventilatie sau orice traseu tehnic, creand in acelasi timp posibilitatea de acces pentru intretinerea a acestora;
- pentru a finisa partea superioara a incaperii, cand este necesara obtinerea unei suprafete neporose, necesare pentru a oferi un inalt grad de igiena, posibil de realizat doar printr-o intretinere si curatire periodica; 
- pentru corectarea caracteristicilor acustice ale ambientului;
- pentru decorarea interioara;
- pentru protejarea structurii cladirii la foc,ceea ce mareste timpul de interventie si permite evacuarea personelor prezente in incaperi.

Acest tip de tavan se realizeaza din:
- un sistem structural (la vedere sau ascuns)
- un sistem de inchidere (panouri decorative si/sau functionale)

A) SISTEME DE TAVANE STRUCTURALE


Sistemele structurale pentru realizarea tavanelor suspendate casetate, se compun din:
a. Profile
b. Accesori
Sistemele structurale sunt clasificate in doua categorii:
1. Structuri la vedere
2. Structuri ascunse

a.1) Structuri la vedere


Sunt realizate prin profile de forma ''T'' intors, care se folosesc pentru realizarea de caroiaje de sustinere a casetelor din metal, fibra minerala, ipsos, etc.

Profilele sunt realizate prin imbinarea a doua repere profilate la rece din care: 
- primul este realizat prin roluire la rece din platbanda de otel zincat galvanic in forma de T;
- al doilea este realizat din otel sau aluminiu prevopsit, aplicat mecanic direct in cursul profilarii, avand scopul de a rigidiza profilul T si de finisare decorativa a suprafetei din profil care ramane vizibila dupa montaj.

Modulele
Din pacate pe piata internationala, inca nu s-au uniformizat dimensiunile, utilizandu-se si module in inch si in mm.
Modulele cele mai folosite sunt in mm, modul 600mm si in inch, echivalent la 625mm.
Pentru a satisface exigentele clientilor, Antonio GUERRASIO produce ambele tipuri de module.

Executiiile standard pentru sistemele structurale in foma de ''T'' pentru tavane casetate
Pentru a raspunde exigentelor beneficiarilor, proiectantilor si executantilor, productia noastra este foarte diversificata, de acea producem acest gen de profile in mai multe variante, care difera dupa: 
- modulul placilor care poate sa fie 600mm sau 625mm: adica dimensiunea interaxiala intre orificiile destinate imbinarii intre profilele primare si secundare este submultiplu al acestor doua dimensiuni;
- dimensiunea bazei T-ului: poate fi cu baza de 24mm si baza de 15mm;
- dimensiunea inaltimii a T-ului: 38mm (pentru toate tipurile) si 32mm (numai pentru profile pentru structura secundara);
- modalitatea de imbinare ortogonala intre ele (partea la vedere a imbinarii), unde bazele profilelor care se imbina, pot sa se suprapuna sau pot fi la acelasi nivel;
- sistem de prindere (partea ascunsa imbinarii) intre profile.

Componente standard a sistemului cu denumirea lor
Sistemele structurale pentru tavane casetate, sunt compuse din urmatoarele elemente:
Profilul primar este produs la lungime de 3700mm (pentru modul 600mm) si 3600mm (pentru modul 625mm) si in doua variante de baza PP24/38 (cu baza 24mm) si PP15/38 (cu baza 15mm) - acest gen de profil, in orice varianta, fiind profilul de sustinere, este produs exclusiv cu inaltimea de 38mm. Pe suprafata verticala, fiecare profil prezinta o decuparea (decuparea pentru dilatarii termice) care permite marirea rezistentei la foc a tavanului.
Pentru prelungirea profilelor nu sunt necesare accesorii.
- Profilul intermediar lung care vine imbinat ortogonal cu profilul primar, este produs in doua variante de lungime 1200mm (pentru modul 600mm) si 1250mm (pentru modul 625mm), in doua variante de baza IL24/38 (baza de 24mm) si IL15/38 (baza de 15mm) si doua variante de inaltime IL24/38 (h =38mm) si IL24/32 (h =32mm) - profilul cu baza 15mm se produce numai cu inaltimea de38mm.
Profilul intermediar scurt care, de obicei, vine imbinat ortogonal cu profilul intermediar lung, este produs in doua variante de lungime 600mm (pentru modul 600mm) si 625mm (pentru modul 625mm), in doua variante de baza IC24/38 (baza de 24mm) si IC15/38 (baza de 15mm) si doua variante de inaltime IC24/38 (h=38mm) si IC24/32 (h=32mm) - profilul cu basa 15mm se produce numai cu inaltime de 38mm.

