Geamuri rezistente la foc, tamplarie rezistenta la foc prevazuta cu geamuri rezistente la foc:
Aplicarea structurilor transparente este componenta importanta a arhitecturii zilelor noastre, in special in cazul spitalelor, al cladirilor administrative, hotelurilor, halelor industriale, etc. Dupa dezvoltarea sticlelor speciale rezistente la foc, in prima etapa s-au executat deschideri transparente de dimensiuni mici, azi insa pot fi utilizate solutii avand geamuri cu suprafata mare si usi complete din sticla, fixate in profile.

Din punctul de vedere al protectiei la foc, cerintele fata de aceste structuri transparente corespund celor stabilite pentru celelalte structuri de compartimentare, adica:

• trebuie sa impiedice extinderea focului si fumului,
• trebuie sa-si pastreze functia de compartimentare a spatiului,
• trebuie sa satisfaca cerintele privind temperatura laturii protejate de foc.
Prin satisfacerea acestor cerinte, structura impiedica aprinderea materialelor inflamabile depozitate in partea protejata de foc si asigura utilizarea libera a cailor de evacuare.
p1p1.jpg


p1p2.jpgStructurile de sticla, rezistente la foc de tip Promat - SYSTEMGLAS® si PROMAGLAS® combina in mod ideal satisfacerea cerintelor de protectie contra focului cu transmisibilitatea luminii si cu transparenta.
Structurile Promat - SYSTEMGLAS® si PROMAGLAS® sunt combinatii speciale de geamuri rezistente la foc, stratificate care sunt constituite din mai multe fasii de sticla si din straturile rezistente la foc situate intre acestea, straturi care in prezenta focului se activeaza formand un strat izolator de mare eficacitate. In aceste situatii, geamurile rezistente la foc transparente, se transforma practic in pereti de compartimentare, rezistenti la foc, netransparenti.
Geamurile rezistente la foc sunt structuri ale caror utilizare necesita autorizare. Toate structurile de geamuri si de usi rezistente la foc, in executia lor structurala completa - inclusiv tocurile inguste din lemn si din profil de otel, structurile portante, feroneriile, elementele de sustinere si de fixare, respectiv solutiile de etansare - dispun de autorizatiile tehnice necesare.

Perete din sticla PROMAGLAS®-System GG - Koln (30 minute)
Peretele din sticla cu dimensiunea max. de 1400 x 2300 mm, avand valoarea limita de rezistenta la foc de 30 minute, consta din fasii de sticla rezistenta la foc PROMAGLAS®, groase de 17 sau de 21 mm, sustinute de structuri din tevi de otel de pe latura interioara a peretelui si console de otel ale acestora, fixate la colturi. Rosturile orizontale si verticale dintre placile de sticla sunt etansate cu silicon SYSTEMGLAS®. Straturile de sticla sunt racordate la structurile de pardoseala, de perete si de tavan prin intermediul benzilor termoizolante PROMATECT®-H, fiind montate fara tocuri. Lungimea de montare a peretelui din sticla este nelimitata, inaltimea acestuia poate fi de cel mult 5 m. Peretele din sticla poate fi montat numai in interiorul cladirilor.

Perete cu suprafata completa din sticla PROMAGLAS®-System (60 respectiv 90 minute)
Peretele din sticla cu valoarea limita de rezistenta la incendiu de 90 minute este format din straturi de sticla antifoc SYSTEMGLAS®, groase de 45 mm, late de 1200 mm, asezate una langa cealalta in inaltimea totala a spatiului (2700 mm), fara compartimentare orizontala. Rosturile verticale sunt etansate cu silicon SYSTEMGLAS®. Straturile din sticla sunt fixate la pardoseala si la tavan printr-o pereche de segmenti inchisi din otel cu un diametru de 50/20 x 2,0 mm, cu aplicarea intermediara a unor benzi elastice de suport. Structura din sticla rezistenta la foc este asezata pe o talpa de montare a geamurilor de pe podea, racordandu-se la peretii portanti si la zidurile usoare prin intermediul benzilor PROTATECT®-H sau PROMASEAL®-PL. Peretele din sticla poate fi aplicat numai in interiorul cladirilor.

Usa cu suprafata completa din sticla PROMAGLAS®-SR (30 minute)
Usile SR din sticla cu valoare limita de rezistenta la foc de 30 minute sunt livrate in varianta cu o singura aripa sau in varianta cu doua aripi, cu tocul aferent, gata de montare. Inaltimea placilor de usa SYSTEMGLAS® este de 2218 mm, latimea lor la usile cu o singura aripa este de 586-1186 mm, la usile cu doua aripi poate fi intre 1311-2411 mm. Tocul va fi fixat la peretele portant sau la zidul usor la locul montarii, fiind acoperit cu mortar. Usile vor fi fixate la cadrul din otel cu ajutorul unor balamale cu pene, sudate pe partea lor superioara. Aripile se inchid cu un dispozitiv de inchidere superior sau inferior, la alegere. Profilul subtire din otel al sinei-coltar aproape ca se contopeste cu tocul. Poate fi executata si ca usa de izolare a fumului, cu sau fara cerinta de rezistenta la foc, insa si ca usa obisnuita din sticla, cu un aspect totdeauna identic si estetic. Poate fi aplicata numai in spatii interioare.

