Ai nevoie sa mergi la santier cu informatiile din aceasta pagina? Foloseste butonul "Tipareste"!


Somaco ofera solutii pentru proiectele de infrastructura electrica - clasica sau alternativa: stalpi din beton pentru linii electrice aeriene (L.E.A.), Casute din beton armat pentru posturi de transformare, Camine de tragere pentru linii electrice subterane (L.E.S.). La cerere, Somaco poate produce si alte elemente din beton pentru infrastructura electrica.


Experienta acumulata cu fiecare proiect, sustinuta de multiplele certificari pe care le detinem, garanteaza calitatea si durabilitatea prefabricatelor noastre.


Elementele prefabricate din beton produse de Somaco reprezinta alegerea inteligenta pentru proiectele de infrastructura electrica! 


Stalpi din beton pentru linii electrice aeriene (L.E.A.)


Stalpii electrici vibrati si centrifugati sunt produsi in conformitate cu SR 2970/2005 (Stalpi prefabricati din beton armat si precomprimat pentru L.E.A.), SR (EN) 12843/2005 (Produse prefabricate din beton. Stalpi) si SR (EN) 13369/2005 (Reguli comune prefabricate din beton) si sunt agreati de Electrica SA (Somaco Grup Prefabricate a obtinut "Autorizatie de comercializare" din partea Electrica SA).


Domenii de utilizare

Stalpii L.E.A. sunt utilizati pentru sustinerea liniilor electrice aeriene, in conformitate cu normativele specifice, in zone locuite si in conditii normale de mediu. Utilizarea in conditii climaterice si de mediu deosebite impune luarea unor masuri suplimentare de catre proiectantului liniei. La solicitarea clientului, stalpii pot fi livrati cu beton tratat cu substante hidrofobizante, aplicate la exterior sau in masa betonului.


Stalpii pentru L.E.A. sunt prevazuti la varf si la baza cu borne de legare la pamant si goluri PVC cu diametrul de 25 mm pentru prinderea consolelor. Stalpii centrifugati au golul inchis in partea superioara, pentru a preveni degradarea in timp a betonului si armaturilor.


Somaco Grup Prefabricate ofera urmatoarele solutii pentru proiectele de infrastructura electrica:Casute din beton armat pentru posturi de transformare
Camine de tragere pentru linii electrice subterane (L.E.S.)


Somaco ofera 2 solutii pentru acest tip de camine:Instructiuni de manipulare si depozitare a stalpilor L.E.A. produsi de Somaco

Manipularea stalpilor se face cu dispozitive speciale (grinzi de manipulare), dotate cu cabluri care se infasoara in jurul stalpilor sau se prind de urechi la distantele prevazute in proiect. Nu este admisa manipularea prin tarare, rostogolire sau aruncare. Depozitarea stalpilor se face pe platforme plane, orizontale, conform proiectului de executie si standardului SR 2970. Se depoziteaza in aceeasi stiva doar stalpi de acelasi tip si se reazama pe sipci de lemn de esenta tare. Inaltimea stivelor nu va depasi 4 randuri. La suprapunerea randurilor se va avea grija ca reazemele sa fie asezate pe aceeasi verticala. Stivele de stalpi centrifugati trebuie asigurate lateral cu pene pentru a nu se rostigoli.


Garantie si certificare

Stalpii L.E.A. produsi de grupul de firme Somaco au garantie in conditiile respectarii instructiunilor de manipulare, depozitare, conservare, utilizare si montaj. Durata minima de viata normata a stalpilor L.E.A. este de 40 ani.

Elementele prefabricate din beton pentru infrastructura electrica sunt produse de Somaco  in conformitate cu standardele europene armonizate. Produsele Somaco sunt realizate intr-un sistem de management integrat calitate-mediu-securitate si sanatate ocupationala cu certificare SRAC CERT, organism de certificare europeana: ISO 9001:2008 Sistemul de Management al Calitatii, Sistemul de management al mediului ISO 14001:2004 si Sistemul de Management al Securitatii si Sanatatii Ocupationale OHSAS 18001:2007. De asemenea, produsele Somaco sunt certificate in sistem SRAC CERT.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!