Modalitati de montaj:
Profilele se monteaza in functie de natura panourilor pe care trebuie sa le suporte.
In continuare prezentam montajul clasic, adica, acela in care se realizeaza un caroiaj modul 600x600mm, pentru alte modalitati de montaj, puteti consulta sectiunea care prezinta fisele tehnice ale produselor.
- Se fixeaza pe peretii laterali, la cota stabilita in proiect, profilele de conturare perimetrala (tip PPL, PDL, sau altul ales)
- Profilele primare de tip PP24/38 (sau 15/38) se suspenda de tavan, la interax 120 cm. 
- Profilele ILb/h (cu b/h se simbolizeaza dimensiunea bazelor si a inaltimii profilelor) se imbina ortogonal, intre doua profile PPb/h, la un pas de 600mm, urmand ca intre elementele ILb/h, sa fie imbinate ortogonal elementele Icb/h, rezultand astfel un caroiaj de 600 x 600 mm in care se monteaza panourile.

Variante de sisteme de prindere si modalitatea de imbinare a profilelor
Dupa cum am prezentat anterior, producem mai multe variante de profile, (care se diferentieaza dupa forma elementului de fixare si dupa cum arata imbinarea ortogonala dintre profilelor), acestea fiind:
- profile cu element de fixare stantat direct din profilare, realizand o imbinare suprapusa;
- profile cu element de fixare stantat direct din profilare, realizand o imbinare coplanara;
- profile cu element de fixare din otel arc adaugat si fixat mecanic prin nituire (cu imbinare suprapusa) care realizeaza o fixare antiseismica;
- profile FRECCIA (SAGEATA), cu element brevetat de fixare din otel arc (cu imbinarea suprapusa) care realizeaza o fixare antiseismica.

Nota*: acest tip de profil este cel mai potrivit pentru casetele rigide si grele (din: ipsos, gipscarton) montate cu structura la vedere, deoarece datorita rigiditatii panourilor daca s-ar folosi structura cu imbinarea suprapusa, caseta s-ar spijini numai pe colturi unde se suprapun profilele, ceea ce creeaza spatii intre profile si panouri, vizibile si inestetice.

NOUTATE
FRECCIA (SAGEATA) este cel mai nou sistem conceput si brevetat de GUERRASIO si care este cel mai inovativ pe piata sistemelor cu profile in forma de ''T'' intors, utilizate pentru realizarea structurilor de sustinerea tavanelor casetate.
Proiectul, care priveste forma elementului de fixare din otel arc, care este aplicat mecanic la structuri in forma de ''T'' intors, a fost demarat pentru a realiza o structura fiabila rezistenta la cutremure, dar ca sa fie si usor de montat si demontat.

a.2) Sisteme structurale ascunse


Sunt sisteme de prindere a casetelor metalice care permit realizarea de tavane in care structura portanta este complect ascunsa de panourile sau casetele care il compun

Profile PPN
Sunt profile care se suspenda de tavan, care permite fixarea, prin strangerea intre acele doua aripi, a bordurilor laterale a casetelor metalice.

TUBURI Helios
Alt sistem structural ascuns pentru casete din metal este constituit din tuburi sudate comerciale tip Helios (diametrul 22mm) pe care vin aplicate niste accesorii tip Clip care au un arc care permite modularea rezistenta de strangere a accesoriilor pe bordura laterala a casetelor metalice.