Structura de perete din sticla PROMAGLAS® cu toc din lemn (30 minute)
Structura de perete din sticla cu o valoare limita de rezistenta la foc de 30 minute consta din straturi din sticla, antifoc PROMAGLAS®, incadrate in profile din lemn masiv sau stratificat, aplicate conform solicitarilor, ale caror dimensiune pot fi de 1350 x 2350 mm, cu o grosime de 17, 21 sau 35 mm. Firele de sustinere verticale ale cadrului ingust de profil traverseaza fara imbinari inaltimea de constructie de cel mult 5,0 m, profilele orizontale sunt racordate una la cealalta, respectiv la profilul vertical prin imbinari cu cepuri si prin incleiere (eventual prin fixarea complementara prin cuie). sipcile din lemn de sustinere a suprafetelor de sticla sunt fixate la profile, capetele profilelor sunt fixate la perete, la pardoseala si la tavan prin intermediul unui strat din silicon SYSTEMGLAS®, cu suruburi cu diblu si cu suruburi rapide. In cazul montarii in ziduri usoare cu structura din otel, bordurile de primire vor fi invelite cu benzi termoizolante PROMATECT®.

Structura de perete din sticla cu cadru din otel PROMAGLAS® (30 minute)
Peretele din sticla, cu valoarea limita de rezistenta la foc de 30 minute este constituit din sticla antifoc PROMAGLAS®, avand dimensiuni de 1200 x 2300 mm, grosime de 17, 21 sau 35 mm, incadrate cu segmenti inchisi din otel, avand sectiune de patrat sau sectiune dreptunghiulara, ajustate una langa cealalta in pozitiile dorite, conform pretentiilor estetice. Profilele din otel vor fi prevazute cu un invelis din benzi rezistente la foc PROMATECT®-H groase de 12 mm, fixate pe ambele laturi cu ajutorul unor suruburi, care preiau si sarcina sipcii de sustinere a tablei de sticla. Fixarea elastica dintre marginea suprafetei din sticla respectiv benzile PROMATECT®-H este asigurata de catre talpa de montare a sticlei si stratul de silicon SYSTEMGLAS®. Inaltimea maxima de montare a peretelui din sticla este de 5,0 m, lungimea lui intre peretii masivi este nelimitata, in cazul racordarii la ziduri usoare va fi insa de cel mult 3,5 m. Racordarea la peretele masiv a profilelor din otel are loc prin intermediul unui strat de vata minerala, cu suruburi metalice cu diblu, doua profile din otel pot fi fixate una la cealalta cu ajutorul suruburilor sau prin sudura. Peretele din sticla poate fi montat numai in spatiul interior.


Structura de perete din sticla PROMAGLAS® cu cadru din otel (60 respectiv 90 minute)
Peretele din sticla cu valoarea limita de rezistenta la foc de 90 minute este constituit din suprafete din sticla rezistenta la foc PROMAGLAS®, avand dimensiuni de 1200 x 2300 mm, grosimea de 37, 41 sau 55 mm, incadrate cu segmenti inchisi din otel, avand sectiune de patrat sau sectiune dreptunghiulara, fixate una langa cealalta in pozitiile dorite, conform pretentiilor estetice. Profilele din otel vor fi prevazute cu un invelis din benzi termoizolante PROMATECT®-H groase de 2 x 15 mm, fixate pe ambele laturi cu ajutorul unor suruburi, care preiau si sarcina sipcii de sustinere a sticlei. Racordarea elastica dintre marginea tablei din sticla respectiv benzile PROMATECT®-H este asigurata de catre talpa de montare a sticlei si stratul de silicon SYSTEMGLAS®. Inaltimea maxima de montare a peretelui din sticla este de 5,0 m, cu o lungime oarecare. Racordarea la peretele masiv al profilelor din otel are loc prin intermediul unui strat de vata minerala, cu surub metalic cu diblu. Suprafata de protectie a benzilor PROMATECT®-H care protejeaza cadrul profilului din otel, poate fi prevazuta cu un invelis din lemn, din aluminiu sau din otel inoxidabil. Peretele din sticla poate fi montat numai in spatiul interior.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Promaglas si Systemglas inscrise in Registrul Unic al CTPC
 PROMAT
Certificare produs
Denumiri comerciale:
SYSTEMGLAS, PROMAGLAS
Sticla rezistenta la foc
 PROMAT
Fisa tehnica
Denumiri comerciale:
PROMAGLAS GG, SYSTEMGLAS, PROMAGLAS...
Declaratie de conformitate
 PROMAT
Certificare produs
Denumiri comerciale:
PROMAGLAS
vezi in biblioteca
Sticla rezistenta la foc | Exemple de utilizare (9 foto)
  • Sticla rezistenta la foc
 PROMAT - Poza 1
  • Sticla rezistenta la foc
 PROMAT - Poza 2
  • Sticla rezistenta la foc
 PROMAT - Poza 3
  • Sticla rezistenta la foc
 PROMAT - Poza 4
  • Sticla rezistenta la foc
 PROMAT - Poza 5
  • Sticla rezistenta la foc
 PROMAT - Poza 6
  • Sticla rezistenta la foc
 PROMAT - Poza 7
  • Sticla rezistenta la foc
 PROMAT - Poza 8
  • Sticla rezistenta la foc
 PROMAT - Poza 9

vezi in biblioteca