Ai nevoie sa mergi la santier cu informatiile din aceasta pagina? Foloseste butonul "Tipareste"!

Allplan Arhitectura - solutia de proiectare destinata arhitectilor

 

Solutia de proiectare Allplan destinata arhitectilor ofera toate functiunile necesare unei proiectari eficiente in domeniul arhitecturii. Astfel, fie ca doriti sa lucrati doar in 2D, fie ca doriti sa exploatati la maxim performantele performantele programului de lucru in 3D pe un model BIM (Building Information Model), aveti libertatea de a alege. Mai mult, puteti alege dupa dorinta un mod mixt de lucru: partial 2D, partial 3D.

 

Pentru a raspunde cat mai bine cerintelor utilizatorului, atat din punct de vedere al performantelor (functiuni necesare), cat si din punct de vedere al eficientei costurilor, programul Allplan poate fi achizitionat in 4 variante. Diferentele intre versiuni sunt de complexitate a programului si, bine-nteles, de pret.

 

Aveti astfel la dispozitie 4 pachete diferite: Allplan Basic, Allplan Design, Allplan Arhitectura, Allplan Arhitectura Profesional.

 

Mai sunt disponibile module suplimentare (extesii) cu functii ce completeaza necesarul de optiuni ale programului:

- Extensia Teren: cu functii specifice pentru Urbanism si Peisagistica

- Extensia Drumuri: proiectarea drumurilor si a intersectiilor, modele digitale de teren

 

In completarea solutiei de proiectare pentru arhitectura exista doua programe destinate restaurarii si realizarii releveelor:

- On-Site Photo: realizarea releveelor fatadelor dupa fotografii

- On-Site Survey: realizarea releveelor cladirilor.

 

Pentru utilizarea eficienta a resurselor disponibile Nemetschek ofera posibilitatea lucrului in retea. In acest scop exista doua extensii extrem de utile pentru birourile de arhitectura cu mai multi utilizatori:

- Server de licente: permite utilizarea eficienta a licentelor - orice licenta poate fi utilizata de pe orice calculator din retea, cu specificatia ca numarul maxim de licente utilizate simultan nu poate depasi numarul de licente achizitionate.

- Manager de retea: gestionarea resurselor si a drepturilor de lucru pe proiecte si desene pentru fiecare utilizator ce participa la proiect.

 

Produsele oferite de NEMETSCHEK sunt:

 

- Allplan 2012 Basic

Este o solutie CAD, foarte adaptata domeniului constructiilor, cu un raport pret-performanta potrivit pentru debutul in utilizarea programelor Allplan. Programul contine functii usor de utilizat pentru desenare si creare a documentatiei. Sunt disponibile toate interfetele standard pentru un schimb de date (import / export) eficient cu alte programe (peste 50 la numar inclusiv DWG, DXF, DGN, IFC, PDF).

 

 

- Allplan 2012 Design

Este o solutie CAD, foarte adaptata domeniului proiectarii si al constructiilor, cu un raport pret-performanta potrivit pentru debutul in programele Allplan. El contine o multitudine de functii pentru constructii 2D, modelare 3D, vizualizare, prezentari si creare documentatie. Sunt disponibile toate interfetele standard pentru un schimb de date eficient cu alte programe (peste 50 la numar inclusiv DWG, DXF, DGN, IFC, PDF).

 

Usurinta deosebita in utilizare

Modul de lucru aliniat standardelor Windows va ajuta sa utilizati eficient Allplan-ul in foarte scurt timp. Functii sofisticate accelereaza apoi fluxul de lucru venind in sprijinul metodei de lucru aleasa de utilizator.

 

 

- Allplan 2012 Arhitectura

Este solutia de inceput pentru birourile de arhitectura, constructii si companii de constructii. Pachetul acopera intregul proces de lucru, de la ideea initiala, parcurgand toate etapele ofertarii si proiectarii, pana la crearea planurilor de executie si de detaliu pentru santier. Metoda optima de lucru poate fi aleasa in functie de tipul proiectului si de etapa proiectarii: linii 2D, componente 3D sau un mod de lucru hibrid pe modelul constructiei. Sunt disponibile toate interfetele standard pentru un schimb de date eficient cu alte programe (peste 50 la numar inclusiv DWG, DXF, DGN, IFC, PDF).