Sistemele de tavan casetat cu structura ascunsa sunt furnizate standard cu o structura simpla formata din profile PPN sau, la cerere, din tuburi (Tevi Helios) si cleme de sustinere.
In cazul in care este necesara o rigidizare si o mai mare coplaneitate a tavanului casetat se poate furniza si o structura dubla care contine, fata de cea standard, si profile C, racorduri de suspensie si lamele de fixare.

a.3) Accesorii pentru tavane casetate


Sunt componente, de obicei metalice, care sunt necesare si/sau complmentare la montarea de tavane false.
Intre acestia putem enumera:
- Sisteme si accesori pentru fixare si/sau suspendare (tije, bare si benzi cu orifici pentru suspendare si reglare, arcuri de reglare, cleme si arcuri de imbinare a profilelor)
- Profilul Distantier PD, care se foloseste numai atunci cand trebuie montate panouri care reclama ascunderea structurii transversale (de obicei sunt panouri de vata minerala sau de polistiren, care au lungimii de 200 sau 3000mm). Sunt produse la lungimi adecvate pentru casete 600x600, dar la cerere, pot fi produse si la alte dimensiuni. Acest gen de profil se foloseste si pentru a mentine elementele intermediare IC la distanta adecvata atunci cand sunt sprijinite pe profilul perimetral (acolo, normal nu este nimic care tine constant pasul). 
- Profilul PR care permite marirea distantei (interaxiale) intre elementele de suspendare si care se folosesc in conditiile in care, din diferite motive (de exemplu realizarea de tavane in hale), nu poate fi respectata distanta interaxiala maxima de 120cm intre puncte de suspendare a tavanului. Se foloseste prin introducerea lui (prin clipsare) pe partea verticala a profilelor primare PPXX/38 (cu XX este folosit, pentru simplitate, in loc de 24 sau 15) inainte ca acestea sa fie suspendate si mareste rezistenta structurii primare. 
- Accesoriu SPP este un accesoriu multifunctional care se foloseste pentru suspendarea profilelor PPXX/38, sau a profilelor PPN (cele necesare pentru realizarea tavanelor cu structura ascunsa), sau pentru realizarea de imbinarii transversale intre profilele SP45/18 si profilele PPN sau PPXX/38 in cazul in care se doreste realizarea unei structuri primare.
- Profilul SP45/18 este un profil din otel zincat de 0,6 mm care este folosit, impreuna cu accesoriul SPP, pentru realizarea de stucturi primare.
- Accesoriul CLIP care se foloseste pentru a evitare ca diferentele de presiune, care pot aparea intre acele doua zone, sub si deasupra tavanului, sa ridice casetele daca acestea sunt prea usoare.B) CASETE (sau Panouri) metalice decorative


Generalitatii
Tavanul suspendat realizat cu panourile metalice, este potrivit pentru a fi utilizat in spatii unde este necesara obtinerea unei suprafete rezistente si foarte usor de intretinut. Este ideal pentru spatiile unde se impune o intretinere si curatenie periodica, acolo unde este obligatorie instalarea unui plafon care nu este poros, pentru a oferi un grad ridicat de rezistenta in timp.
In cazul in care tavanul este comandat cu caracteristici care impun modificarea caracteristicilor acustice ale ambientului, casetele pot sa fie furnizate cu suprafata perforata (cu gauri de dimensiuni si suprafata gaurita utila diferite, la cererea clientului pe baza solicitarilor tehnico-functionale) si, daca este necesar, pot fi si captusite cu un material care determina o marire de caracteristice de absorbtie a sunetelor asigurand, in acest fel, o acustica ambientala optima.
Fiind foarte usor de instalat si manevrat, acest tip de tavan, permite accesul usor la instalatiile tehnice aflate deasupra tavanului, orice interventie si intretinere a acestora efectuandu-se usor si rapid.

Avantaje

Se monteaza foarte rapid pe structura la vedere sau ascunsa si permite inspectionarea usoara pentru intretinere a instalatilor care trec pe deasupra tavanului.

Izolarea termica
Izolarea termica se realizeaza cu ajutorul unor panouri usoare,cu conductivitate termica mica, asezate deasupra tavanului casetat.

