Software de proiectare arhitectura si inginerie AUTODESK

Software de proiectare arhitectura si inginerie AUTODESK

Contactează furnizorul
AUTODESK


Software de proiectare Building Information Modeling (BIM)

Suntem un grup de consultanti care detin experienta si cunostintele necesare in optimizarea costurilor cu resursele CAD atat din cadrul birourilor de arhitectura si marilor institutii de proiectare industriala cat si din cadrul micilor companii din domeniul topografiei si geodeziei.

 

 

Aceasta optimizare o realizam printr-o analiza si consiliere atenta la achizitia licentelor software si a echipamentelor hardware, prin instruirea personalului dar cel mai important prin gestionarea eficienta a resurselor CAD dintr-o companie in scopul exploatarii maxime a acestora.

 

CADWARE Engineering este Centru Autorizat de Training Autodesk (ATC) si Centru de Certificare Autodesk (ACC) ceea ce permite instruirea si certificarea cursantilor pentru aplicatiile din portofoliu. 

 

Building Information Modeling (BIM)

 

Ce este BIM?

Building Information Modeling (BIM) - asa cum este definit de Autodesk - este procesul de creare si utilizare a unor informatii coordonate, consecvente si calculabile, despre un proiect de constructii. Acest concept a modificat felul in care profesionistii din toata lumea vad cum poate fi aplicata tehnologia in domeniul proiectarii, construirii si managementului constructiilor.


BIM nu este un software. BIM este un proces de lucru care permite accesul imediat la informatiile legate de proiect, liste si costuri, informatii care sunt de inalta calitate, sigure, integrate si complet coordonate. BIM se adreseaza fiecareia dintre cele trei faze ale ciclului de viata a constructiei - proiectare, constructie si gestionare.


Printre avantajele competitive pe care le aduce adoptarea BIM se numara:

- Proiecte realizate mai repede

- Coordonare mai buna - mai putine erori

- Costuri mai mici

- Productivitate mai mare

- Proiecte de calitate mai buna

- Venituri crescute si oportunitati noi


Conceptul BIM se bazeaza pe utilizarea unui model informational 3D unic alcatuit din obiecte inteligente, din care se pot extrage in orice moment informatii complete. Intre modelul 3D si diferitele vederi, sectiuni, planuri, liste etc, exista legaturi bi-directionale astfel incat o modificare realizata intr-un loc se va reflecta automat in tot proiectul, reducand astfel erorile, economisind timp si mentinand acuratetea proiectului.

 

Platforma Autodesk Revit este solutia Autodesk pentru Building Information Modeling. Aplicatiile Autodesk Revit Architecture, Revit Structure si Revit MEP, construite pe platforma Revit, sunt sisteme de proiectare complete, specializate pe fiecare discipina care sprijina toate fazele proiectarii si constructiei. Pornind de la proiectarea conceptuala si pana la cele mai detaliate desene de executie si liste de materiale, aplicatiile din gama Revit ofera un avataj competitiv imediat, coordonare mai buna, calitate crescuta si profitabilitate mai mare.

 

3D, 4D, 5D

Cu ajutorul BIM constructorii pot planifica in timp resursele necesare si desfasurarea constructiei adaugand astlfel cea de-a patra dimensiune. A cincea dimensiune este reprezentata de bani, si aici BIM permite extragerea din modelul 3D a unor estimari complete si corecte de costuri.

 

Analize si studii

Avand construit un model 3D precis se pot realiza analize, calcule si simulari ce pot oferi informatii despre comportamentul cladirii in timpul ciclului de viata: calcule de rezistenta, calcule seismice, dimensionari, studii de iluminare solara prin plasarea modelului pe suprafata de teren si luand in considerare locatia pe glob si perioada din an, analize de consum energetic, studii de iluminare si acustica a spatiilor interioare, etc. Modelul poate fi apoi utilizat proprietari pentru a gestiona si intretine cladirea sau de autoritati pentru a realiza planul orasului si a analiza dezvoltarea acestuia.


4 Documentatii tehnice
Vezi toate

Solutii BIM pentru constructii
Fisa tehnica
6 p | RO
Software de proiectare
Catalog, brosura
4 p | EN

VREI SĂ ȘTII CÂT COSTĂ?
CERE OFERTĂ ACUM

Obține prețuri și află cât costă produsele din gama de Software de proiectare arhitectura si inginerie AUTODESK
Contactează CADWARE Engineering și cere prețuri pentru proiectul tau.
Lucru în România