 

Metode distincte de lucru - Utilizatorul decide el insusi cand doreste sa utilizeze avantajele unui model de cladire inteligent, cand doreste sa lucreze traditional cu linii 2D sau cand sa foloseasca o combinatie a celor doua metode. Allplan ofera instrumentele optime pentru toate aceste moduri de lucru.

 


 

- Allplan 2012 Arhitectura Profesional

Este un program CAD de inalta performanta care sprijina procesul de proiectare completa din birourile de arhitectura si design, oferind de asemenea instrumente de proiectare si pentru constructori si firmele de constructii.

Calitatea sa esentiala este ca ofera solutii pentru toate etapele de lucru, pornind de la ideea initiala, continuand cu crearea desenelor si a prezentarilor si pana la definitivarea proiectului si realizarea detaliilor.

Metoda optima de lucru poate fi aleasa in functie de tipul proiectului si de faza de proiectare: lucrul in 3D, lucrul clasic in 2D sau un mod de lucru hibrid (2D si 3D). Sunt disponibile toate interfetele standard pentru un schimb de date eficient cu alte programe (peste 50 la numar inclusiv DWG, DXF, DGN, IFC, PDF). In combinatie cu Allplan BCM si CINEMA 4D, Allplan devine o solutie integrata pentru arhitectura, pentru planificarea si calculul costurilor in constructii si pentru prezentare.

 

Metode distincte de lucru - Utilizatorul decide el insusi cand doreste sa utilizeze avantajele unui model de cladire inteligent, cand doreste sa lucreze traditional cu linii 2D sau cand sa foloseasca o combinatie a celor doua metode. Allplan 2012 Arhitectura Profesional ofera instrumentele optime pentru toate aceste metode de lucru.

 


 

- Extensia Teren

Modulul 2012 Geo din Allplan este destinat arhitectilor, urbanistilor si peisagistilor, precum si inginerilor structuristi. Impreuna cu Allplan 2012 Arhitectura sauAllplan 2012 Inginerie, lucrarile de constructie a cladirilor si cele de armare pot fi planificate eficient, luand in considerare terenul real, mediul de dezvoltare urmbana si reteaua de drumuri inconjuratoare.

 

- Extensie Drumuri

Allplan 2012 Drumuri reprezinta solutia profesionala pentru companiile de inginerie ce lucreaza in domeniul proiectarii drumurilor si a infrastructurii. Acesta completeaza platforma Allplan cu un modul extrem de performant de modelare digitala a terenului precum si numeroasele functiuni pentru o proiectare interactiva, generarea automata a planurilor incluzand chiar si simulari realiste ale traseului.

 

Solutie integrata - Ca parte din solutia completa de proiectare creata special pentru ingineri si arhitecti, Allplan 2012 Drumuri ofera o baza ideala pentru procesele integrate de proiectare. Cladirile si structurile ingineresti pot fi usor incorporate. De asemenea elimina nevoia de comutare intre sisteme, operatii costisitoare si mari consumatoare de timp, reduce timpul de invatare si optimizeaza procesele de coordonare.

 


 

- Serverul de licente Allplan 2012

Acesta ajuta sa utilizati programul intr-o maniera eficienta prin administrarea centralizata a licentelor Allplan.

 

 

 

- Managerul de retea - Allplan 2012

Administreaza organizarea statiilor de lucru CAD din retelele locale (LAN). Acesta permite colaborarea usoara a participantilor la proiect distribuiti in puncte diferite de lucru ale firmelor firme de constructie de dimensiuni mari si medii. Lucrul intr-un mediu de retea este la fel de simplu ca si lucrul pe o statie de lucru locala (independenta). Avantajul principal este acela ca datele din retea pot fi utilizate la comun. Accesul la datele din retea este transparent pentru utilizator.