Performante acustice (Absorbtia sau izolare Fonica)

Pentru a asigura o buna absorbtie acustica trebuie sa se opteze pentru panouri perforate care sunt captusite pe interior cu un netesut negru, lipit la cald, care asigura modificarea timpului reverberarii.
Panourile pot fi realizate si in model STRECK adica folosind tabla EXPANDATA. Taieturile si tractuinile succesive a tablelor, determina gauri, in forma de romb, limitate de lamele torsionate care ofera panoului un efect vizual neregulat. Datorita aceste lamele torsionate se intrerup, dar nu se modifica, undele sonore de tonalitate inalta, medie si/sau joasa, pentru a determina absorbtia fonica in spatiile cu un trafic ridicat. Putem furniza si saltele din material fibros sau burete melaminic, sau din alte materiale, care permit marirea nivelul de absorbtie acustica.

Instalatiile care pot fi integrate
Sistemului permite montajul diverselor accesorii:

- Corpuri de iluminat : canale luminoase, plafoniere, spoturi incastrate, etc;
- Sisteme de ventilatie: grile de absorbtie si refulare a aerului, anemostate, ventilatoare;
- Sisteme de difuzarea sonora;
- Sisteme de siguranta: sprinklere, senzori de fum, senzori de prezenta pentru antifurt sau aprinderea automata de luminii etc.

Reactia si rezistenta la foc
Euroclasa A1 de reactia la foc atat pentru otel cat si pentru aluminiu.
Pentru a obtine si rezistenta la foc, peste tavan trebuie prevazuta suprapunerea de saltele din materiale izolante termice (vata de sticla sau alt gen de vata minerala).

b.1) Panouri metalice clasice


b.1.a) Panouri cu structura la vedere (PalaV - PacaV)
Panourile tip PxxxV constituie un sistem de tavan metalic casetat format din panouri modulare, ce se monteaza pe o structura la vedere, de tip ''T'' cu baza 15mm sau 24mm, ascund instalatiile electrice, sanitare, de ventilatie sau orice traseu tehnic, suspendat deasupra tavanului metalic si permit accesul in orice punct, datorita faptului ca panourile se sprijina pe profile, prin propria lor greutate.

Din punct de vedere estetic acest tip de panouri, odata montate in caroiajul creat de structura T, permit vizualizarea structurii.
Panourile pot fi produse din tabla subtire de aluminiu (0,5; 0,6; 0,8mm) prevopsit, sau din otel (0,4; 0,5; 0,6mm) prevopsit sau otel zincat si postvopsit.
Dimensiuniile nominale standard sant 600x600mm, 300x300mm, 300x600mm, 300x1200mm, dar la cerere pot fi furnizate la dimensiunile comandate de catre beneficiar.

b.1.b) Casete cu structura la nivel (PalaF - PacaF)
Panourile tip PxxxF constituie un sistem de tavan metalic casetat format din panouri modulare, ce se monteaza pe o structura la vedere, de tip T cu baza 24mm, care permit accesul in orice punct, datorita faptului ca panourile se sprijina pe profile, prin propria lor greutate.
Din punct de vedere estetic acest tip de panouri, odata montate in caroiajul creat de structura T, permit vizualizarea structurii.
Panourile pot fi produse din tabla subtire din aluminiu (0,5; 0,6mm) prevopsita, sau din otel (0,4mm) prevopsit or zincat si postvopsit.
Dimensiuniile nominale standard sant 600x600mm.

b.1.c) Casete cu structura semiascunsa (PalaS - PacaS)
Panourile tip PxxxS constituie un sistem de tavan metalic casetat, format din panouri modulare, ce se monteaza pe o structura la vedere, de tip ''T'' cu baza 15mm sau 24mm, si permit accesul in orice punct, datorita faptului ca panourile se sprijina pe profile, prin propria lor greutate.
Din punct de vedere estetic acest tip de panouri, odata montate in caroiajul creeat de structura T, datorita faptului ca trec sub nivelul structurii cu 10 sau 30 de mm in functie de model, mascheaza partial structura de sustinere a casetelor.
Panourile pot fi produse din tabla subtire din aluminiu (0,5; 0,6mm) prevopsit, sau din otel (0,4mm) prevopsit sau otel zincat postvopsit.
Dimensiuniile standard sunt realizate numai pt caroiaje 600x600mm si cu inaltimii h30 (numai pentru structura T cu baza 24mm), h10 (atat pentru structura T cu baza 15mm cat si cu baza 24mm).
Panourile standard au partea cu finisajul cerut la exterior dar, la cererea proiectantului sau clientului, pot sa fie indoite cu partea la vedere la interior in asa fel incat sa se poate realiza si tavane in care casetele sunt montate intors astfel incat in asa fel ca structura ramane complect la vedere (a se consulta desenele din sectiunea documentatii).

b.1.d) Casete cu structura ascunsa (PalaN - PacaN)
Panourile tip PxxxN sunt folosite pentru montarea de tavane metalice casetate formate din panouri modulare montate prin clipsare pe structura de sustinere, constituita din profile tip clip sau tuburi de metal cu diametru 22mm (numite tuburi tip Helios) si cleme de sustinere.
Acest tip de tavan este indicat pentru a fi utilizat in spatii unde este necesara obtinerea unei suprafete rezistente si foarte usor de intretinut.
Tavanul suspendat din panouri PxxxN se utilizeaza in cazurile in care se doreste realizarea unui tavan cu suprafata continua (fara elemente structurale la vedere) economic, dar totusi de un nivel calitativ ridicat.
Panourile prevazute cu marginiile avand un profil special, sunt montate prin clipsare, pe o structura portanta primara formata dintr-un profil triunghiular PPN.
Designul particular al profilului si marginiile laterale a casetelor, permit o pozitionare foarte usoara si precisa a panoului in lacasul lui dar, cu ajutorul unei scule speciale, disponibile la cerere, tot la fel de usor se poate extrage panoul.
Tavanul este furnizat standard cu o structura simpla, formata doar din profilul portant tip PPN. In cazul in care este ceruta o mai mare rapiditate de reglarea planeitatii a plafonului casetat se poate furniza o structura dubla care contine in plus fata de cea standard profile C si accesorii de imbinare ortogona a structurilor primare cu PPN.
Panourile pot fi produse din tabla subtire din aluminiu (0,5; 0,6mm) prevopsit, sau din otel (0,4mm) prevopsit sau otel zincat postvopsit.
Dimensiuniile standard sant 600x600mm, 300x300mm, 300x1200mm, dar pot fi ofertate si alte dimensiuni la cererea beneficiarului.

Alte posibile uitlizari
Acest gen de panouri, produse cu grosimi mai mari (minim 0,8mm din aluminiu si 0,6mm din otel), pot fi folosite si pentru realizarea de fatade.
Casete Model DIAMOND
Sunt casete care cu forma lor pot sa fie folosite cu destinatie decorativa, iar datorita caracteristicilor fonice, pentru corectarea caractreisticilor acustice ale ambiantului in care se amplaseaza.
Dimensiuniile standard sant 600x600mm, dar la cerere pot fi furnizate la dimensiunile comandate de catre beneficiar.

Sistemul de montare
Panourile acestui sistem de tavan pot fi montate cu ajutorul a doua tipuri de structura in functie de cerinte:
- Clipsat pe o structura portanta formata din profile triunghiulare tip PPN
- Clipsat pe o structura portanta formata dintr-un tub metalic tip Helios cu diametru de 22 mm si cleme de sustinere.

Atentie: Sunt cazuri in care casetele tip PalaN sau PacaN prin adaugarea pur si simplu a unei garnituri pe lateralele panourilor care dupa montaj vor fi in contact, pot fi folosite ca un ''Sistem Etans'' inspectionabil. Acest sistem nu poate sa garanteze etansarea pentru ca are colturile neprotejate impotriva penetrarii aerului si pentru ca garnitura de etansare vine montata pe vertical unde, din cauza modalitati de montare, dupa prima demontare nu mai poate sa garanteze aceleasi carecteristici ca la primul montaj.
Tavanul metalic casetat PxxxN Etans permite o mai mare adaptare a sistemului in cazul montarii in spatii externe. In acest caz panourile au marginile profilate in asa fel incat sa poata fi fixate in clipsuri speciale care la randul lor sunt sustinute de un tub rotund din metal cu diametru de 22 mm. Panourile pot fi demontate individual ceea ce permite un acces foarte usor la spatiul tehnic de deasupra tavanului casetat.