 


 

- On-Site Photo - Corectia fotografiilor

Datorita algoritmilor avansati de fotogrametrie, On-Site Photo permite corectarea aberatiilor geometrice ale imaginilor, identificarea punctului de fuga si calibrarea fotografiilor ca scara si pozitie (pentru fotografiile facute din alte pozitii decat perpendicular pe fatada). Corectia aberatiilor optice introduse de obiectivul camerei de fotografiat si identificarea liniilor fuga in fotografie sunt facilitate de o retea de linii ce permit corectia interactiva a perspectivei. Pentru calibrarea dimensionala a fotografiei (obtinerea unei scari de lucru de 1:1) este suficient sa fie cunoscute doua puncte masurate corect (distanta reala dintre doua puncte).

 

Identificarea si calculul suprafetelor - On-Site Photo contine functii de recunoastere automata a suprafetelor, facilitati extrem de utile atat pentru cei ce realizeaza masuratori, cat si pentru cei ce se ocupa de restaurarea fatadelor, sau la maparea de imagini reale pe suprafetele modelate, realizate pe calculator.

 


 

- On-Site Survey - Masuratori topo in arhitectura

Produsele din gama On-Site ofera suport pentru realizarea de masuratori din teren si pentru crearea fatadelor cladirilor dupa fotografii.

 

Lucrul direct pe teren

On-Site Survey este ideal pentru utilizatorii mobili datorita suportului oferit pentru laptop-uri - Teablet PC - a dispozitivelor laser de masurare si a posibilitatii de conectare fara fir, de tip Bluetooth®. Posibilitatea utilizarii solutiei On-Site Survey chiar in etapa de masurare si nu doar in faza de randare, scuteste deplasari ulterioare pe teren pentru realizarea de masuratori si verificari suplimentare, reducand timpul de realizare a proiectului cu pana la 50%.

 

Masuratori simple si la costuri reduse

On-Site Survey permite masuratori pentru orice forme ale camerelelor masurate, ele fiind desenate la fata locului, cu posibilitatea de a combina forme simple sau complexe, inclusiv forme curbate tipice cladirilor istorice. Masuratorile pot fi introduse in desen de la tastatura, sau cu ajutorul unui creion electronic pe un Tablet PC (la fel cum scrieti pe o foaie de hartie), sau pot fi capturate direct din dispozitivul de masurare cu laser (distomat).

 

 

 

- Allplan Inginerie

Este un sistem CAD de inalta performanta care suporta intreg procesul de proiectare pentru firmele de arhitectura si inginerie, precum si companiile de constructii. Puterea speciala a programului Allplan Inginerie consta in modul de lucru 3D si in eficienta cu care sunt create / gestionate detaliile de armare, functii care economisesc timp, reducand riscul aparitiei erorilor.

Modul de lucru in 2D sau modul hibrid de lucreu (2D / 3D) este de asemenea posibil. Este disponibila o gama larga de formate de fisiere (incluzand DWG, DXF, DGN, IFC, PDF) pentru schimbul de date cu alte aplicatii. Impreuna cu Scia Engineer, Allplan Inginerie ofera o solutie integrata pentru CAD si analiza structurala.

 

Solutie integrata - Spre deosebire de multe alte sisteme, Allplan 2012 Inginerie sprijina intreg procesul de planificare - variind de la desenul initial de arhitectura pana la cofraj si planuri de armare. In combinatie cu Scia Engineer Allplan devine o solutie completa pentru CAD si analiza structurala.

 

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
2 p | RO
Program de proiectare NEMETSCHEK
Fisa tehnica
Denumiri comerciale:
Allplan Basic
2 p | RO
Program de proiectare NEMETSCHEK
Fisa tehnica
Denumiri comerciale:
Allplan Design
2 p | RO
Program de proiectare NEMETSCHEK
Fisa tehnica
Denumiri comerciale:
Allplan Arhitectura
vezi in biblioteca