NOUTATE absoluta

b.2) Tavane casetate Il TRANSFORMISTA brevetat GUERRASIO


Tavanul care ajuta la respectarea mediului.


Este un tavan suspendat inspectionabil, care permite reducerea deseurilor rezultate din dezafectarea tavanelor casetate vechi si, implicit, respectarea a mediului inconjurator.

Este un sistem inovativ de constructie a tavanelor care s-a nascut din idea de a realiza tavane suspendate cu structura ascunsa (sau semiascunsa) folosind profilele cele mai folosite in lume: adica cele care de obicei se folosesc pentru realizarea tavane casetate cu structura la vedere.
Ideea porneste de la necesitatea de a schimba tavane casetate vechi din motive estetice sau functionale, odata cu schimbarea destinatiei incaperilor in care aceste tavane au fost montate. Odata cu demontarea tavanelor vechi intervin si probleme legate de sortarea si stocarea deseurilor rezultate in functie de natura lor. Operatia in sine este costisitoare, consumand timp si resurse.

Schimbarea tavanelor poate sa fie determinata de exemplu la schimbarea destinatiei spatiilor inchiriate.
Deoarece din motive economice in general, s-au utilizat peste tot tavane casetate cu fibra minerala sau ghips in timp apar probleme cauzate de natura materialelor utilizate, cum ar fi:
- structura de baza isi schimba culoarea, din cauza fumului, vaporilor sau radiatiei UV
- placile se ingalbenesc, se pateaza din cauza scurgerilor de apa sau condens sau chiar se deformeaza din cauza umiditatii mediului ambiant.
In cazul in care tavanul casetat trebuie reconditionat, pentru ca estetic si functional sa fie adus la normal, manopera pentru demontare curatare profile, revopsire placi si profile, inlocuire placi deteriorate si remontarea tavanului si in plus timpul in care spatiul este nefunctional din cauza reparatiilor, pot face aceasta actiune neatractiva economic, optandu-se pentru inlocuirea tavanului cu unul nou.
In alte cazuri tavanul casetat vechi trebuie schimbat obligatoriu deoarece nu mai este conform cu normele in vigoare din domeniul de activitate nou prevazut pentru spatiu, gen fast-food,desfacere produse alimentare, carne, branzeturi etc.

Cu proiectul ''IL TRASFORMISTA'' am rezolvat, pentru prima data in lume, problema refolosirii direct in santier a structurii si, daca se doreste, a panourilor tavanelor casetate vechi, reducand astfel cantitatea de deseuri rezultate care trebuie reciclate conform normelor.
De aceea afirmam ca IL TRASFORMISTA este tavanul care ajuta la respectarea mediului.

Avantajul mare al folosirii acestui sistem de tavan, in cazul reabilitarii tavanelor vechi, este reprezentat din faptul ca nu este necesara demontarea structurii vechi si, in multe cazuri, nici a casetelor existente.

Instalatiile care pot fi integrate in sistemului ''IL TRASFORMISTA''
Toate tipologiile de tavane care apartin la sistem ''IL TRASFORMISTA'' pot sa fie integrate cu toate instalatiile tehnologice necesare pentru o folosirea confortabila a ambiantului.
Accesoriile pentru integrarea instalatiilor in tavan suspendat sant proiectare si produse de firma noastra pe baza caracteristiciilor specifice a modelullui tavanului si pe baza exigentelor montatorului; adica, la cererea clientului, putem furniza: 
- corpuri de iluminat (plafoniere, canale luminoase, spoturi ingropate, cu leduri etc.);
- sisteme de ventilatie (grile de absorbtie si refulare a aerului, anemostate, ventilatoare;
- sisteme de difuzarea audio;
- sisteme de siguranta: antifoc, antifum, antifurt, etc.;

La cerere furnizam si echipamentul necesar pentru climatizarea proiectata si executata pentru a fi integrata in sistem.

Din proiectul inovator ''IL TRASFORMISTA'' fac parte urmatoarele tipuri de tavane casetate:

b.2.a) ECO-BOX®
Este un sistem de tavane din casete metalice care este montat pe structura clasica in forma de ''T'' pentru tavane casetate.
Casetele au dimensiunea de 590x590mm si pot fi realizate atat din aluminiu prevopsit, in culoarile tabelului nostru de culori, cat si, la cerere, din otel zincat si postvopsit in toate culorile RAL.
Tavanul, in urma montajul arata ca o suprafata plana cu canale de latime 10mm, in care structura, nu este vizibila, ea fiind mascata de peretii laterali ai casetei.
Atat structura cat si casetele minerale vechi pot ramane pe pozitie, ramanand ascunse de panourile metalice nou montate, ramanand cu caracteristicile initiale de izolatie termica si fonica.

b.2.b) ECO-LAB®
Este un sistem de tavane din casete metalice etansate,care este montat pe structura de tavane casetate clasice si care asigura si un optim grad de izolare impotriva prafului**. Aceasta caracteristica il face sa fie ideal pentru utilizarea lui in spatii unde este necesar un control riguros asupra igienei ambientale (de esemplu: Industria farmaceutica, industria alimentara, Industria electronica, Spitale, Camere albe,etc.).

Izolarea impotriva prafului este obtinuta prin inserarea unor garnituri din cauciuc pe partea superioara casetelor care au o bordura care la contactul cu partea inferioara a structurii in forma de ''T'' se etanseaza ermetic

Este primul sistem demontabil in lume care prin folosirea sistemului de structura in forma de ''T'' permite evitarea deteriorarii etansarii in faza de montare si demontare in asa fel ca tavanul este etans chiar dupa mai multe demontari necesare pentru interventii la instalatiile pe care le mascheaza.
Forma casetelor permite ca pe colturile lor sa fie amplasate accesorii cu functii de acrosare la structura de sprijin,precum si a sistemului de etanasare.Este SINGURUL SISTEM care asigura o separare perfecta a spatiilor separate de tavanul casetat.

Profilele perimetrale(etansarea pe peretii verticali) au garnituri de etansare incorporate care permit realializarea etansarii spatiul de deasupra tavanului casetat chiar daca ele trebuie taiate spatiul nefiind uniform sau multiplu al modului de baza.

Sistemul de montare
Pentru montarea casetelor este necesar ca pe fiecare imbinarea in cruce a caroiajului structurii sa fie suprapus un accesoriu special multifunctional (denumit JOKER) care permite agatarea arcurilor care au functia de a tine acrosate pe sistemul de sprijim si tensionate casetele pe garnitura de etansare.
La montaj casetele se agata de JOKER prin intermediul arcurilor care vor fi introduse in orificiile alungite care sunt la baza acestui accesoriu.Montajul se finalizeaza prin presarea manual a casetelor pe suprafata profilelor T de sprijin.
Nota**: Pentru a mentine caracteristica de izolare impotriva prafului nu este posibil realizarea acest gen de tavan in versiunea perforata.

b.2.c) ECO-PAR®
Este un sistem de tavane suspendate din casete metalice care se montateaza pe structura in ''T'' pentru tavane casetate clasice. Sistemul arata similar cu un sistem de lamele longitudinale pe care sunt sprijinite casete rectangulare. Sistemul este compus din urmatoarele elemente: Structura in forma de ''T'' (cu incidenta a profilelor componente diferita fata de acea montata cu sistemul clasic), accesoriu multifunctional ''Joker'', o piesa ascunsa ''TN'' in forma de paralelepiped cu baza patrata,care se cupleaza cu piesa JOKER, lamela in forma de ''C'' cu sectiunea 120x30mm (care sunt prelungibile direct pe piesa TN sau printr-un accesoriu de imbinare liniara in forma de ''U'') si, in sfarsit, casetele dreptunghiulare care vor fi agatate de lamele (sprijinite pe lamele).
Casetelor standard au latimi 226 si 330mm si lungimii de 108, 138, 168cm, dar, la cerere,pot fi realizate cu lungimii care pornesc de la 48cm cu posibilitatea de a le modifica din 10 in 10 cm.

Sistemul de montare
Structura in ''T'' va fi montata intr-o maniera un pic diferita fata de montajul clasic: Profilele primare PP24/38 vor fi suspendate la un interax de 120cm dupa ce intre ele vor fi montate profilele IL 24/38, la un pas cu 12cm mai mare decat lungimea casetelor alese, folosind orificiile stantate pe laterala profilului primar. Se monteaza o piesa JOKER,in fiecare intersectia a profilelor primare cu cele secundare de 120cm, peste care se monteaza o piesa TN prin rasucire. Mergand cu montajul mai de parte, lamelele se acroseaza de piesele TN si apoi se monteaza panourile prin sprijinirea pe lamelele montate anterior.
In cazul reconditionarii tavanelor vechi, inaintea de alegerea lungimii casetelor, este indicata verificarea profilelor primare care trebuie refolosite, si in functie de distanta interaxiala a orificiilor se calculeaza lungimea casetelor (lungimea casetelor va fi calculata inmultind distanta interaxila a gaurilor pentru numarul de module si scazand, din rezultat obtinut, 12cm care este dimensiunea lamelelor).
.l arata la vedere ca un sistem de casete patrate sau dreptunghiulare inramate in elemente metalice rectangulare care au in comun un element patrat (care poate sa aiba forma piramidala) si care poate sa fie constituit de mai multe materiale: metal, lemn, sticla, oglinda, marmura, ceramica decorata, etc.
Sistemul este compus din urmatoarele elemente: 
- Structura constituita de profile in forma de ''T'' intors ca cea folosita pentru tavane casetate clasice; 
- Accesoriu multifunctional ''Joker'';
- Piesa decorativa ''TD'' in forma de paralelepiped cu baza patrata 120x120mm care, la cererea clientului, poate sa fie finisata, in forma piramidala sau sferica si poate sa fie realizata din mai multe materiale: metal, lemn, etc.
- Caseta dreptunghiulara ''PC'' in forma de ''C'' cu sectiunea 120x30mm care constituie ''Rama decorativa'' si care standard se produce in urmatoarele lungimii: 180mm, 480mm, 780mm, 1080mm.
- ''Casetele'' de completarea tavanului, care pot fi patrate sau dreptunghiulare, si sunt produse, in versiunile standard, in latimile 180mm, 480mm, 780mm si 1080mm si lungimii de 180mm, 480mm, 780mm si 1080mm.
In cazul reconditionarii tavanelor vechi,pentru a permite montarea panourilor vechi din fibra minerala peste tavanul nou in asa fel incat sa se poata pastra caracteristiciile de izolare termica sau de absorbtie acustica, producem un profil din otel zincat in forma de T care se monteaza peste accesoriile Joker si se sprijina pe acestia.

Sistemul de montare
Dupa montarea structurii constituita de profile in forma de ''T'' folosite pentru tavane casetate clasice, este necesar ca in fiecare imbinarea in cruce a caroiajul structurii sa fie suprapus un accesoriu multifunctional Joker. Pe Joker se cupleaza prin rotire pe partea inferioara a lui piesa decorativa TD care va deveni sprijin pentru piesele PC.
Piesele PC se monteaza prin alunecare intre profilul T si piesa decorativa TD, in care PC se fixeaza prin intermediul unor aripioare care se indoaie dupa montaj pentru a asigura montajul impotriva deplasarilor accidentale.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Tavane suspendate casetate
 VERTEBRA
Catalog, brosura
Denumiri comerciale:
ECO-BOX, ECO-LAB, ECO-TILE...
  
vezi in biblioteca
Timp de incarcare pagina: 0.385 sec sql:0.000 sql cache:true